Endre hvor ofte du belastes

Med automatisk betaling blir du belastet hver gang kontoen din når et bestemt beløp – den såkalte betalingsgrensen – eller nøyaktig samme dag i måneden som den siste automatiske belastningen – avhengig av hva som inntreffer først. Vær oppmerksom på følgende: Hvis den forrige betalingen din forfalt den 29., 30. eller 31. i måneden, kan det hende at den automatiske betalingen for den neste måneden belastes tidligere i kortere måneder.

Det kan hende at betalingsgrensen blir hevet hvis du ofte når denne grensen før den neste automatiske belastningen. Hvis du for eksempel har en grense på 500 kroner og når dette beløpet flere ganger, kan grensen bli hevet til 2000 kroner eller mer.

Finn betalingsgrensen for kontoen din

Slik finner du betalingsgrensen for kontoen din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg Sammendrag under Fakturering. Nå åpnes sammendragssiden, der du kan se saldoen din.
  3. Under den grå fremdriftslinjen finner du betalingsgrensen din og samt beløpet du har nådd.
Gå til Google Ads

Endre hvor ofte du belastes

Hvis du vil bli belastet automatisk med større beløp eller sjeldnere, kan du gjøre følgende:

• Foreta en betaling som dekker et lengre tidsrom.

Du kan foreta en manuell betaling for å kontrollere tidspunktet for den neste automatiske belastningen. Hvis beløpet er stort nok, kan det dekke kostnadene for et lengre tidsrom. Se eksempelet nedenfor:

This video will explain how you can change how often you’re charged for your Google Ads.

Tenk deg at du har en faktureringsgrense på 5000 kroner, og at det har påløpt annonseringskostnader til en verdi av 4000 kroner. Hvis du foretar en manuell innbetaling på 10 000 kroner, har du 6000 kroner ekstra i kontoen din, og dette betyr at det kan påløpe 6000 kroner i kostnader før du blir skyldig noe og kan bli automatisk belastet igjen på den samme datoen som forrige måneds automatiske belastning. Hvis du foretar en manuell innbetaling på 10 000 kroner, har du 6000 kroner ekstra i kontoen din, og det kan påløpe 6000 kroner i kostnader før eventuelle nye beløp blir lagt til i den neste automatiske belastningen.

Vær oppmerksom på følgende: Hvis du har utestående kostnader, blir du likevel belastet på den samme datoen hver måned som den siste automatiske betalingen din, selv om du ikke har nådd grensen ennå.

Enkelte brukere kan velge å øke betalingsgrensen sin til et høyere beløp enn det systemet anbefaler. Med dette alternativet kan du bli belastet færre (men kanskje høyere) beløp hver måned.

Hvis du vil sjekke om dette alternativet er aktivert i kontoen din og endre grenseverdien din, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon], og velg «Sammendrag» under «Fakturering». Nå åpnes sammendragssiden, der du kan se saldoen din.
  3. Under den grå fremdriftslinjen klikker du på Endre grensen ved siden av det nåværende grensebeløpet ditt.
  4. Du kommer nå til «Innstillinger»-siden. Under «Slik betaler du» i Betalingskonto-delen ser du den nåværende grensen din.
  5. Du kan se det anbefalte grensebeløpet for kontoen din og eventuelt endre det ved å klikke på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon).
  6. Du kan angi det anbefalte beløpet som betalingsgrensen din, ved å klikke på «Bruk anbefalt beløp» og så klikke på Lagre
  7. Du kan også angi et grensebeløp som er like høyt som den anbefalte verdien. Klikk på Lagre når du er ferdig.

Fremgangsmåten videre