Subhasta d'anuncis

Concepte

Cada vegada que es mostra un anunci, se sotmet al que anomenem subhasta d'anuncis, un procés en què es decideix quins anuncis són aptes per mostrar-se i en quin ordre es mostren (segons arribin o no al rànquing d'anunci mínim necessari perquè es puguin mostrar). No es tracta d'una subhasta com les de les obres d'art, en què qui fa l'oferta més alta sempre guanya, sinó que Google Ads segueix un procediment una mica més interessant:

1. La cerca

En Josep cerca "pizzes a domicili".

2. El nombre d'anuncis es redueix

El sistema de Google Ads cerca tots els anuncis que continguin paraules clau que coincideixin amb l'expressió "pizzes a domicili". A partir d'aquest conjunt d'anuncis amb coincidències, el sistema descarta els que no són aptes, com ara els anuncis segmentats per un altre país o els anuncis rebutjats.

3. Es treuen anuncis

Tot seguit, el sistema determina quins anuncis tenen un rànquing prou alt per mostrar-se (es comprova, per exemple, si la ràtio de clics d'entrada esperada dels anuncis és prou alta i si tant els anuncis com les pàgines de destinació oferiran una bona experiència d'usuari). Els anuncis que no superen els estàndards de qualitat mínima per publicar-los també es treuen.

4. S'ordenen els anuncis

La resta d'anuncis es mostren, ordenats a la pàgina segons el rànquing d'anunci, una combinació de l'import de l'oferta, la qualitat dels anuncis i de la pàgina de destinació, els llindars de rànquing d'anunci, la competitivitat d'una subhasta, el context de la cerca de l'usuari i l'efecte previst dels recursos i d'altres formats d'anunci.

Steps in an Google ads auction

5. Es mostren els anuncis

En Josep veu com es mostren anuncis rellevants i demana la pizza dels seus somnis.

6. Es repeteix el procés

Cada vegada que a algú li ve de gust una pizza i fa una cerca, tot el procés de subhasta torna a començar; els resultats són susceptibles de variar cada vegada, segons el context de la cerca de l'usuari i la competència entre anunciants en el moment concret de la cerca.

Per què és important

Cal recordar que el procés de subhasta utilitza el rànquing d'anunci per determinar si un anunci és apte i, si ho és, quina posició ocuparà. Per tant, encara que la competència faci una oferta més alta que la vostra, podeu obtenir igualment una posició superior (a un preu inferior) amb anuncis i pàgines de destinació d'alta qualitat.

Recordeu també que el procés de subhasta es repeteix per a totes les cerques a Google i que els resultats poden ser diferents cada vegada en funció de la competència que hi hagi en el moment concret i de l'anunci que utilitzeu. Per això, no cal que us amoïneu si la posició de l'anunci a la pàgina fluctua: és normal que canviï cada vegada.

Com ho veureu

Al pas 4 anterior, els anuncis s'ordenen a la pàgina (aquesta és la posició de l'anunci) segons una fórmula anomenada rànquing d'anunci. Els components principals del rànquing d'anunci són les ofertes, la qualitat dels anuncis i del lloc web, els llindars de rànquing d'anunci, la competitivitat d'una subhasta, el context de la cerca de l'usuari i l'impacte previst dels recursos i d'altres formats d'anunci. Si voleu intentar millorar la posició dels anuncis, haureu de guanyar els vostres competidors en termes de qualitat, imports d'oferta o una combinació de totes dues coses.