Finn annonsen din på Google

Når du vil finne ut hvor annonsen din vises i søkeresultatene for en bestemt søketerm, kan du bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser. Vi vet at det er fristende, men du bør unngå å søke etter din egen annonse på Google.no. Dette er grunnen:

• Beregningen der vi sammenligner hvor ofte annonsene dine vises på nettet, med hvor ofte brukerne klikker på dem – altså klikkfrekvensen din – kan påvirke kontoresultatene du kan oppnå på sikt. Hvis du utløser din egen annonse gjennom søk du legger inn, kan dette påvirke dataene om annonseresultatene dine negativt.
  • Hvis du gjentatte ganger ser etter din egen annonse med Google Søk, men aldri klikker på den, kan det hende at den ikke lenger blir vist til deg. Dette skyldes at Googles system prøver å vise deg annonser du kan være interessert i.

I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan finne dine egne annonser på Google. Med verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser kan du få svar på om annonsen din vises eller ikke. Hvis den ikke vises, kan du her se grunnen til dette, slik at du kan gjøre endringer og nå ut til kundene med annonsen. Finn ut mer om tekstannonser i Displaynettverket

Før du begynner

Sånn er annonsen din formatert

Verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser viser bare et eksempel på hvordan annonsen din kan være formatert. Annonsen kan være formatert på en annen måte på ulike enheter, i ulike nettleserstørrelser og i ulike brukersøk:

• Hvis annonsen vises ovenfor søkeresultatene, kan visningsadressen din være plassert ved siden av overskriften i stedet for under den.
  • Det kan hende at annonseutvidelsene dine ikke vises hver gang annonsen blir vist. Hvis du for eksempel har konfigurert anropsutvidelser, blir ikke disse vist på enheter som ikke støtter telefonsamtaler. Du kan få bekreftet hvorvidt utvidelsene blir vist sammen med annonsene ved å kontrollere statistikken på «Annonseutvidelser»-fanen.
  • Under enkelte omstendigheter må Google Ads korte ned teksten din. Dette skjer vanligvis ved bruk av en ellipse («…»). Dette kan blant annet skje hvis du bruker mange brede tegn (f.eks. «m») i stedet for smalere tegn (f.eks. «i») i annonseteksten, ettersom overskriftsteksten da blir bredere enn området som er tilgjengelig i enkelte nettleserstørrelser. På de fleste latinske språk kan du unngå dette ved å holde deg til maksimalt 33 tegn totalt i den aktuelle linjen.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen og så på Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser i Planlegging-delen.
  3. Klikk på Verktøy-fanen, og velg Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser.
  4. Skriv inn søkeordet du vil teste, i tekstfeltet. Sørg for at det er et søkeord du bruker i kampanjen din, eller et nært beslektet søkeord.
  5. Endre de andre innstillingene (sted, språk, enhet) etter behov. Hvis annonsen er målrettet mot et bestemt språk, et bestemt sted eller en bestemt enhet, må du oppgi denne informasjonen for å få se en forhåndsvisning av annonsen.
  6. Klikk på Forhåndsvisning.
  7. Når du bruker verktøyet, kan du se om annonsen din er kvalifisert for visning med disse søkeinnstillingene. Hvis annonsen kan vises på den første siden i Google-søkeresultatene, er den fremhevet i grønt. Det kan hende at kvalifiserte annonser som vises på den andre siden eller senere, ikke vises i Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser. Hvis du har utvidelser i annonsen din, er det ikke sikkert at disse vises i verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser. Se resultatene fra annonseutvidelsene dine.

Prøv nå