Utesluta annonser från geografiska platser

Det är viktigt att veta var dina annonser ska visas, men för att kampanjen ska lyckas är det lika viktigt att veta var de inte ska visas. Med platsuteslutning kan du förhindra att din annons visas i särskilda delar av de inriktade platserna, som en region i ett land eller en stad i en delstat. På så sätt kan du utnyttja din budget bättre genom att förhindra att annonsen visas för personer som sannolikt inte har tillgång till det du erbjuder.

Du kan utesluta en plats åt gången för att få större kontroll eller utesluta ett stort antal platser samtidigt.

Följande typer av företag kan ha nytta av att utesluta områden inom inriktade platser:

• företag som inte levererar till eller erbjuder tjänster i en stad eller region i ett större område
  • företag som har ett specialerbjudande som inte är tillgängligt i alla regioner i ett inriktat område

Exempel

Om du kör annonskampanjer för en mäklare på Hawaii men inte har någon plats på Maui kan du inrikta kampanjen på hela delstaten Hawaii och endast utesluta Maui.

Obs! Hotellannonskampanjer kan endast inriktas och uteslutas efter land eller område.

Utesluta enskilda områden

Du ställer in platsuteslutningar på ungefär samma sätt som du ställer in platsinriktning – skriv bara namnet på området du vill utesluta.

Så här utesluter du områden inom de platser du har valt:

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Platser på inställningsmenyn.
  5. Du kan utesluta en plats på två olika sätt:
    • Sök efter området du vill utesluta i sökrutan och klicka på Uteslut.
    • Klicka på Avancerad sökning, sök efter den Plats som du vill utesluta och klicka på Uteslut. Klicka på Spara efter att du har uteslutit platsen.
  6. Klicka på Spara för att spara inställningarna. Dina uteslutna platser visas under rubriken Uteslutna platser.

Om du väljer Visa platser på karta visas även de uteslutna platserna med en röd kontur på kartan.

Prova nu

Utesluta flera områden samtidigt

Om du vill utesluta flera platser på en gång kan du lägga till en lista över upp till 1 000 platsuteslutningar i stället för att lägga till en plats i taget.

Så här utesluter du flera områden på de platser du har valt:

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Platser på inställningsmenyn och klicka på Avancerad sökning.
  5. Markera rutan vid Lägg till flera platser samtidigt.
  6. Klistra in eller skriv namnen på upp till 1 000 platser som du vill utesluta. Lägg till platser från ett land åt gången. Se listan över inriktningsbara platser.
  7. Du kan välja att begränsa platser inom ett land.
  8. Klicka på Sök när du har angett platserna.
  9. Alla platser som matchar sökningen visas i granskningsfönstret. Läs igenom resultatet och klicka på Uteslut alla. Under avsnittet Uteslutna platser ser du de platser som du just har uteslutit.
  10. Klicka på Spara.
  11. När du har kontrollerat dina ändringar klickar du på Spara på sidan Inställningar.
Prova nu

Tips

Tänk på att med alternativet Ta bort alla matchade platser tas alla platser bort från granskningsfönstret samt från dina befintliga platsinriktningar eller platsuteslutningar.

Tips

Tänk på att du inte behöver utesluta områden som du inte redan inriktar dig på. Vi visar bara annonser på de platser som du uttryckligen har inriktat annonseringen på.

Undantaget är om du inriktar dig på ett område utifrån platser som folk har sökt efter eller visat intresse för och utesluter andra områden utifrån var kunden troligen befinner sig. Detta blir lite mer komplicerat – läs vår artikel om avancerade platsalternativ för mer information.