Om søgeord

Søgeord er ord eller sætninger, der bruges til at matche dine annoncer med de ord, som folk anvender i deres søgninger.

Ved at vælge relevante søgeord af høj kvalitet til din annonceringskampagne kan du sikre dig, at du når ud til den relevante målgruppe på det ønskede tidspunkt.

Denne artikel forklarer, hvordan søgeord fungerer, hvor dine annoncer bliver vist, og hvor meget de koster.

Sådan fungerer værktøjerne

For at du kan få dine annoncer vist, når brugerne søger efter dit produkt eller din tjeneste, skal de søgeord, du vælger, matche de ord eller udtryk, som brugerne søger efter.

Eksempel

Hvis du f.eks. sælger frisbee'er, kan du tilføje "køb frisbee" som søgeord i din Google Ads-kampagne. Når folk indtaster "køb frisbee" i Google-søgning, vises din annonce muligvis på søgeresultatsiden. Derudover kan din annonce også blive vist på websites om ultimate frisbee.

Når en kunde søger efter et udtryk, der matcher dit søgeord, kan din annonce deltage i en auktion, som afgør, om den bliver vist. Få flere oplysninger om annonceauktionen.

Prisen for hver søgeord varierer afhængigt af kvaliteten af dit søgeord, dine konkurrenter i auktionen og andre faktorer. Du skal sørge for, at dine søgeord og din landingsside ligger tæt op ad, hvad en kunde ville søge efter, eller hvad der ville blive vist på websites, som en kunde ville besøge. For at give dig et indtryk af dine søgeords kvalitet har hvert søgeord et kvalitetsresultat

Dette resultat er baseret på den forventede klikrate, annoncens relevans og landingssideoplevelsen. Annoncer af højere kvalitet fører som hovedregel til lavere priser og bedre annoncepositioner. Få oplysninger om, hvordan du sikrer, at dine annoncer er relevante.

Sådan ekskluderer du søgninger

For at forhindre, at din annonce bliver vist i forbindelse med bestemte søgninger, kan du også tilføje negative søgeord.

Negative søgeord kan hjælpe dig med at reducere dine omkostninger ved at sikre, at dine annoncer kun vises for den ønskede målgruppe. Få flere oplysninger om negative søgeord.

Eksempel

Hvis du sælger hundetøj, men din virksomhed ikke sælger kattetøj, kan du tilføje "kat" som negativt søgeord for at sikre, at din annonce ikke vises for brugere, der er på udkig efter kattetøj.

Hvor vises dine annoncer?

Du kan vælge at målrette dine annoncer mod et antal forskellige annoncenetværk. Søgeord fungerer en smule anderledes på hver hvert netværk:

• Google-søgning og søgepartnerwebsites: Når du opbygger dine annoncegrupper, vælger du søgeord, der er relevante for de udtryk folk bruger, når de søger, så dine annoncer når ud til kunderne på præcis det tidspunkt, hvor de viser interesse for det, du tilbyder.
  • Google Displaynetværket: Hvis du har valgt at vise annoncer på displaysites, bruger Google Ads dine søgeord til at placere dine annoncer ved siden af indhold, der matcher dine annoncer. Googles teknologi scanner en websides indhold og webadresse og viser automatisk annoncer med søgeord, der ligger tæt op ad sidens emne eller webadresse. På en webside med opskrifter på brownies kan Google Ads f.eks. vise annoncer om chokoladebrownies eller lækre dessertopskrifter. Lær at vælge dine søgeord til displaykampagner.
  • Google Play: Når du promoverer din mobilapp, skal du vælge søgeord, som har relation til, hvordan folk søger efter apps. Tilføj alle de søgeord, du forestiller dig, at folk kunne bruge. Husk, at Google muligvis udvider omfanget af nogle af dine søgeords matchtyper på måder, som er specifikke for apps. Det kan for eksempel være ved at tilføje ordet app, når der annonceres uden for Play-netværket.

Tips!

• Udvælg dine søgeord med omhu. Medtag ord eller udtryk, som dine kunder selv ville bruge til at beskrive dine produkter eller tjenester. Sørg for, at dine søgeord direkte vedrører temaet i din annonce og på den side, du dirigerer kunderne hen til. Søgeord på to til tre ord er normalt mest effektive.
  • Gruppér søgeord, der minder om hinanden. Forsøg at gruppere dine søgeord efter tema. Disse temaer kan være baseret på dine produkter, tjenester eller andre kategorier. Hvis du f.eks. sælger ringe, kan du have en gruppe af søgeord for "forlovelsesringe" og en anden gruppe af søgeord for "vielsesringe". Derefter kan du oprette særskilte annoncegrupper for disse grupper af søgeord, så du kan have annoncer specifikt for henholdsvis "forlovelsesringe" og "vielsesringe".
  • Vælg det rigtige antal søgeord. De fleste annoncører foretrækker at have et sted mellem 5 og 20 søgeord pr. annoncegruppe.