Ekskludering av annonser fra geografiske områder

Hvor annonsene dine skal vises, er en viktig faktor. Men hvor de ikke skal vises, er like viktig for kampanjeresultatet. Ekskludering av steder kan brukes hvis du ikke vil at en annonse skal vises i enkelte deler av de målrettede stedene, for eksempel en region i et land eller en by i et fylke. Dermed kan du bruke budsjettet på en klok måte, slik at annonsen ikke vises til personer som sannsynligvis ikke vil ha tilgang til det du tilbyr.

Du kan ekskludere steder enkeltvis for å få mer kontroll eller ekskludere flere steder på en gang ved hjelp av masseredigeringsfunksjonen for steder.

Disse kan ha nytte av å ekskludere områder innenfor målrettede steder:

• En bedrift som ikke sender varer til eller tilbyr tjenester i en by eller region innenfor et større område.
  • En bedrift som markedsfører et spesialtilbud som ikke er gyldig i noen få regioner i et målrettingsområde.

Eksempel

Hvis du kjører annonsekampanjer for et uavhengig eiendomsmeglerfirma i Hawaii som ikke har en avdeling i Maui, kan du målrette mot hele delstaten Hawaii, men spesifikt ekskludere Maui.

Slik ekskluderer du individuelle områder

Det å konfigurere ekskludering av steder er omtrent som å konfigurere stedsmålretting – du bare skriver inn navnet på området du vil ekskludere.

Slik ekskluderer du områder innenfor stedene du har valgt:

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på navnet på kampanjen du ønsker å redigere.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Utvid «Steder»-delen fra Innstillinger-menyen.
  5. Du kan ekskludere et sted på to måter:
    • Bruk søkefeltet og søk etter området du vil ekskludere. Klikk deretter på Ekskluder.
    • Klikk på Avansert søk, søk etter stedet eller radiusen du vil ekskludere, og klikk deretter på Ekskluder. Klikk på Lagre når du har ekskludert stedet.
  6. Klikk på Lagre for å lagre innstillingene. Ekskluderte steder vises under overskriften «Ekskluderte steder».

Hvis du velger Vis plasseringer på kart, vises de ekskluderte stedene også med et rødt omriss på kartet.

Prøv nå

Slik ekskluderer du flere områder samtidig

Hvis du vil ekskludere flere områder samtidig, kan du med Google Ads legge til en liste med opptil 1000 stedsekskluderinger om gangen. Dermed slipper du å legge til stedene enkeltvis.

Følg denne fremgangsmåten for å ekskludere flere områder innenfor stedene du har valgt:

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på navnet på kampanjen du ønsker å redigere.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Utvid «Steder»-delen fra Innstillinger-menyen, og klikk på Avansert søk.
  5. Klikk på Legg til flere steder.
  6. I feltet limer du inn eller skriver inn navnene på opptil 1000 steder du vil ekskludere. Legg til steder fra ett land av gangen. Se listen over steder det kan målrettes mot.
  7. Du kan velge alternativet «Begrens stedene til ett land».
  8. Når du har angitt stedene, klikker du på Søk.
  9. I gjennomgangspanelet finner du samtlige steder som samsvarer med søket ditt. Se gjennom resultatene dine, og klikk på Ekskluder alle. Under delen «Valgte steder» ser du stedene du nettopp har ekskludert.
  10. Klikk på Lagre.
  11. Når du har bekreftet endringene, klikker du på Lagre på Innstillinger-siden.
Prøv nå

Tips

Vi gjør oppmerksom på at hvis du velger alternativet Fjern alle valgte steder, fjernes alle stedene fra gjennomgangspanelet i tillegg til de eksisterende geografiske målene og ekskluderte stedene dine.

Tips

Husk at det ikke er nødvendig å ekskludere områder som du ikke allerede har målrettet mot. Annonsene dine blir ikke vist på steder du ikke har målrettet mot spesifikt.

Unntaket er hvis du målretter et område med steder som folk har søkt etter eller sett sider om, og ekskluderer andre områder basert på kundenes fysiske plassering. Dette gjør det hele litt mer komplisert. Les artikkelen om avanserte stedsalternativer hvis du vil ha mer informasjon.