Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Over apparaattargeting

Met display- en videocampagnes kunt u specifieke apparaattypen, besturingssystemen, apparaatmodellen en advertentievoorraad (ruimte die uitgevers ter beschikking stellen om advertenties weer te geven) targeten, evenals providers en draadloze netwerken. Sommige van deze geavanceerde opties voor mobiele apparaten en tablets zijn niet beschikbaar voor andere campagnetypen.

Voorbeeld

Stel dat u accessoires voor mobiele telefoons verkoopt en advertenties wilt weergeven aan mensen die het mobiele apparaat X bezitten. Als u hiervoor gebruikmaakt van targeting op apparaatmodel, kunt u de tekst van uw advertentie heel specifiek maken, bijvoorbeeld: 'Flitsende hoesjes voor mobiel apparaat X'.

Apparaattargeting instellen

U kunt getargete bodaanpassingen instellen voor tablets, mobiele telefoons en desktopcomputers. In de vorige versie van AdWords kon u uw advertenties targeten op specifieke apparaten en advertentieruimte via 'Instellingen' in het gedeelte Apparaten. U kunt uw advertenties zo instellen dat ze specifieke apparaten en advertentieruimte targeten. U doet dit door in het paginamenu op Apparaten te klikken.

Computers: Dit zijn desktops of laptops met een scherm dat groter is dan zeven inch (diagonaal). Als u deze optie selecteert, krijgt u toegang tot alle advertentievoorraad die op computers beschikbaar is.

Mobiel: Dit betreft draagbare apparaten waarmee u kunt bellen.

Tablet: Tablets zijn mobiele apparaten die niet per se een belfunctie hebben.

Tv-schermen: Dit zijn apparaten die tv-content streamen, zoals smart TV's, gameconsoles en verbonden apparaten zoals Chromecast. Deze targetingoptie is alleen beschikbaar voor display- en videocampagnes.