Annonceauktionen

Konceptet

Hver gang en annonce bliver vist, gennemgår den det, vi kalder en annonceauktion, som er en proces, hvor det afgøres, hvilke annoncer der er kvalificerede til at blive vist, og i hvilken rækkefølge de skal vises (hvis der da overhovedet er annoncer, som har opnået den fastsatte minimumværdi for annoncerangering). I Google Ads fungerer det ikke som på en kunstauktion, hvor den med det højeste bud altid vinder, men derimod som følger:

1. Søgningen

Thomas søger efter "pizzaudbringning".

2. Annoncerne udvælges

Google Ads-systemet finder alle annoncer, hvis søgeord matcher udtrykket "pizzaudbringning" tæt nok. Systemet ignorerer derefter alle de annoncer, der ikke er kvalificerede, f.eks. annoncer, der er målrettet mod et andet land eller blevet afvist.

3. Annoncer bliver fjernet

Systemet bestemmer, hvilke annoncer der har tilstrækkeligt høj annoncerangering til at blive vist (f.eks. om annoncerne har tilstrækkeligt høj forventet klikrate, og om annoncerne og landingssiderne vil give en god brugeroplevelse). Annoncer, der ikke overstiger de laveste mulige kvalitetskrav, der er nødvendige for at blive vist, vil også blive fjernet.

4. Annoncerne sorteres

De resterende annoncer vises sorteret på siden i henhold til annoncerangering, som beregnes ud fra en kombination af budbeløb, annonce- og landingssidekvalitet, grænsen for annoncerangering, konteksten for den aktuelle søgning samt aktivers og andre annonceformaters forventede effekt.

Steps in an Google ads auction

5. Annoncerne vises!

Thomas ser relevante annoncer og bestiller sin drømmepizza.

6. Processen gentages

Hver gang nogen får lyst til pizza og foretager en søgning, starter hele auktionsprocessen forfra, og resultatet kan variere fra gang til gang afhængigt af konteksten for den aktuelle søgning og konkurrencen mellem annoncører på det præcise tidspunkt for søgningen.

Hvorfor er det så vigtigt?

Det vigtigste, du skal huske på, er, at annoncerangeringen bruges til at afgøre, om din annonce er kvalificeret til at deltage i auktionsprocessen, og i givet fald til at fastslå annoncens position, så selvom dine konkurrenters bud er højere end dine, har du stadig mulighed for at opnå en højere position (til en lavere pris) i kraft af annoncer og landingssider af høj kvalitet.

Husk også på, at auktionsprocessen gentages for hver Google-søgning, hver gang med mulighed for forskelligt resultat, alt efter konkurrencen på det pågældende tidspunkt og den annonce, du benytter. Så du skal ikke blive bekymret, hvis din placering på siden svinger – det er helt normalt, at placeringen varierer fra gang til gang.

Sådan ser det ud

I trin 4 ovenfor er annoncerne sorteret på siden (det er det, der kaldes annonceposition) ud fra en formel, som betegnes annoncerangering. De primære komponenter i denne formel for annoncerangering er dine bud, dine annoncers og dit websites kvalitet, grænsen for annoncerangering, konkurrenceforholdene på auktionen, konteksten for den aktuelle søgning samt aktivers og andre annonceformaters forventede effekt. For at opnå en bedre position skal du udkonkurrere dine konkurrenter på parametrene kvalitet og/eller budbeløb.