Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Mobiilisovelluksissa mainostaminen

Mainostamalla mobiilisovelluksissa voit tavoittaa jatkuvasti kasvavan puhelinten ja tablettien käyttäjäjoukon. Display-verkoston kampanjat on suunniteltu siten, että mainokset näkyvät sovelluksissa oletuksena, jos sijoittelu (paikka, johon mainos sijoitetaan) vastaa kampanjalle valitsemaasi kohdistusta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten saat mainoksesi näkymään Display-verkoston sovelluksissa. Jos haluat mainostaa omaa sovellustasi, tutustu Sovelluskampanjoihin. Jos haluat estää mainostesi näkymisen tietyissä sijoitteluissa, lue ohjeet verkkosivujen, videoiden ja sovellusten poissulkemiseen.

Ennen kuin aloitat

Display-mobiilimainonnan kohdistus‑ ja poissulkemistoimintoja on yksinkertaistettu. Tavoitteenamme on tehdä kasvavan mobiilikäyttäjien joukon tavoittamisesta entistä helpompaa.

Sisällön poissulkeminen (G-mob-mobiilisovellus, muu kuin välimainos ‑poissulkeminen) on korvattu yksinkertaistetuilla laitekohdistusvaihtoehdoilla (tietokone, tabletti ja mobiili).

Voit hallita itse, mitä julkaisijoita tai sisältötyyppejä näytettävät mainoksesi käyttävät. Valittavissa olevia asetuksia ovat

• aiheet
  • laitekohdistus (tietokone, tabletti ja mobiili)
  • sovellusluokka
  • yksittäisten sovellusten poissulkeminen mobiilisovellusten sijoitteluiden poissulkemisilla ja yksittäisten verkkosivustojen poissulkeminen
  • sisällön poissulkemiset.

Mikä on muuttunut mobiilikohdistuksessa?

Google Ads ei enää tue mobiilisovellusten mainospaikkoihin kohdistamista laiteasetusten ja adsenseformobileapps.com-sijoittelun avulla.

Ohjeet

"adsenseformobileapps.com" näkyy edelleen automaattisen sijoittelun raporteissa sen käytöstä poistamisen jälkeenkin.

Impressiot ja mahdolliset klikkaukset ja konversiot raportoidaan adsenseformobileapps.com-sijoittelun Automaattinen sijoittelu ‑kohdassa seuraavissa tapauksissa:

• jos kampanjassa on käytössä muu kuin sijoitteluun kohdistaminen, esimerkiksi avainsana, aihe tai yleisö
  • jos kampanja näkyy AdMob-pyynnössä.

Jos haluat mainosten näkyvän vain tietyissä mobiilisovelluksissa tai tietyissä sovellustyypeissä, valitse kohdistusasetukset alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa yläreunan Näkymät-palkista Lisää suodatin.
  4. Klikkaa Kampanjatyyppi ja valitse Display. Klikkaa Käytä.
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  5. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Sisältö.
  6. Siirry Sijoittelut-välilehdelle.
  7. Klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake ja sitten Muokkaa sijoitteluita.
  8. Klikkaa Valitse mainosryhmä.
  9. Valitse kampanja ja muokattava mainosryhmä.
  10. Jos haluat kohdistaa mainonnan tiettyjen kategorioiden sovelluksiin, klikkaa Sovelluskategoriat ja valitse niistä haluamasi. Kategoriat vastaavat sovelluskaupoissa käytettyjä kategorioiden nimiä.
  11. Jos haluat kohdistaa mainonnan tiettyihin sovelluksiin, klikkaa Sovellukset ja hae sovelluksia nimellä.
  12. Jos tiedät niiden sovellusten tunnukset, joihin haluat kohdistaa mainonnan, klikkaa Lisää ja kirjoita sitten tunnukset seuraavissa muodoissa:
    • Google Play ‑sovellukset: mobileapp::2-<Google Play Kaupassa näkyvä paketin nimi>
      • Esim. mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-sovellukset: mobileapp::1-<9-numeroinen sovellustunnus>
      • Esim. mobileapp::1-123456789
  13. Klikkaa Tallenna.
Jos haluat nähdä, missä sovelluksissa mainoksesi näkyvät tällä hetkellä, klikkaa yläreunan Näkymät-palkista Display-kampanjat, valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Sisältö ja klikkaa Sijoittelu.