Sobre les paraules clau a les campanyes de la Xarxa de Cerca

Les paraules clau són paraules o frases que serveixen per relacionar els anuncis amb els termes que cerquen els usuaris.

Seleccionar paraules clau rellevants d'alta qualitat per a la campanya publicitària us pot ajudar a arribar als clients que us interessen en el moment que vulgueu.

En aquest article s'explica com funcionen les paraules clau i on es mostren els anuncis.

Com funcionen

Per tal que els anuncis es mostrin quan algú cerca un producte o servei que oferiu, les paraules clau que trieu han de coincidir amb les paraules o frases que cerquen els usuaris.

Exemple

Si veneu plats voladors, podeu afegir "comprar plat volador" com a paraula clau a la campanya de Google Ads. Quan algú escrigui "comprar plat volador" a la Cerca de Google, pot ser que el vostre anunci es mostri a la pàgina de resultats de la cerca. A més, si la vostra campanya de cerca també està orientada a la Xarxa de Display, l'anunci també es podria mostrar en llocs web sobre novetats relacionades amb plats voladors.

Quan un client cerca un terme que concorda amb la vostra paraula clau, l'anunci participa en una subhasta per determinar si es mostrarà.

El cost de cada paraula clau depèn de la qualitat de la paraula clau i de la competència a la subhasta, entre altres factors. Assegureu-vos que tant les paraules clau com la pàgina de destinació estiguin molt relacionades amb els termes de cerca que els clients puguin utilitzar. Per ajudar-vos a conèixer la qualitat de les vostres paraules clau, cadascuna té un nivell de qualitat.

El nivell de qualitat es calcula a partir de la ràtio de clics d'entrada esperada, la rellevància de l'anunci i l'experiència a la pàgina de destinació. Els anuncis de més qualitat i amb rellevància per a les cerques dels usuaris solen implicar uns costos més baixos i millors posicions d'anunci. Obteniu més informació sobre el nivell de qualitat.

Com concorden les paraules clau amb les cerques

Podeu utilitzar els tipus de concordança de paraules clau per triar l'interval de cerques amb què poden concordar les vostres paraules clau. Amb la concordança exacta, la paraula clau només podrà fer que es mostrin anuncis en cerques que tinguin el mateix significat que la paraula clau. Amb la concordança de frase, la paraula clau podrà fer que es mostrin anuncis en cerques que incloguin el significat de la paraula clau.

Si no especifiqueu cap tipus de concordança, les paraules clau seran de manera predeterminada de concordança ampla i podran concordar amb les cerques que hi estiguin relacionades. Obteniu més informació sobre les opcions de concordança de paraules clau.

Nota: a Google Maps, es pot afegir el terme "a prop meu" al terme de cerca d'un usuari quan cerca ubicacions a prop. Això ajuda l'anunci a connectar amb els usuaris a Maps, ja que mostra les empreses i les ubicacions del seu voltant. Per exemple, quan un usuari cerqui "restaurant" a Google Maps a prop de la seva ubicació actual, és possible que s'utilitzi la paraula clau "restaurant a prop meu". En aquest cas, podeu evitar que els anuncis es difonguin si afegiu "a prop meu" a les paraules clau negatives.

Aquesta funció només està disponible per als anuncis en els idiomes següents: alemany, anglès, espanyol i francès. Google utilitzarà la traducció corresponent de "a prop meu" segons l'idioma dels anuncis i la cerca de l'usuari. Per exemple, els anuncis en espanyol es mostraran com a "cerca de mi".

Com es poden excloure cerques

Per evitar que els anuncis es mostrin en determinades cerques, també podeu utilitzar paraules clau negatives.

Les paraules clau negatives us poden ajudar a garantir que l'anunci només es mostri a les cerques que vulgueu. Obteniu més informació sobre les paraules clau negatives.

Exemple

Per exemple, si veneu roba per a gossos, podeu orientar els anuncis a les cerques de "roba per a mascotes" i afegir "gat" com a paraula clau negativa per assegurar-vos que l'anunci no es mostri a les persones que cerquin roba per a gats.

On es mostren els anuncis

Podeu segmentar els anuncis per diferents xarxes publicitàries, tenint en compte que el funcionament de les paraules clau és diferent en cada xarxa:

• Cerca de Google i llocs web de partners de cerca: quan creeu els grups d'anuncis, seleccioneu paraules clau rellevants per als termes que els usuaris utilitzen en fer cerques, de manera que els anuncis arribin als clients precisament quan estan cercant allò que els oferiu.
    • En el cas dels usuaris que formen part de Search Labs i han activat l'experiència generativa de cerca (SGE), els anuncis també es poden mostrar en aquest experiment. Les cerques en mode conversacional utilitzaran la comprensió de Google Ads de la intenció contextual per a la concordança d'anuncis i per als informes. Obteniu més informació sobre la supercàrrega de cerca amb la IA generativa.
  • Xarxa de Display de Google: si heu decidit mostrar anuncis en llocs web de la Xarxa de Display, Google Ads utilitzarà les paraules clau per col·locar els anuncis al costat de contingut que hi concordi. La tecnologia de Google explora el contingut i l'adreça d'una pàgina web i hi mostra automàticament els anuncis corresponents a les paraules clau que concorden més amb el tema o l'adreça web de la pàgina. Per exemple, en una pàgina web que inclogui receptes de brownies, Google Ads pot mostrar anuncis sobre receptes de brownies de xocolata o d'altres postres delicioses. Obteniu més informació sobre com podeu triar paraules clau per a les campanyes de la Xarxa de Display.

Consells

• Escolliu les paraules clau amb cura. Incloeu els termes o els sintagmes que utilitzarien els clients per descriure els vostres productes o serveis. Assegureu-vos que les paraules clau siguin específiques i que estiguin relacionades directament amb l'anunci i la pàgina a la qual dirigiu els clients. Les paraules clau formades per dos o tres paraules solen funcionar millor.
  • Agrupeu les paraules clau similars per grups d'anuncis. Mireu d'agrupar les paraules clau per temes, que es poden basar en els productes o serveis que oferiu, entre altres categories. Si veneu anells, per exemple, podeu tenir un grup de paraules clau per a "anells de compromís" i un altre per a "anells de casament". Després podeu crear un grup d'anuncis per a cadascun d'aquests conjunts de paraules clau i tenir anuncis específics per a "anells de compromís" i d'altres per a "anells de casament".