Om enhetsmålretting

I banner- og videokampanjer kan du målrette annonsene dine mot bestemte enhetstyper, operativsystemer, enhetsmodeller og annonsebeholdninger (steder der publisister tillater at annonser kjøres) samt mot operatører og trådløse nettverk. Noen av disse avanserte alternativene for nettbrett og mobilenheter er ikke tilgjengelige med andre kampanjetyper.

Eksempel

Tenk deg at du selger tilbehør til mobiltelefoner, og du ønsker å vise annonsene dine bare for personer som eier mobilenheten X. Med målretting mot enhetsmodeller kan du formidle et langt mer fokusert annonsebudskap: «Tilpassede deksler for mobilenheten X.»

Konfigurering av enhetsmålretting

Du kan angi målrettede budjusteringer for nettbrett, mobiltelefoner og datamaskiner. I den gamle utgaven av AdWords kan du målrette annonsene dine mot bestemte enheter og annonseplasser via innstillingene i Enheter-delen. I den nye utgaven av Google Ads kan du målrette annonsene mot bestemte enheter og annonseplasser ved å klikke på Enheter i sidemenyen. Finn ut hvilken utgave av Google Ads du bruker.

Datamaskiner: Her snakker vi om stasjonære eller bærbare enheter med skjermer som er større enn sju tommer diagonalt. Hvis du velger dette alternativet, får du tilgang til all annonsebeholdning som vises på datamaskiner.

Mobiltelefoner: Dette er håndholdte enheter med innebygd telefon.

Nettbrett: Nettbrett er mobilenheter som ikke nødvendigvis har noen innebygd telefon.

TV-skjermer: Dette er enheter som strømmer TV-innhold, for eksempel smart-TV-er, spillkonsoller og tilkoblede enheter som Chromecast. Det er utelukkende med banner- og videokampanjer du kan bruke dette målrettingsalternativet.