Tietoja sijainnin lisäasetuksista

Kotitalouden tuloihin perustuva aluekohdistus päivitetään automaattisesti aluekohdistuksesta demografiseksi kohdistukseksi. Jos haluat tehdä muutoksia kotitalouden tuloihin perustuvaan kohdistukseen tai nähdä raportit, siirry Google Ads ‑tilisi Demografiset tiedot ‑osioon.

Sijainnin lisäasetusten avulla voit sisällyttää tai poissulkea ihmisiä sen perusteella

• missä he todennäköisesti ovat
  • mistä paikoista he ovat kiinnostuneita.

Aluekohdistus sisältää oletuksena sekä fyysiset sijainnit että kiinnostavat sijainnit, mutta kokeneet mainostajat voivat rajoittaa kohdistuksen näiden luokkien osajoukkoon. Tässä artikkelissa käsitellään aluekohdistuksen ja sijaintien poissulkemisen lisäasetuksia. Huomaa, että sijainnin lisäasetukset koskevat vain Haku‑ ja Display-verkoston mainoksia.

Aluekohdistuksen asetusten vertailu

Oletuksena voit tavoittaa todennäköisesti tai säännöllisesti kohdealueellasi olevat käyttäjät sekä käyttäjät, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta maantieteellistä kohdealuettasi kohtaan. Kiinnostus voi ilmetä hakutermeinä, äskettäisenä käyntinä sijainnissa tai sijaintiin liittyvän sisällön katseluna (sivut tai sivustot).

Käyttäjiä kiinnostavat alueet tunnetaan myös kiinnostavina sijainteina, jotka tunnistetaan riippumatta siitä, missä Google Haun verkkotunnuksessa haku tehdään. Lue lisää maantieteellisten sijaintien ja kiinnostavien sijaintien määrittämisestä.

Voit halutessasi vaihtaa toiseen kohdistustapaan. Seuraavassa esitellään käytettävissä olevat kohdistusvaihtoehdot.

Kohdistusalueilla olevien tai niistä kiinnostuneiden käyttäjien tavoittaminen

Tämän suositellun oletusasetuksen avulla voit tavoittaa todennäköisesti tai säännöllisesti kohdistusalueellasi olevat käyttäjät sekä käyttäjät, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta kohdistusaluettasi kohtaan.

Useimpien kampanjoiden näyttökerrat vähenevät, kun oletuskohdistusvaihtoehtoa muutetaan. Suosittelemme muuttamaan kohdistusvaihtoehtoa vain, jos haluat tarkentaa kampanjasi saamaa liikennettä.

Kohdistusalueilla olevien tai niillä usein käyvien käyttäjien tavoittaminen

Tämän vaihtoehdon avulla voit näyttää mainoksiasi käyttäjille, jotka todennäköisesti ovat kohdistusalueellasi tai jotka käyvät siellä säännöllisesti. Tämä ei sisällä käyttäjiä, jotka tekivät kohdistusalueisiisi liittyviä hakuja mutta olivat haun tehdessään kohdesijainnin ulkopuolella.

Kohdistusalueitasi hakevien käyttäjien tavoittaminen

Tämän asetuksen avulla voit näyttää mainoksiasi käyttäjille, jotka tekevät Googlessa kohdistusalueisiisi liittyviä hakuja. Jos käyttäjä ei nimeä sijaintia haussaan, järjestelmä käyttää kohdistukseen hänen fyysistä sijaintiaan.

Sijainnin poissulkemisen asetusten vertailu

Kohdistuksesta suljetaan pois oletuksena poissuljetuissa sijainneissasi olevat tai niistä kiinnostuneet käyttäjät.

Halutessasi voit muuttaa oletusasetuksen siten, että suljet pois vain poissuljetuissa sijainneissasi olevat käyttäjät. Seuraavassa käsitellään käytettävissä olevia poissulkemisvaihtoehtoja ja niiden vaikutusta esimerkkikampanjoissa.

Poissuljetuissa sijainneissasi olevien tai niistä kiinnostuneiden käyttäjien poissulkeminen

Kun valitset tämän vaihtoehdon, emme näytä mainoksiasi käyttäjille, jotka todennäköisesti ovat poissuljetuissa sijainneissa tai osoittavat kiinnostusta niitä kohtaan.

Poissuljetuissa sijainneissasi olevien käyttäjien poissulkeminen

Tämä asetus estää mainoksiasi näkymästä käyttäjille, jotka todennäköisesti ovat poissulkemissasi sijainneissa. Näiden alueiden ulkopuolella olevat henkilöt voivat kuitenkin edelleen nähdä mainoksesi.