Tietoja avainsanoista Hakuverkostokampanjoissa

Avainsanat ovat sanoja tai ilmauksia, joiden avulla mainokset määritetään vastaamaan ihmisten hakemia termejä.

Valitsemalla mainoskampanjoillesi laadukkaita ja osuvia avainsanoja tavoitat haluamasi asiakkaat juuri silloin, kun haluat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten avainsanat toimivat ja missä mainokset näkyvät.

Näin se toimii

Jotta mainoksesi näkyisivät, kun ihmiset hakevat tarjontaasi kuuluvia tuotteita tai palveluita, valitsemiesi avainsanojen on vastattava heidän käyttämiään avainsanoja tai ilmauksia.

Esimerkki

Jos myyt frisbeitä, voit lisätä Google Ads ‑kampanjasi avainsanaksi "osta frisbee". Kun käyttäjä kirjoittaa Google-hakuun "osta frisbee", mainoksesi saattaa näkyä hakutulossivulla. Jos Hakukampanjasi on kohdistettu myös Display-verkostoon, mainoksesi voi näkyä lisäksi ultimate-aiheisilla verkkosivustoilla.

Kun asiakas tekee haun avainsanaasi vastaavalla hakutermillä, mainoksesi pääsee huutokauppaan, jossa ratkaistaan mainoksen näkyminen. Lue lisää mainoshuutokaupasta

Avainsanan hintaan vaikuttavat sen laatu, kilpailukyky huutokaupassa ja muut tekijät. Varmista, että avainsanasi ja laskeutumissivusi liittyvät mahdollisimman hyvin niihin termeihin, joilla asiakas saattaa tehdä haun. Voit arvioida kaikkien avainsanojesi laatua Laatupisteiden avulla.

Laatupisteet lasketaan odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen perusteella. Laadukkaat mainokset ja mainosten relevanssi hauissa pienentävät tavallisesti kustannuksia ja parantavat mainoksen sijaintia. Lue, miten teet mainoksistasi osuvia.

Avainsanojen yhdistäminen hakuihin

Voit avainsanojen vastaavuustyyppien avulla valita, mitkä haut voivat vastata avainsanoja. Jos käytät tarkkaa vastaavuutta, vain sellaiset haut vastaavat avainsanaa, joiden merkitys on sama kuin avainsanan. Jos käytät lausekevastaavuutta, vain avainsanan merkityksen sisältävät haut vastaavat avainsanaa.

Jos et määritä vastaavuustyyppiä, avainsanaksi asetetaan oletusarvoisesti laajan vastaavuuden avainsana, ja avainsana voidaan yhdistää siihen liittyviin hakuihin.Lue lisää avainsanan vastaavuusvaihtoehdoista.

Näin suljet hakuja pois

Lisäämällä negatiivisia avainsanoja voit estää mainosta näkymästä tietyillä hakutermeillä.

Negatiivisten avainsanojen avulla voit varmistaa, että mainos näkyy vain haluamiesi hakujen yhteydessä. Lue lisää negatiivisista avainsanoista

Esimerkki

Jos myyt koiran vaatteita, voit käyttää kohdistamiseen avainsanaa "lemmikkien vaatteet" ja lisätä negatiiviseksi avainsanaksi "kissa". Näin mainostasi ei näytetä kissan vaatteita hakeville käyttäjille.

Missä mainoksia näytetään?

Voit kohdistaa mainoksia moniin mainontaverkostoihin. Avainsanat toimivat eri verkostoissa hieman eri tavoin:

• Google Haku ja hakukumppaneiden sivustot: Kun luot mainosryhmiä, voit valita avainsanoja, jotka liittyvät käyttäjien käyttämiin hakutermeihin. Näin voit varmistaa, että mainokset tavoittavat asiakkaasi juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluja, jollaisia yrityksesi tarjoaa.
  • Google Display ‑verkosto: Jos näytät mainoksia Display-verkoston sivustoilla, Google Ads sijoittaa mainoksesi avainsanojen avulla mainoksia vastaavan sisällön viereen. Googlen hakuteknologia tutkii verkkosivun sisällön ja verkko-osoitteen ja näyttää automaattisesti mainoksia, joiden avainsanat liittyvät läheisesti sivun aiheeseen tai osoitteeseen. Esimerkiksi suklaaleivosreseptejä sisältävällä verkkosivulla Google Ads saattaa näyttää suklaaleivosten tai jälkiruokareseptien mainoksia. Lue lisää avainsanojen valitsemisesta Display-verkoston kampanjoihin

Vinkkejä

• Valitse avainsanat huolellisesti. Lisää termejä tai lausekkeita, joita asiakkaat voisivat käyttää kuvaillessaan tuotteitasi tai palveluitasi. Varmista, että avainsanat liittyvät suoraan mainoksen aiheeseen ja aloitussivuun. Kahden tai kolmen sanan avainsanat toimivat tavallisesti tehokkaimmin.
  • Ryhmittele samankaltaiset avainsanat mainosryhmiksi. Kokeile ryhmitellä avainsanat teemoihin. Teemat voivat perustua tuotteisiin, palveluihin tai muihin luokkiin. Jos myyt esimerkiksi sormuksia, voit ryhmitellä avainsanat ryhmiin "kihlasormukset" ja "vihkisormukset." Tämän jälkeen voit luoda erilliset mainosryhmät näille avainsanaryhmille ja käyttää tiettyjä mainoksia kihlasormusten ja tiettyjä vihkisormusten yhteydessä.