Missä mainokset voivat näkyä?

Kun mainostat Google Adsilla, mainoksesi voivat näkyä verkossa eri paikoissa sen mukaan, miten kohdistat mainoksesi, kenelle päätät näyttää niitä ja minkä tyyppisiä mainoksia luot.

Tässä artikkelissa kerrotaan, missä ja kenelle mainoksesi voivat näkyä.

Targeting channels

Google-haku ja muut hakusivustot

Mainoksesi voi näkyä Googlessa, kun käyttäjät hakevat tarjoamaasi tuotetta tai palvelua. Kun luot mainosta, valitset joukon avainsanoja eli sanoja tai ilmauksia, jotka saavat mainoksesi näkymään. Kun käyttäjät tekevät hakuja käyttämällä valitsemiasi sanoja tai ilmauksia, tekstimainoksesi voivat näkyä hakutulosten vieressä tai yläpuolella.

• Googlen hakusivustot: Mainokset voivat näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella Google-haussa. Google Playssa, Google Shoppingissa ja Google Mapsissa (myös Maps‑sovelluksessa) mainokset voivat näkyä hakutulosten ylä‑ tai alapuolella tai niiden vieressä.
    Search Network ads on results page
  • Googlen hakukumppanit: Mainokset voivat näkyä hakutuloksissa Googlen hakukumppanien verkkosivustoilla. Tekstimainosten osalta hakukumppanisivustot käsittävät satoja muiden kuin Googlen verkkosivustoja, Google Videon ja muita Google-sivustoja.

Asiakkaidesi käyttämät verkkosivustot

Voit myös näyttää mainoksia käyttäjille, kun he selaavat verkkoa. Teksti-, kuva- ja videomainoksia voidaan näyttää Google Display -verkostossa.

Display Network ads

Display-verkosto on joukko Googlen verkkosivustoja, kuten Google Finance, Gmail, Blogger ja YouTube, sekä muita verkkosivustoja, jotka näyttävät mainoksia. Verkostossa on myös mobiilisivustoja ja -sovelluksia.

Olet saattanut nähdä mainoksen suosikkiuutissivustollasi tai Gmail-tililläsi ja ihmetellä, miten se on sinne päätynyt. Nyt tiedät vastauksen: tällaiset verkkosivustot kuuluvat Google Display -verkostoon.

Mainoksesi voivat näkyä verkkosivustoilla valitsemiesi kohdistustapojen mukaan. Display-verkostossa voit kohdistaa mainoksiasi

• valitsemalla avainsanoja ja aiheita, jotka liittyvät tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin
  • valitsemalla tiettyjä verkkosivustoja tai sivuja
  • valitsemalla tiettyjä yleisöjä heidän kiinnostuksen kohteidensa ja kohderyhmätietojensa perusteella sekä sen mukaan, ovatko he käyneet aiemmin verkkosivustollasi.

Lue lisätietoja siitä, missä mainoksesi voivat näkyä Display-verkostossa

Eri laitteet

Voit näyttää mainoksia käyttäjille silloin, kun he tekevät hakuja tai käyvät verkkosivustoilla liikkeellä ollessaan. Mainoksiasi voidaan näyttää seuraavasti:

• Tekstimainoksesi voivat näkyä, kun ihmiset tekevät hakuja Googlessa mobiili- ja tablet-laitteillaan.
  • Teksti-, kuva- ja videomainoksesi voivat näkyä Google Display -verkoston sivustoilla silloin, kun ihmiset käyvät näillä sivustoilla älypuhelimilla, kuten iPhone- tai Android-laitteilla, tai tableteilla.
  • Mainoksiasi voidaan näyttää myös mobiilisovelluksissa, jotka kuuluvat Display-verkostoon.

Valitut sijainnit tai kielet

Jos sinulla on tekstimainoksia, voit näyttää niitä tietyssä maassa tai tietyssä maantieteellisessä sijainnissa oleville asiakkaille ja jopa asiakkaille, jotka käyttävät sijaintien nimiä haussaan.

Jos haluat tavoittaa potentiaaliset asiakkaat entistä paremmin, voit myös kohdistaa kampanjasi heidän puhumiensa kielten perusteella. Jos asiakkaasi puhuvat useita kieliä, voit hallita mainoksia ja avainsanoja luomalla kullekin kielelle erillisen kampanjan.