Kontrollera var annonsen visas i Googles sökresultat

Genomsnittlig position (gen. pos.) tas bort i september 2019. Procentsatserna för exponering högst upp och exponering i absolut topposition ger en tydligare bild av var dina annonser visas på söksidor. Du kan använda dessa nya mätvärden för att optimera annonspositionen. Läs mer.

När din annons har börjat visas vill du troligen se exakt var den syns på Googles sökresultatsida, det vill säga dess annonsposition.

• Använd verktyget för diagnostisering och förhandsgranskning av annonser för att se var på sidan din annons visas för en specifik sökfråga. Detta är ett enkelt sätt att ta reda på positionen för en enskild annons, och verktyget ger exakt samma resultat som en sökning på Google utan att du samlar på dig några exponeringar.

Tips

Vi vet att det kan vara svårt att låta bli, men försök motstå frestelsen att söka på Google.se för att kontrollera din position. Genom att göra sökningar som får din annons att visas samlar du på dig exponeringar utan klick, vilket kan sänka din klickfrekvens och förhindra att annonsen visas så ofta som den skulle kunna. Om du ofta använder Google Sök för att titta på din egen annons utan att klicka på den kan det dessutom hända att du slutar se den överhuvudtaget. Det beror på att Google slutar visa annonser som du inte tycks vara intresserad av.