Uw eerste advertenties vinden

Nadat u uw advertenties heeft gemaakt, is het belangrijk dat u nagaat of ze daadwerkelijk aan potentiële klanten worden weergegeven. U kunt de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool gebruiken of uw accountstatistieken controleren om na te gaan of uw advertenties actief zijn en worden weergegeven.

Dit artikel gaat over de verschillende manieren waarop u kunt controleren of uw advertenties actief zijn.

Instructies

Een voorbeeld van uw advertentie weergeven met de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool

Gebruik de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool om te controleren hoe uw tekstadvertenties eruitzien in de zoekresultaten van Google.

1. Klik rechtsboven in uw Google Ads-account op het gereedschapspictogram .
  2. Klik in het gedeelte 'Planning' op Advertentievoorbeeld en -diagnose.
  3. Wijzig de instellingen bovenaan de pagina en geef een zoekwoord op. U ziet een voorbeeld van welke advertenties door de zoekwoorden worden geactiveerd op basis van de instellingen die u heeft geselecteerd.

We raden u aan om de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool te gebruiken in plaats van uw advertentie op te zoeken op Google.nl. Wanneer u zoekopdrachten op Google.nl uitvoert waarvoor uw advertentie wordt geactiveerd, genereert u vertoningen zonder klikken. Dit kan uw klikfrequentie verlagen en ervoor zorgen dat uw advertentie minder vaak wordt weergegeven dan mogelijk is. Als u herhaaldelijk naar uw eigen advertentie zoekt in Google Zoeken maar er nooit op klikt, kan het zelfs zijn dat de advertentie helemaal niet meer wordt weergegeven. Dit komt doordat het Google-systeem u geen advertenties laat zien waarvan het concludeert dat u er niet in bent geïnteresseerd.

Als u via de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool niet kunt bepalen waarom uw advertenties niet worden weergegeven, raadpleegt u de volgende lijst met mogelijke redenen:

Controleer of uw advertenties zijn ingeschakeld en goedgekeurd

Log in op uw Google Ads-account en klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies. Bij advertenties die zijn ingeschakeld, ziet u een groene stip naast de naam. Naast onderbroken advertenties ziet u een onderbrekingspictogram. Als u een onderbroken advertentie wilt inschakelen, klikt u op het onderbrekingspictogram en vervolgens op Inschakelen.

Advertenties worden beoordeeld om te zien of ze voldoen aan ons advertentiebeleid. Sommige advertenties kunnen al op pagina's in het zoeknetwerk van Google worden weergegeven voordat ze zijn beoordeeld, terwijl andere pas worden weergegeven nadat ze zijn beoordeeld. Als uw advertentie is goedgekeurd, wordt de weergave gestart en ziet u vertoningen in uw accountstatistieken. Als u de goedkeuringsstatus van een advertentie wilt bekijken, kijkt u in de kolom 'Status' op de pagina 'Advertenties en extensies'.

Controleer of uw advertenties verkeer van klanten ontvangen

Log in op uw Google Ads-account en klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies. Op de pagina 'Advertenties' kunt u statistieken over uw advertenties bekijken, zoals klikken, vertoningen, klikfrequenties en nog veel meer. Gebruik de periodekiezer rechtsboven op de pagina om de statistieken te filteren op datum. U kunt ook in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of Advertentiegroepen klikken om uw advertentiestatistieken per campagne of advertentiegroep weer te geven.

Pas de tabelkolommen aan om te bepalen welke soorten informatie u voor uw advertenties kunt zien. Houd er wel rekening mee dat de rapportage van Google Ads niet in realtime wordt geüpdatet. Dit betekent dat u misschien geen klikken en vertoningen van de laatste drie uur ziet.

Controleer of uw zoekwoorden advertenties activeren
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen en klik vervolgens op de advertentiegroep met zoekwoorden die u wilt controleren.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  4. Klik op Zoekwoorden of op Display-/videozoekwoorden, afhankelijk van het zoekwoord dat u wilt controleren.
  5. Als u wilt controleren of een zoekwoord uw advertentie activeert, gaat u naar de kolom 'Status' en plaatst u de muisaanwijzer op de zoekwoordstatus. De statusinformatie die wordt weergegeven, geeft mogelijke redenen aan waarom uw advertenties niet in de zoekresultaten worden weergegeven.
Bekijk extra factoren die effect kunnen hebben op de manier waarop uw advertenties worden weergegeven

Er zijn tal van factoren die bepalen waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. Hier volgen de belangrijkste daarvan:

• Targeting. Uw advertentie wordt per definitie alleen weergegeven aan mensen die u heeft getarget. Over het algemeen zijn dit de mensen die zoeken naar uw zoekwoorden in de taal en locatie die u heeft opgegeven. Als u uw advertentie probeert te vinden, krijgt u deze misschien niet te zien als uw eigen instellingen anders zijn dan de instellingen die u target. Als u bijvoorbeeld vanaf een computer in Maastricht zoekt, maar uw advertentie is getarget op Utrecht, wordt uw advertentie niet bij de zoekresultaten weergegeven. Gebruik de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool om een voorbeeld van uw advertentie te bekijken met behulp van uw instellingen voor targeting op locatie.
  • Advertentiepositie. Als uw advertentierangschikking niet hoog genoeg is, wordt uw advertentie mogelijk niet weergegeven op de eerste pagina met zoekresultaten van Google. Uw advertentierangschikking wordt bepaald door de kwaliteit van uw advertentie (uw kwaliteitsscore) en door het maximum bod op basis van kosten per klik dat u heeft ingesteld. Google geeft niet op elke pagina dezelfde advertenties weer. Uw advertentie kan dus op de tweede, derde of volgende pagina worden weergegeven. Meer informatie over hoe de advertentiepositie wordt bepaald.
Andere redenen waarom u uw advertentie niet ziet

Als andere mogelijke redenen wilt opsporen waarom u uw advertentie niet ziet, gebruikt u onze probleemoplosser.