Konversioseurannan tagin tarkistaminen

Tällä sivulla käsitellään Google Ads ‑tagien ongelmia ja vianetsintää. Jos ongelmasi liittyy Google Tag Manageriin, tutustu Google-tagien vianetsintään.

Olet ehkä määrittänyt Google Adsin konversioseurannan, jotta näkisit, milloin mainoksesi saavat asiakkaat tekemään jotakin yrityksesi kannalta arvokasta, kuten ostamaan tuotteita verkkosivustoltasi tai soittamaan sivustollasi olevaan puhelinnumeroon. Tällöin voit tarkistaa monella eri tavalla, että konversiot kirjataan oikein. Ellei tallennus tapahdu oikein, voit käyttää vianetsintään konversioseurannan tagia (eli sinun tai verkkovastaavasi verkkosivustolle asentamaa koodinpätkää).

• Voit varmistaa, että Google Ads tunnistaa tagisi ja tallentaa tilisi konversioita.
  • Voit tarkistaa muiden työkalujen ja menetelmien avulla, että tagi on asennettu oikeaan paikkaan ja koodin parametrit ovat oikein.
  • Voit tarkistaa, onko syynä jokin muutamasta tunnetusta ongelmasta, jos konversioiden tallennus ei toimi oikein.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Konversioseurannan tilan tarkistaminen

Haluat ehkä tarkistaa seurannan tilan esimerkiksi silloin, kun olet juuri luonut uuden konversiotapahtuman ja asentanut seurantatagin (sivustokonversioille ja tietyille puhelukonversioille, jotka edellyttävät tagia) taikka kun haluat vahvistaa konversiotapahtuman tai tehdä sille vianetsinnän. Tila tarkistetaan Google Ads ‑tilin Konversiot-sivulta.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Etsi konversiotapahtumataulukon Nimi-sarakkeesta konversiotapahtuma, jonka haluat tarkistaa, ja katso sitten saman rivin Tila-sarake.

Näet jonkin seuraavista seurannan tiloista:

• Vahvistamaton: Emme ole vielä vahvistaneet, että tagi on lisätty verkkosivustollesi. Tämä kestää muutaman tunnin. Jos haluat varmistaa, että tagi näkyy meille, käy konversiosivullasi (esimerkiksi sivulla, jolla osto tai postituslistalle liittyminen vahvistetaan). Jos tagin lisäyksestä on yli 24 tuntia ja näet edelleen tämän tilan, siirry alla olevaan kohtaan Konversioseurannan tagin tarkistaminen ja vahvistaminen.
  • Ei viimeaikaisia konversioita: Olemme nähneet konversioseurannan tagisi, mutta viimeisen seitsemän päivän ajalta ei ole tallennettu yhtään konversiota. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että sinulla ei ole mainoksia, jotka lähettävät ihmisiä tagisi asennussivulle. Varmista, että kaikki kampanjasi ovat käynnissä ja että mainoksiasi klikkaavat ihmiset ohjataan oikealle verkkosivustolle.
  • Konversioita on kirjattu: Olemme nähneet konversiotagisi, ja viimeisen seitsemän päivän ajalta on kirjattu konversioita.
  • Tagi ei ole aktiivinen: Emme näe enää tagiasi, eikä viimeisen seitsemän päivän ajalta ole kirjattu yhtään konversiota. Saat lisätietoja viemällä kursorin kohteen päälle. Näet päivämäärän, jolloin olemme viimeksi nähneet konversioseurannan tagisi, sekä mahdollisten konversioiden viimeisen tallennuspäivämäärän.
    • Jos emme ole koskaan tallentaneet konversioita, on mahdollista, että tagi on väärällä verkkosivulla tai ettei kyseinen sivu ole koskaan vastaanottanut liikennettä mainoksistasi.
    • Jos olemme aiemmin tallentaneet konversioita mutta tallennus on päättynyt, verkkosivustollasi tai mainoskampanjoissasi on saattanut tapahtua muutoksia.
    • Molemmissa tapauksissa ongelma saattaa liittyä siihen, miten konversiotagi on asennettu sivustollesi. Jos mainoksesi ohjaavat kävijät oikealle sivulle ja olet varma siitä, että kyseinen sivu vastaanottaa liikennettä, tutustu alla olevaan vianetsintäosioon.

Muistettavaa: Jos siirryt käyttämään MCC-tilin alaista konversioseurantaa, uusien klikkausten konversioita ei enää seurata konversiotapahtumissa, jotka on määritetty hallinnoiduilla tileilläsi. Tagisi tila ei vaikuta tähän. Ennen siirtymistä tapahtuneiden klikkausten konversioita seurataan kuitenkin edelleen konversiotapahtuman omassa ikkunassa. Kun otat MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöön, voit seurata konversioita ainoastaan hallinnoijan tilillä.

• Poistettu: Tämä konversiotapahtuma on poistettu. Saat palautettua sen tilillesi klikkaamalla konversiotapahtuman nimen vieressä olevaa punaista rastia (X) ja valitsemalla sitten Käytössä.

Konversioseurannan tagin tarkistaminen ja vahvistaminen

Kun olet asentanut (tai verkkovastaavasi on asentanut) konversioseurannan tagin sivustollesi, voit tarkistaa sen olevan oikealla sivulla ja vahvistaa tagisi seuraamalla alla olevia ohjeita.

Varmista, että tagi on oikealla sivulla
  1. Siirry verkkosivustolle, jolla seuraat konversioita, ja käy konversiovahvistussivulla eli sivulla, jonka asiakkaat näkevät konversion tapahtumisen jälkeen. Tämä sivu voi olla esimerkiksi ostoksen tekemisen tai uutiskirjeen tilaamisen jälkeen näyttöön tuleva kiitossivu.
  2. Tarkista sivun lähdekoodi. Klikkaa Google Chromessa Näytä, Kehittäjä ja sitten Näytä lähdekoodi. Voit myös klikata hiiren kakkospainikkeella ja valita Näytä sivun lähdekoodi. Vaiheet ovat erilaiset muissa selaimissa.
  3. Etsi seuraavaksi konversiotagin koodi. Jos tagi on sijoitettu oikein, näet tällaisen kommenttitagin: <!-- Tapahtumakoodinpätkä {Tapahtuman nimi} ‑konversiosivulle -->. Varmista, että {Tapahtuman nimi} on sama, jonka kirjoitit aiemmin Tapahtuman nimi ‑kenttään.
  4. Jos tagi ei ole sivulla, sinun tai sivustosi ylläpitäjän on suoritettava konversioseurannan määritysprosessi ja lisättävä tagi.
Vahvista tagi

Seuraavilla tavoilla voit tarkistaa, että konversioseuranta ja tagi on määritetty oikein. On parasta käyttää jompaakumpaa kahdesta ensimmäisestä tavasta, sillä kolmas vaihtoehto edellyttää, että klikkaat mainostasi, ja sinua veloitetaan klikkauksesta. (Jos verkkosivuston koodi on sinulle hyvin tuttua, tutustu jäljempänä olevaan osioon Virheenkorjaustyökalujen käyttäminen. Siinä neuvotaan toinen konversioseurannan tarkistustapa, josta ei veloiteta klikkausta.)

• Käytä Tag Assistantia
    Tag Assistant on maksuton Chrome‑laajennus, joka tarkistaa automaattisesti sivulla olevat Google‑koodinpätkät reaaliajassa. Laajennus näyttää löydetyt tagit ja virheet, ohjeita ongelmien ratkaisemiseen ja ehdotuksia koodiin tehtävissä olevista parannuksista. Tällaisia parannusehdotuksia ovat muun muassa päivitykset, joita voi tehdä vanhaan koodiin. Lataa ja asenna Tag Assistant Chrome Web Storesta tai katso lisätietoja Tag Assistant ‑ohjekeskuksesta. (Saatavana vain englanniksi)
  • Varaudu siihen, että konversio tulee näkyviin 24 tunnin kuluessa
    Jos tiedät, että mainoksen klikkaus tapahtui konversioseurannan aktivoimisen jälkeen ja toi konversion, odota, että konversio näkyy Google Ads ‑tililläsi.
  • Tee sivustollasi konversiotestaus ja odota, että konversio näkyy Google Adsissa
    Hae yhtä aktiivisista avainsanoistasi Googlessa ja klikkaa mainostasi. Tämän jälkeen voit tehdä konversiotestauksen sivullasi. Kun olet tehnyt konversiotestauksen, se näkyy Google Ads ‑tililläsi 24 tunnin kuluessa.

Kun olet toiminut valitsemallasi tavalla, voit nähdä konversiot Google Ads ‑tililläsi klikkaamalla vasemmasta sivuvalikosta Kampanjat tai klikkaamalla tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitsemalla Konversiot.

Esimerkki oikein toteutetusta tagista

Konversioseurannan tagin pitäisi näyttää seuraavanlaiselta (lukuun ottamatta tagien tunnuksia, arvoa ja valuuttaa, jotka näyttävät tagissasi erilaisilta ja jotka on korostettu):

Lokakuusta 2017 alkaen mainostajat, jotka luovat verkkosivuston konversiotapahtuman uudessa Google Adsissa, käyttävät uutta konversioseurannan tagia. Se koostuu yleisestä sivustotagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Jos verkkosivustollesi on asennettu aiempi konversiotagi, se toimii jatkossakin. Suosittelemme kuitenkin käyttämään uutta konversiotagia. Lue lisää verkkosivuston uuden konversiotagin eduista.
<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Konversioseurannan tagin vianetsintä

Kun nyt tiedät, miltä asioiden pitäisi näyttää, alla on joitakin ongelmia, joita sinun kannattaa tarkistaa, jos raporteissa ei näy konversioita.

Dynaaminen konversio virheellisessä muodossa

Tagin myyntiarvo ei saa sisältää valuuttaetuliitettä ($) tai pilkkuja (,). Jos lisäät esimerkiksi arvon $20.00, JavaScript ei käsittele sitä lukuna, vaan tekstijonona. Tämä aiheuttaa virheen, eikä konversiota tai konversioarvoa tallenneta. Lue lisää konversioarvon ja valuutan määrittämisestä tagissa ja tapahtumakohtaisten konversioarvojen seurannasta.

Virheellinen

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': '$2,000.00',
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Oikeanlainen

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 2000.00,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Virheellinen send_to-parametri

Tapahtumakoodinpätkän send_to-parametrin on vastattava täysin Google Adsin käyttöliittymästä kopioimaasi arvoa.
Virheellinen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW123456789AbC-D_efGh1-2_34567',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>
Oikeanlainen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

JavaScript-syntaksivirheet

Pyri välttämään syntaksivirheitä, joita voi vahingossa syntyä, kun kopioit ja liität tagin Google Ads ‑käyttöliittymästä. Yleisiä syntaksivirheitä ovat esimerkiksi seuraavat:

Lainausmerkittömät merkkijonot

Virheellinen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567,
    'value': 1.0,
    'currency': USD
  });
</script>
Oikeanlainen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Virheellinen lainausmerkki

Virheellinen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': “AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567”,
    'value': 1.0,
    'currency': “USD”
  });
</script>
Oikeanlainen
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Vinkki

JavaScript-konsoli yleensä ilmoittaa virheellisestä JavaScript-koodista. Voit käyttää konsolia Chromessa klikkaamalla selainikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla sitten Lisää työkaluja > Kehittäjän työkalut. Klikkaa Console-välilehteä. Jos sinulla on virheellinen konversioseurantakoodi, näet Uncaught SyntaxError ‑viestin.

Virheenkorjaustyökalujen käyttäminen tagin ja palvelimien välisen viestinnän selvittämiseen

Aina kun konversiotagi suoritetaan, se lähettää pyynnön seuraavaan URL-osoitteeseen, jossa XXXXXX on konversiotunnuksesi (luvun pituus vaihtelee):

http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/XXXXXXXX/

Lähetettävä pyyntö sisältää useita parametreja tai arvoja. Voit varmistaa tagisi toimivan oikein tarkistamalla sen lähettämät pyynnöt. Etsi seuraavia osia ja vahvista, että ne vastaavat konversiotapahtumalle luotua konversiotagia:

• Konversiotunnus: Google Ads ‑tilisi yksilöllinen numero
  • Konversiotunniste: Google Ads ‑tilisi konversion nimeä vastaava yksilöllinen tunniste

Virheenkorjaustyökalun avulla voit nähdä selaimen (eli asiakassovelluksen) ja palvelimen välisen tiedonsiirron. Näin voit tarkistaa selaimesi lähettämän konversioseurantapyynnön ja selvittää, ovatko konversiotunnus ja ‑tunniste oikeat.

Käytettävissä olevat vianetsintätyökalut

Selain Työkalu
Kaikki Firebug Lite
Kaikki Charles
Chrome Sisäiset vianetsintätyökalut (esim. Resurssit)
Firefox Live HTTP Headers
Firefox Firebug
Internet Explorer Fiddler
Safari Sisäinen toimintaikkuna

Vianetsintä Chromen Kehittäjän työkaluilla

1. Avaa uusi välilehti Chromessa.
  2. Klikkaa selainikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse sitten Lisää työkaluja > Kehittäjätyökalut.
    Jos Chrome-valikko ei ole näkyvissä, voit avata Kehittäjätyökalut ‑ikkunan näppäinyhdistelmällä Ctrl + vaihtonäppäin + I (Windows) tai komentonäppäin + optionäppäin + I (Mac).
  3. Klikkaa Verkko-välilehteä. Chrome-tarkistin
  4. Jätä Kehittäjätyökalut‑ikkuna auki.
  5. Siirry konversiosivulle eli sivulle, joka sisältää konversioseurannan tagin.
  6. Etsi pyyntö: www.googleadservices.com
  7. Varmista konversioseurantapyynnön osia tutkimalla, että pyyntö vastaa tiliäsi ja konversion nimeä.

Konversiopyynnön tarkistaminen

Kaikki konversioseurantapyynnöt alkavat samalla URL-rakenteella:

www.googleadservices.com/pagead/conversion/

Koko pyyntö näyttää suunnilleen tältä:

http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/123456789/

?

random=1309518235472

&cv=6
        &fst=1309518235472
        &num=1
        &fmt=2
        &value=0
        &label=AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
        &bg=ffffff
        &hl=it
        &guid=ON
        &u_
        h=1200
        &u_w=1920
        &u_ah=1174&
        u_aw=1920
        &u_cd=24
        &u_his=2
		&u_tz=60
        &u_
		java=true
        &u_nplug=19
        &u_nmime=97
        &
		url=http%3A//www.example.com/conversion-page.html

Osoitteen www.googleadservices.com/pagead/conversion/ jäljessä olevan numeron on vastattava konversiotunnustasi, ja &label=‑tunnisteen jäljessä olevien merkkien on vastattava konversiotunnistettasi. Jos niissä on ristiriita, tagi liittyy todennäköisesti toiseen konversiotapahtumaan.

Voit korjata tämän luomalla tälle konversiotapahtumalle uuden konversiotagin ja sijoittamalla sen sivustollesi. Vaihtoehtoisesti voit myös tarkistaa, onko joku toinen käyttäjä, jolla on verkkosivustosi koodin käyttöoikeus, asentanut konversioseurannan tagin toiselle konversiotapahtumalle.

Muistettavaa: Jos siirryt käyttämään MCC-tilin alaista konversioseurantaa, uusien klikkausten konversioita ei enää seurata konversiotapahtumissa, jotka on määritetty hallinnoiduilla tileilläsi. Tagisi tila ei vaikuta tähän. Ennen siirtymistä tapahtuneiden klikkausten konversioita seurataan kuitenkin edelleen konversiotapahtuman omassa ikkunassa. Kun otat MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöön, voit seurata konversioita ainoastaan hallinnoijan tilillä.