Om avancerede muligheder vedrørende lokationer

Hvis du har tekniske spørgsmål vedrørende Google Ads API (f.eks. spørgsmål direkte vedrørende brugen af API eller SDK, fejl modtaget fra API'en eller SDK'en osv.), kan du bruge fejlfindingstrinnene på siden Teknisk support til API

Hvis du har spørgsmål angående Google Ads API, der specifikt har relation til Google Ads-brugerfladen, bedes du klikke på "Kontakt os" nederst på siden.

Geografisk målretning baseret på husstandsindkomst migreres automatisk fra lokationsmålretning til demografisk målretning. Hvis du vil foretage ændringer i målretning efter husstandsindkomst eller se dine rapporter, skal du gå til sektionen "Demografi" på din Google Ads-konto.

Ved hjælp af stedmuligheder kan du inkludere eller ekskludere personer baseret på:

• Hvor de sandsynligvis befinder sig eller jævnligt befinder sig
  • De steder, de har vist interesse for

Geografisk målretning omfatter som standard både fysiske steder og steder af interesse, men avancerede annoncører kan bruge disse muligheder til at begrænse deres målretning til en undergruppe af disse kategorier. Denne artikel gennemgår de avancerede indstillinger for geografisk målretning og ekskludering efter lokation. Bemærk, at indstillinger for avanceret geografisk målretning kun gælder for annoncer på Søge- og Displaynetværket.

Bred geografisk målretning

Inden du konfigurerer din geografiske målretning, skal du overveje, hvor specifikke dine indstillinger skal være. Bred geografisk målretning ("Tilstedeværelse eller interesse") kan hjælpe dig med både at nå ud til personer, som findes på dine målrettede lokationer, og til personer, som har vist interesse for dine målrettede lokationer.

Med bred geografisk målretning får du følgende fordele:

• Adgang til en række forskellige lokationer, der målrettes mod, f.eks. hele lande, områder i et land (f.eks. byer eller territorier) eller en radius omkring en lokation.
  • Mulighed for at registrere flere konverteringer, klik og eksponeringer for brugere, som er interesseret i dit produkt eller din tjeneste.
Bedste fremgangsmåde: Annoncører, som har skiftet lokationsmålretning fra "Tilstedeværelse" til "Tilstedeværelse eller interesse" kategorierne Rejse, Fast ejendom og Uddannelse, oplever mere end 5 % flere konverteringer i søgekampagner. (Kilde: Interne Google-data fra hele verden 21/05/2022 til 01/06/2022).

Bred geografisk målretning anbefales som bedste fremgangsmåde i Søgning, men det er vigtigt at vide, hvornår det giver mening at målrette efter "Tilstedeværelse". Du bør overveje målretning efter “Tilstedeværelse” i tilfælde, hvor:

• Din virksomhed hører under en følsom kategori med strenge begrænsninger for målretning
  • Du kun vil målrette mod brugere på specifikke lokationer og ikke mod brugere, som befinder sig på andre lokationer, men som alligevel er interesseret i dit produkt eller din tjeneste

Sammenlign indstillinger for geografisk målretning

Som standard kan du nå ud til personer, der sandsynligvis befinder sig i eller jævnligt befinder sig i de områder, du målretter mod, samt dem, der udviser interesse for de geografiske områder, du målretter mod. Brugerne viser deres interesse via de termer, som de bruger i deres søgninger, hvis de for nylig har været på lokationen eller ved at se på indhold, der relaterer sig til den pågældende lokation (f.eks. sider eller websites).

De områder, som brugerne viser interesse for, kaldes også "steder af interesse", og vi identificerer disse uafhængigt af det Google-søgedomæne, som personen søger på. Få flere oplysninger om, hvordan vi finder geografiske placeringer og interesseområder.

Du kan skifte til en anden målretningsmetode. Lad os gennemgå de tilgængelige målretningsmuligheder nedenfor.

Nå ud til personer, der p.t. eller jævnligt befinder sig på eller har vist interesse for dine målrettede steder (tilstedeværelse eller interesse)

Denne anbefalede standardindstilling giver dig mulighed for at nå ud til personer, der sandsynligvis eller jævnligt befinder sig på den lokation, som du målretter mod, samt personer, der har vist interesse for de steder, der målrettes mod.

Hvis du f.eks. ejer et bageri i Paris og vælger Paris som en målrettet lokation, kan dine annoncer blive vist til personer, der p.t. eller jævnligt befinder sig i Paris, eller til personer, der har vist interesse for bagerier i Paris (nu eller tidligere). Du kan alternativt bruge andre lokationsmuligheder til at begrænse de typer af steder, du målretter mod.

I de fleste kampagner reduceres antallet af eksponeringer, hvis standardmålretningsindstillingen ikke længere bruges. Vi foreslår, at du kun ændrer din målretningsindstilling, hvis du vil justere din kampagnes trafik.

Nå ud til personer, der pt. eller jævnligt befinder sig på dine målrettede lokationer (tilstedeværelse)

Denne indstilling giver dig mulighed for at vise dine annoncer til de brugere, der sandsynligvis eller jævnligt befinder sig på de lokationer du har målrettet mod. Bemærk! Hotelkampagner bruger kun målretning efter "Tilstedeværelse".

Sammenlign mulighederne for ekskludering af lokationer

Som standard ekskluderer du personer, der sandsynligvis befinder sig på dine ekskluderede lokationer.

Du har mulighed for at ændre din standardindstilling for at ekskludere personer, der p.t. eller jævnligt befinder sig på eller har vist interesse for dine ekskluderede lokationer. Lad os gennemgå de forskellige tilgængelige ekskluderingsmuligheder og undersøge, hvordan de fungerer, ved hjælp af nogle kampagneeksempler.

Vis ikke annoncer til personer på dine ekskluderede lokationer (tilstedeværelse)

Denne indstilling forhindrer dine annoncer i at blive vist til brugere, der sandsynligvis befinder sig i de områder, som du har ekskluderet. Personer, der fysisk befinder sig uden for disse regioner, kan stadig modtage dine annoncer.

Husk!
Geografisk målretning er baseret på en række forskellige signaler, bl.a. brugernes indstillinger, enheder og adfærd på vores platform, og det er Googles bedste bud på visning af annoncer til brugere, som opfylder dine placeringsindstillinger. Da disse signaler varierer, er der ingen garanti for 100 % nøjagtighed i alle situationer.

Som altid bør du løbende tjekke og eventuelt justere dine overordnede effektivitetsmetrics for at sikre, at indstillingerne opfylder annonceringsmålene.

Ofte stillede spørgsmål

Er der nogen fordele ved at migrere til bred målretning?

Ja. Annoncører, som har skiftet geografisk målretning fra "Tilstedeværelse" til "Tilstedeværelse eller interesse" kategorierne Rejse, Fast ejendom og Uddannelse, oplever mere end 5 % flere konverteringer i søgekampagner. (Kilde: Interne Google-data fra hele verden 21/05/2022 til 01/06/2022).

Kan jeg fravælge migreringen til målretning baseret på "tilstedeværelse eller interesse" eller ekskludering baseret på "tilstedeværelse"?

Nej. Denne ændring foretages i Google Ads, Google Ads API og Google Ads Editor. Fra og med marts 2023 får du en fejlmeddelelse,* hvis du forsøger at angive dine indstillinger for geografisk målretning til nogen af nedenstående værdier.
Campaign.geo_target_type_setting fields
positive_geo_target_type kan ikke længere angives til SEARCH_INTEREST for søge-, display- eller Shopping-kampagner. Standardværdien er PRESENCE_OR_INTEREST.
negative_geo_target_type kan ikke længere angives til PRESENCE_OR_INTEREST for søge- og displaykampagner, Performance Max-kampagner og Shopping-kampagner. Standardværdien er PRESENCE.

*Den fejl, der returneres, hvis disse værdier bruges, er SettingError. SETTING_VALUE_NOT_COMPATIBLE_WITH_CAMPAIGN.

Hvordan kontrollerer jeg i Google Ads API, at min kampagnes målretning er migreret korrekt?

Du kan kontrollere, at migreringen er fuldført for din Google Ads-konto ved at tjekke, at disse 2 forespørgsler returnerer nul rækker.

• SELECT campaign.id, campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type, campaign.advertising_channel_type FROM campaign WHERE campaign.advertising_channel_type IN ('SEARCH') AND campaign.geo_target_type_setting.positive_geo_target_type = 'SEARCH_INTEREST' LIMIT 1
  • SELECT campaign.id, campaign.advertising_channel_type, campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type FROM campaign WHERE campaign.geo_target_type_setting.negative_geo_target_type = 'PRESENCE_OR_INTEREST' AND campaign.advertising_channel_type IN ('DISPLAY', 'PERFORMANCE_MAX', 'SEARCH', 'SHOPPING') LIMIT 1

Hvordan konfigurerer jeg ekskludering af lokationer?

Du kan bruge ekskludering baseret på "tilstedeværelse" til at ekskludere individuelle områder eller til at masseekskludere områder.
Få flere oplysninger om, hvordan du ekskluderer annoncer fra geografiske steder.

Hvordan konfigurerer jeg geografisk målretning?

Du kan bruge målretning baseret på "tilstedeværelse eller interesse" for at gøre følgende:
  • Nå ud til målgrupper i hele lande
  • Nå ud til målgrupper i områder inden for et land
  • Angive geografisk målretning for flere kampagner på én gang
  • Målrette mod en radius omkring en lokation
  • Tilføje flere geografiske mål på én gang
  • Målrette mod flere lokationer på tværs af kampagner
Få flere oplysninger om, hvordan du målretter annoncer mod geografiske lokationer.

Hvordan vil mine metrics ændre sig, når mine ekskluderinger af "Tilstedeværelse eller interesse" migreres?

Når du har migreret til målretning baseret på "tilstedeværelse eller interesse" og ekskludering baseret på "tilstedeværelse", bør du opleve en lidt større rækkevidde i berørte kampagner.

Påvirker denne migrering alle mine kampagner?

Nej. Fra og med marts 2023 kan du kun se ændringer vedrørende lokationsmålretning og ekskludering i dine søge- og displaykampagner, Performance Max-kampagner, Shopping-kampagner og hotelkampagner. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger den rette kampagnetype.