Credit-kortin käyttäminen tai credit-korttiongelman ratkaiseminen

Voit suorittaa credit-kortilla manuaalisia maksuja (maksat ennen kuin mainokset näkyvät) tai automaattisia maksuja (maksat mainosten näkymisen jälkeen). Ohjeet sen mukaan, minkä maksuasetuksen olet valinnut tilillesi:

Automaattiset maksut

Jos haluat käyttää credit-korttia tällä maksuasetuksella, lisää se Google Ads ‑tilillesi ja valitse se ensisijaiseksi maksutavaksesi. Saat ohjeet klikkaamalla oheisia linkkejä:

Uuden credit-kortin lisääminen tilille
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Huom. Kun lisäät uuden kortin, tililläsi voi näkyä katevaraus. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Katevaraus poistuu automaattisesti viikon kuluessa.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa vasemmalla näkyvän osiovalikon Maksutavat-linkkiä.
  4. Klikkaa Lisää uusi maksutapa.
  5. Valitse Credit-kortti ja täytä korttisi tiedot.
  6. Voit määrittää tämän ensisijaiseksi maksutavaksi valitsemalla Tee tästä ensisijainen maksutapa ‑valintaruudun. Jos et määritä tätä maksutapaa, sitä ei käytetä.
  7. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Siirry laskutusasetuksiin

Aiemmin lisätyn credit-kortin tietojen muokkaaminen tilillä
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa vasemmalla näkyvän valikon Maksutavat-linkkiä.
  4. Etsi maksutapa, jonka haluat päivittää, ja valitse Muokkaa.
  5. Lisää uudet tiedot ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Siirry laskutusasetuksiin

Manuaaliset maksut

Jos haluat käyttää credit-korttia ja käytössä on tämä maksuasetus, toimi seuraavasti:

Maksun suorittaminen uudella credit-kortilla
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa Suorita maksu ‑painiketta.
  4. Valitse avattavasta valikosta Lisää uusi credit- tai debit-kortti ja lisää sitten credit-kortin tiedot.
  5. Lisää maksettava summa ja klikkaa Suorita maksu ‑painiketta, niin voit tarkistaa ja suorittaa maksun.

Siirry laskutusyhteenvetoon

Maksun suorittaminen tilille aiemmin lisätyllä credit-kortilla
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa Suorita maksu ‑painiketta.
  4. Valitse nykyinen maksutapa.
  5. Lisää maksettava summa ja klikkaa Suorita maksu ‑painiketta, niin voit tarkistaa ja suorittaa maksun.

Siirry laskutusyhteenvetoon

Maksun valtuutus

Kun teet maksun, valtuutamme ensin maksusumman credit-kortillesi. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmämme tarkistaa luottokortin myöntäjältä, että kortillasi on riittävästi luottoa maksua varten. Sen jälkeen saldosi päivitetään ja mainonta aloitetaan yleensä uudelleen, jos se on ollut keskeytettynä.

Maksun käsittely voi kestää 24 tuntia.

Maksun valtuutus voi näkyä credit-kortin tiliotteessa, mutta se ei ole todellinen veloitus. Se poistuu automaattisesti.

Huom. Jos korttisi myöntäjä tai pankkisi sijaitsee Euroopan talousalueella, sinulta saatetaan edellyttää ylimääräistä todennusprosessia kortin omistajuuden vahvistamiseksi. Tämä ylimääräinen todennus voi tapahtua esimerkiksi puhelimeen lähetettävällä kertakäyttökoodilla.  Kortin myöntäjä tai pankki voi edellyttää lisävahvistusta, kun teet maksuja, lisäät uuden credit- tai debit-kortin tai milloin tahansa muulloin, kun kortin myöntäjä tai pankki katsoo sen tarpeelliseksi.

Google noudattaa Euroopan talousalueella toimiville pankeille ja maksujen käsittelijöille PSD2-maksupalveludirektiivissä asetettuja uusia turvallisuusvaatimuksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä suoraan korttisi myöntäjään tai pankkiisi.

Miten Google Ads ‑veloitukset näkyvät tiliotteessa

Käyttämäsi credit-kortti vaikuttaa siihen, miten Google Ads ‑veloitukset näkyvät credit-korttisi tai pankkitilisi tiliotteessa. Alta näet, mitä tiliotteessa näkyy tiettyjä maksutapoja käytettäessä.

Visa tai Mastercard

Jos Google Ads on veloittanut sinua ja käytössäsi on Visa tai Mastercard, näet tiliotteessasi ehkä jonkin seuraavista:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE*SVCS[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE*ADWS[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]

Jos tiliotteessasi näkyy useampi kuin yksi asiakastunnus, kyseiseen maksutapaan on ehkä liitetty useampi Google Ads ‑tili.

American Express

Jos Google Ads on veloittanut sinua ja käytössäsi on American Express, näet tiliotteessasi ehkä jonkin seuraavista:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE INC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE*ADWS[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]

Jos tiliotteessasi näkyy useampi kuin yksi asiakastunnus, kyseiseen maksutapaan on ehkä liitetty useampi Google Ads ‑tili.

Pankkitili (suoraveloitus)

Jos Google Ads on veloittanut sinua ja käytössäsi on suoraveloitus, näet tiliotteessasi ehkä jonkin seuraavista:

• Goog_[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • Google_[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • Google[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOOGLE_A[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE_[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]
  • GOOGLE ADS[10-numeroinen Google Ads ‑asiakastunnus]

Seuraavat vaiheet