Ekskluder annoncevisning på bestemte geografiske lokationer

Bemærk! Geografisk målretning i Google Ads bestemmer ikke geografiske grænser.

Det er vigtigt, at du angiver, hvor dine annoncer skal vises, men for at kunne opnå de ønskede resultater med din kampagne er det mindst lige så vigtigt, at du angiver, hvor de ikke skal vises. Lokationsbaseret ekskludering giver dig mulighed for at udnytte dit budget optimalt ved at forhindre, at din annonce bliver vist i bestemte områder på de lokationer, der målrettes mod, f.eks. i en region i et land eller en by i en delstat, så den ikke bliver vist for personer, som sandsynligvis ikke har adgang til det, du tilbyder.

Du opnår størst mulig kontrol ved at ekskludere lokationer enkeltvis, men hvis du vil ekskludere mange lokationer på én gang, kan du bruge funktionen til masseekskludering.

Fra og med den 31. marts 2024 kan der maksimalt foretages 122 ekskluderinger på landeniveau, hvis der er valgt positiv målretning for kampagnen med indstillingen "alle lande og territorier".

Fordele

Ekskludering af bestemte områder inden for lokationer, der målrettes mod, kan være en fordel for ejere og administratorer af følgende virksomhedstyper:

• En virksomhed, hvor der ikke tilbydes forsendelse til eller tjenester i en bestemt by eller region inden for et større område.
  • En virksomhed, der tilbyder en speciel promovering, som ikke er kvalificeret i enkelte regioner af et målretningsområde.

Eksempel

Hvis du kører annoncekampagner for en uafhængig ejendomsmægler på Hawaii, men ikke har en forretningsadresse på øen Maui, kan du målrette kampagnen mod hele staten Hawaii, men ekskludere Maui.

Bemærk! Kampagner med hotelannoncer kan kun målrettes og ekskluderes efter land eller territorium.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Sådan ekskluderer du bestemte områder

Oprettelse og konfiguration af lokationsbaserede ekskluderinger minder meget om oprettelse og konfiguration af lokationsmålretning. Du skal bare angive navnet på det område, du vil ekskludere.

Sådan ekskluderer du områder inden for de lokationer, du har valgt:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på Indstillinger.
  5. Udvid sektionen "Lokationer" på indstillingsmenuen.
  6. Du kan ekskludere et sted på to forskellige måder:
    • Brug søgefeltet til at finde det område, du vil ekskludere, og klik på Ekskluder.
    • Klik på Avanceret søgning, søg efter den Steder, du vil ekskludere, og klik på Ekskluder. Klik på Gem, når du har ekskluderet stedet.
  7. Klik på Gem for at gemme dine indstillinger. De ekskluderede lokationer vises under overskriften "Ekskluderede lokationer".

Hvis du vælger "Vis lokationerne på kortet", bliver de ekskluderede lokationer også vist med et rødt omrids på kortet.

Prøv det nu

Sådan ekskluderer du flere områder på én gang

Hvis du vil ekskludere flere lokationer på én gang, kan du i Google Ads tilføje en liste med op til 1.000 ekskluderede lokationer på én gang i stedet for at skulle tilføje hver enkelt lokation for sig.

Bemærk! Antallet af ekskluderede lokationer i en kampagne må ikke være højere end det antal lokationer, der målrettes mod.

Følg denne fremgangsmåde, hvis du vil ekskludere flere områder inden for de lokationer, du har valgt:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på Indstillinger.
  5. Udvid sektionen "Lokationer" på indstillingsmenuen, og klik på Avanceret søgning.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Tilføj flere lokationer på én gang".
  7. Indsæt eller indtast navnene på op til 1.000 lokationer, du vil ekskludere, i feltet, og sørg for at tilføje lokationer fra ét land ad gangen. Se listen over lokationer, der kan målrettes mod.
  8. Vælg eventuelt "Begræns annoncevisning på bestemte lokationer i et land".
  9. Klik på Søg, når du har angivet lokationerne.
  10. Alle placeringer, der matcher din søgning, vises i oversigtspanelet. Gennemgå resultaterne, og klik på Ekskluder alle. I sektionen "Ekskluderede lokationer" kan du se de lokationer, du lige har ekskluderet.
  11. Klik på Gem.
  12. Klik på Gem på siden Indstillinger, når du har bekræftet ændringerne.
Prøv det nu

Tip!

Husk! Hvis du vælger muligheden "Fjern alle matchede lokationer", bliver alle lokationerne fjernet fra oversigtspanelet og de lokationer, du har valgt at målrette mod eller ekskludere.

Ekskluderingskonflikt

Hvis et område både er inkluderet og ekskluderet under dine indstillinger for lokationsmålretning, prioriteres ekskluderingen højest. Hvis du f.eks. ekskluderer Fyn, men inkluderer byen Odense, bliver Odense ekskluderet, da byen ligger på Fyn. Hvis du målretter mod og ekskluderer Odense, vil Odense ikke modtage trafik på grund af ekskluderingen.

Tip!

Husk! Det er ikke nødvendigt at ekskludere steder, som du ikke tidligere har målrettet mod – vi viser ikke dine annoncer på steder, medmindre du specifikt har målrettet mod dem.

Dette gælder dog ikke, hvis du målretter mod lokationer, som folk har søgt efter eller vist interesse for, og ekskluderer andre områder i henhold til potentielle kunders sandsynlige lokation. Så bliver det lidt mere kompliceret – se flere oplysninger i vores artikel om avancerede muligheder for sted.