Hvor annonsene dine kan bli vist

Når du annonserer med Google Ads, kan annonsene dine vises på forskjellige steder over hele internett, avhengig av hvordan du målretter annonsene, hvem du velger å vise dem til og hvilke typer annonser du lager.

I denne artikkelen forklarer vi hvor annonsene dine kan bli vist, og hvem som kan se dem.

Targeting channels

På Google Søk og andre søkenettsteder

Annonsen din kan bli vist på Google når brukere søker etter produktet eller tjenesten du tilbyr. Når du lager annonsen din, velger du et sett med søkeord, dvs. ordene og uttrykkene som skal utløse visning av annonsen. Når folk senere søker med ordene eller uttrykkene du har valgt, kan tekstannonsene dine vises ved siden av eller ovenfor søkeresultatene.

Search Network ads on results page

• Googles søkenettsteder: Annonsene kan bli vist ovenfor eller nedenfor søkeresultatene på Google Søk. De kan vises nedenfor, ovenfor eller ved siden av søkeresultater på Google Play, Shopping-fanen og Google Maps – innbefattet i Maps-appen.
  • Googles søkepartnere: Annonsene kan bli vist i søkeresultatene på nettsteder tilhørende Googles søkepartnere. For tekstannonser omfatter søkepartnerne hundrevis av nettsteder som ikke tilhører Google, samt Google Video og andre Google-nettsteder.

På nettsteder kundene dine besøker

Du kan også velge å vise annonsene dine for folk når de surfer på nettet. Tekst-, bilde- og videoannonser kan bli vist i Google Displaynettverk.

Display Network ads

Displaynettverket er en samling av nettsteder – deriblant bestemte Google-nettsteder som Google Finance, Gmail, Blogger og YouTube – som annonser blir vist på. Dette nettverket omfatter også mobilnettsteder og apper.

Hvis du noensinne har sett en annonse på favorittnettstedet ditt for nyheter eller i Gmail-kontoen din og har lurt på hvordan den ble vist der, så vet du det nå: Nettsteder som disse er en del av Google Displaynettverk.

Annonsene dine kan bli vist på nettsteder ut fra målrettingsmetodene du velger. I Displaynettverket kan du målrette annonsene dine på flere måter:

• Velg søkeord og emner som er knyttet til det du tilbyr.
  • Velg bestemte nettsteder eller sider.
  • Velg bestemte målgrupper ut fra vedkommendes interesser, demografi eller hvorvidt de tidligere har besøkt nettstedet ditt.

Finn ut mer om hvor annonser kan vises i Displaynettverket.

På ulike enheter

Du kan vise annonsene dine for folk når de søker etter eller besøker nettsteder mens de er på farten:

• Tekstannonser kan vises når folk søker på Google fra mobilenheter og nettbrett.
  • Tekst-, bilde- og videoannonser kan bli vist på nettsteder i Google Displaynettverk når folk besøker disse nettstedene fra avanserte mobilenheter som iPhone, Android-enheter eller nettbrett.
  • Annonsene dine kan også bli vist i mobilapper, som anses som en del av Displaynettverket.

På bestemte steder eller språk

Hvis du har tekstannonser, kan du velge å vise dem til kunder i et helt land, i et bestemt geografisk område eller til og med til kunder som bruker stedsnavn i søkene sine.

Du kan også nå frem til flere potensielle kunder ved å målrette kampanjene dine mot språkene de snakker. Hvis kundene dine snakker flere språk, kan du opprette separate kampanjer for å håndtere annonser og søkeord for hvert av disse språkene.