Excloure anuncis d'ubicacions geogràfiques

Nota: la segmentació per ubicació de Google Ads no determina les fronteres geogràfiques.

Per garantir l'èxit d'una campanya, és important triar bé on s'han de mostrar els anuncis, però també ho és triar bé on no s'han de mostrar. L'exclusió d'ubicacions permet evitar que els anuncis es mostrin en determinades parts de les ubicacions de segmentació, com ara una regió d'un país o una ciutat d'un estat. Això us ajuda a administrar el vostre pressupost de manera més encertada, ja que impedeix que els anuncis es mostrin a persones que molt probablement no tenen accés al que oferiu.

Podeu excloure les ubicacions d'una en una per tenir més control o bé utilitzar la funció d'ubicacions massives per excloure fàcilment una gran quantitat d'ubicacions alhora.

A partir del 31 de març de 2024, tindreu un límit de 122 exclusions del nivell de país per a les campanyes que tinguin la segmentació definida en "Tots els països i territoris" a la segmentació positiva.

Avantatges

Qui pot beneficiar-se d'excloure àrees dins de les ubicacions de segmentació:

• Una empresa que no faci enviaments ni ofereixi serveis a una ciutat o regió inclosa en una àrea més gran.
  • Una empresa que ofereixi una promoció especial que no es pugui aplicar en algunes zones d'una àrea de segmentació.

Exemple:

Si publiqueu campanyes publicitàries per a un agent immobiliari independent de la província de Tarragona, però no teniu cap oficina a Salou, podeu segmentar per tota la província de Tarragona i excloure només Salou.

Nota: les campanyes de Hotel Ads només es poden segmentar i excloure per país o per territori.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Com es poden excloure àrees concretes

La configuració d'exclusions d'ubicació és molt similar a la configuració de la segmentació per ubicació: només cal que introduïu el nom de l'àrea que voleu excloure.

Per excloure àrees dins de les ubicacions que heu seleccionat:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Fes clic a Configuració.
  5. Desplegueu la secció "Ubicacions" del menú de configuració.
  6. Hi ha dues maneres d'excloure una ubicació:
    • Cerqueu l'àrea que vulgueu excloure mitjançant el quadre de cerca i feu clic a Exclou.
    • Feu clic a Cerca avançada, cerqueu la ubicació que vulgueu excloure i feu clic a Exclou. Quan hàgiu exclòs la ubicació, feu clic a Desa.
  7. Feu clic a Desa per desar la configuració. Les ubicacions excloses es mostraran a sota de la capçalera "Ubicacions excloses".

Si seleccioneu "Mostra les ubicacions al mapa", les ubicacions excloses també s'hi mostraran, però amb un contorn vermell.

Prova-ho ara

Com es poden excloure àrees de manera massiva

Si voleu excloure diverses ubicacions de manera massiva, Google Ads us permet afegir una llista de fins a 1.000 exclusions d'ubicació alhora perquè no hàgiu d'afegir-les d'una en una.

Nota: el nombre d'ubicacions que excloeu no pot superar el nombre d'ubicacions que incloeu a la segmentació per campanya.

Per excloure diverses àrees dins de les ubicacions que heu seleccionat, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Fes clic a Configuració.
  5. Desplegueu la secció "Ubicacions" del menú de configuració i feu clic a Cerca avançada.
  6. Marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Afegeix ubicacions de manera massiva".
  7. Al quadre, enganxeu o escriviu els noms de fins a 1.000 ubicacions que vulgueu excloure. Afegiu les ubicacions d'un país a la vegada. Consulteu la llista d'ubicacions per les quals es pot segmentar.
  8. Podeu triar l'opció "Restringeix les ubicacions a un país".
  9. Un cop hàgiu introduït les ubicacions, feu clic a Cerca.
  10. Totes les ubicacions coincidents amb la vostra cerca es mostraran al tauler de revisió. Reviseu els resultats i feu clic a Exclou-ho tot. A la secció "Ubicacions excloses", veureu les ubicacions que acabeu d'excloure.
  11. Feu clic a Desa.
  12. Després de confirmar els canvis, feu clic a Desa a la pàgina Configuració.
Prova-ho ara

Consell

Tingueu present que l'opció per treure totes les ubicacions coincidents traurà totes les ubicacions del tauler de revisió i dels objectius d'ubicació o de les exclusions d'ubicació que tingueu.

Conflicte d'exclusions

Si una àrea està inclosa i exclosa alhora a la configuració de segmentació per ubicació, l'exclusió tindrà prioritat. Per exemple, si excloeu Catalunya però segmenteu per la Seu d'Urgell, la Seu d'Urgell quedarà exclosa perquè es troba a Catalunya. Si orienteu la publicitat a La Seu d'Urgell i alhora excloeu aquesta àrea, la ciutat no rebrà trànsit a causa de l'exclusió.

Consell

Recordeu que no cal excloure àrees a les quals encara no hàgiu orientat la publicitat. Només mostrem els vostres anuncis als llocs a què els heu orientat de manera explícita.

Ara bé, hi ha una excepció en el cas que orienteu la publicitat a una àrea en funció de les ubicacions que els usuaris hagin cercat o per les quals hagin mostrat interès i que excloeu altres àrees segons la ubicació probable dels clients. Com que això es complica una mica, llegiu l'article sobre les opcions avançades d'ubicació per obtenir més informació.