Utesluta annonser från geografiska platser

Det är viktigt att veta var dina annonser ska visas, men för att kampanjen ska lyckas är det lika viktigt att veta var de inte ska visas. Med platsuteslutning kan du förhindra att din annons visas i vissa delar av de inriktade platserna, som en region i ett land eller en stad i en delstat. På så sätt kan du utnyttja din budget bättre genom att förhindra att annonsen visas för personer som sannolikt inte har tillgång till det du erbjuder.

Du kan utesluta platser en åt gången för större kontroll eller så kan du bekvämt utesluta ett stort antal platser vid samma tillfälle med vår funktion för flera platser samtidigt.

Vem kan dra nytta av att exkludera områden inom riktade platser:

• Ett företag som inte levererar till eller erbjuder tjänster i en stad eller region i ett större område.
  • Ett företag som har ett specialerbjudande som inte är tillgängligt i alla regioner i ett inriktat område.

Exempel

Om du kör annonskampanjer för en oberoende mäklare på Hawaii men inte har någon plats på Maui kan du rikta in kampanjen på hela delstaten Hawaii och endast utesluta Maui.

Utesluta enskilda områden

Du ställer in platsuteslutningar på ungefär samma sätt som du ställer in platsinriktning – skriv bara in namnet på det område du vill utesluta.

Utesluta områden inom de platser du har valt:

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på namnet på kampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Expandera avsnittet Platser på inställningsmenyn.
  5. Du kan utesluta en plats på två olika sätt:
    • Sök efter det område du vill utesluta i sökrutan och klicka på Uteslut.
    • Klicka på Avancerad sökning, sök efter den Plats eller Radie du vill utesluta och klicka på Uteslut. Klicka på Spara efter att du har uteslutit platsen.
  6. Klicka på Spara så att inställningarna sparas. Dina uteslutna platser visas under rubriken Uteslutna platser.

Om du väljer Visa platser på karta visas även de uteslutna platserna med en röd kontur på kartan.

Pröva nu

Utesluta områden i grupp

Om du vill utesluta flera platser på en gång kan du i Google Ads lägga till en lista med upp till 1 000 platsuteslutningar i stället för att lägga till en plats i taget.

Så här utesluter du flera områden på de platser du har valt:

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på namnet på kampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Platser på inställningsmenyn och klicka sedan på Avancerad sökning.
  5. Klicka på Lägg till flera platser.
  6. Klistra in eller skriv in namnen på upp till 1 000 platser som du vill utesluta. Lägg till platser från ett land åt gången. Se listan över inriktningsbara platser.
  7. Du kan välja att begränsa platser inom ett land.
  8. När du angett platserna klickar du på Sök.
  9. Alla platser som matchar sökningen visas i granskningsfönstret. Granska resultatet och klicka på Uteslut alla. I avsnittet Valda platser kan du se de platser du just har uteslutit.
  10. Klicka på Spara.
  11. När du har bekräftat dina ändringar klickar du på Spara på sidan Inställningar.
Pröva nu

Tips

Tänk på att med alternativet Ta bort alla matchade platser tas alla platser bort från granskningsfönstret samt från dina befintliga platsmål eller platsuteslutningar.

Tips

Tänk på att du inte behöver utesluta områden som inte redan är inriktade – vi visar bara annonser på de platser som du uttryckligen har riktat in annonseringen på.

Undantaget är om du inriktar på ett område efter platser som människor sökt efter eller besökt sidor om och utesluter andra områden efter var kunden befinner sig. Detta blir lite mer komplicerat – läs vår artikel om avancerade platsalternativ för mer information.