Laitekohdistus

Laitekohdistuksen avulla voit kohdistaa mainoksesi käytetyn laitteen perusteella.

Laitekohdistuksen käyttöönotto

Näin voit asettaa erillisiä hintatarjousmuokkauksia tietyille laitteille:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‐valikkoa.
  3. Klikkaa Missä ja milloin mainokset näkyivät?
  4. Klikkaa Laitteet-välilehteä.

Mainokset voi kohdistaa näille laitteille:

• Tietokoneet: Pöytäkoneet ja kannettavat tietokoneet, joissa on yli seitsemän tuuman näyttö.
  • Mobiili: Mobiililaitteet, jotka sisältävät puhelimen.
  • Tabletti: Tabletit ovat mobiililaitteita, joissa ei välttämättä ole puhelinta.
  • TV-näytöt: Nämä ovat laitteita, joilla voi striimata TV-sisältöä. Tällaisia ovat esimerkiksi älytelevisiot, pelikonsolit ja verkkoon yhdistettävät laitteet, kuten Chromecast. Tämä kohdistusvaihtoehto on käytettävissä vain Display- ja Videokampanjoissa.

Mitä kaikkea kuuluu Laite-osion Muu-kohtaan?

Kuten edellä mainittiin, Google Ads tarjoaa suodattimia tietokoneille, mobiililaitteille, tableteille ja TV-näytöille. Jotkin laitteet eivät kuitenkaan kuulu mihinkään näistä, kuten peruspuhelimet tai edulliset ja keskihintaiset puhelimet.

Näillä laitteilla pääsee nettiin useimmiten selaimella, joten osa toiminnasta kuuluu todennäköisesti Laite-välilehden Muu-kohtaan, vaikka mainokset olisi kohdistettu vain tietokoneisiin.

Tarkennettu kohdistaminen

Tarkennetut vaihtoehdot ovat käytettävissä Kysynnän kasvatus-, Display- ja Videokampanjoissa, joissa mainokset voi kohdistaa tiettyihin laitetyyppeihin, käyttöjärjestelmiin, laitemalleihin ja mainosinventaareihin (eli julkaisijoiden tarjoamiin mainospaikkoihin), operaattoreihin ja langattomiin verkkoihin. Mainonnan kohdistaminen tiettyihin laitteisiin rajaa tavoittavuuden kyseisiin laitteisiin. Osa tarkennetuista mobiili- ja tablettikohdistusvaihtoehdoista ei ole käytettävissä muissa kampanjatyypeissä.

Oletetaan, että myyt matkapuhelintarvikkeita ja haluat mainostesi näkyvän käyttäjille, joilla on käytössään Mobiililaite X. Laitemallikohdistuksessa voit luoda mainokseen viestin, joka on tarkoitettu juuri kyseiselle laitteelle: "Personoituja suojakuoria Mobiililaitteelle X".