Uw eerste advertenties vinden

Nadat u uw advertenties heeft gemaakt, is het belangrijk dat u nagaat of ze daadwerkelijk aan potentiële klanten worden weergegeven. U kunt de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool gebruiken of uw accountstatistieken controleren om na te gaan of uw advertenties actief zijn en worden weergegeven.

Dit artikel gaat over de verschillende manieren waarop u kunt controleren of uw advertenties actief zijn.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

• Optie 1: Gebruik de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool om na te gaan hoe uw tekstadvertenties eruitzien in de zoekresultaten van Google. Ga naar http://www.google.com/AdPreview en kies de juiste opties bovenaan het venster om te zien welke advertenties worden geactiveerd door de zoekterm die u op een bepaalde locatie invoert. U krijgt specifiekere diagnostische gegevens als u eerst inlogt op uw AdWords-account, maar u kunt de tool ook gebruiken zonder in te loggen. Waarom de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool gebruiken in plaats van uw eigen advertentie op te zoeken op Google.nl?

Wanneer u zoekopdrachten uitvoert waarvoor uw advertentie wordt geactiveerd, genereert u vertoningen zonder klikken. Dit kan uw klikfrequentie verlagen en ervoor zorgen dat uw advertentie minder vaak wordt weergegeven dan eigenlijk zou kunnen. Als u herhaaldelijk naar uw eigen advertentie zoekt in Google Zoeken maar er nooit op klikt, kan het zelfs zijn dat de advertentie helemaal niet meer wordt weergegeven. Dit komt doordat het Google-systeem u geen advertenties laat zien waarvan het concludeert dat u er niet in bent geïnteresseerd.

• Optie 2: Controleer of uw advertentie is ingeschakeld
    Log in op uw AdWords-account, klik op het tabblad Advertenties en zoek naar een groen rondje naast uw advertentie. Naast onderbroken advertenties wordt een onderbrekingsteken weergegeven. U kunt de status van uw advertentie wijzigen van Onderbroken in Ingeschakeld door op het onderbrekingsteken te klikken en in het dropdownmenu het groene rondje te selecteren.

Nu proberen

• Optie 3: Controleer uw accountstatistieken om na te gaan of uw advertenties verkeer van potentiële klanten ontvangen. Log in op uw AdWords-account en klik op het tabblad Campagnes. Op elk tabblad worden gedetailleerde statistieken weergegeven over uw klikken, vertoningen, klikfrequenties en nog veel meer. Houd er wel rekening mee dat de rapportage van AdWords niet in realtime wordt geüpdatet. Dit betekent dat de klikken en vertoningen die u in de afgelopen drie uur heeft ontvangen, mogelijk nog niet worden weergegeven.

Check your account stats

Nu proberen

• Optie 4: Ga naar het tabblad Zoekwoorden
    Controleer of uw zoekwoorden advertenties activeren. Klik in de kolom 'Status' op het tekstballonpictogram Tekstballon om te bekijken of een zoekwoord de weergave van uw advertenties activeert.

Nu proberen

• Optie 5: Los eventuele problemen op
    Gebruik onze probleemoplosser om andere oorzaken te vinden waarom u uw advertentie niet ziet.

Tip

Het is normaal dat uw advertentie niet elke keer wordt weergegeven. Per definitie verspreiden we uw advertentieweergaven over de hele dag. Zodra uw dagbudget grotendeels is verbruikt, vertragen of stoppen we de weergave van uw advertenties. Als u wilt dat uw advertentie vaker wordt weergegeven, kunt u overwegen uw budget te verhogen. Meer informatie over hoe u een budget voor uw campagne instelt.

Meer punten om rekening mee te houden bij het vinden van uw advertentie

Er zijn tal van factoren die bepalen waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. Hier volgen de belangrijkste daarvan:

Targeting: uw advertentie wordt per definitie alleen weergegeven aan mensen die u heeft getarget. Over het algemeen zijn dit de mensen die zoeken naar uw zoekwoorden in de taal en locatie die u heeft opgegeven. Als u uw advertentie probeert te vinden, krijgt u deze misschien niet te zien als uw eigen instellingen anders zijn dan de instellingen die u target. Als u bijvoorbeeld vanaf een computer in Maastricht zoekt, maar uw advertentie is getarget op Utrecht, wordt uw advertentie niet bij de zoekresultaten weergegeven. Met de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool kunt u echter alle gewenste instellingen voor targeting op locatie instellen, zodat u een voorbeeld van uw advertentie kunt bekijken.

Advertentiegoedkeuring: sommige advertenties kunnen worden weergegeven in het zoeknetwerk van Google voordat ze worden beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan ons advertentiebeleid. Andere advertenties worden pas na beoordeling weergegeven. Als uw advertentie is goedgekeurd, wordt deze weergegeven. Er worden dan vertoningen geregistreerd in uw accountstatistieken. U kunt de goedkeuringsstatus van elke advertentie controleren door te kijken in de kolom Status op het tabblad Advertenties in uw AdWords-account.

Ad status

Advertentiepositie: Als de advertentierangschikking niet hoog genoeg is, wordt uw advertentie wellicht niet weergegeven op de eerste pagina met zoekresultaten van Google. Uw advertentierangschikking wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van uw advertentie en het maximumbod op basis van kosten per klik dat u heeft ingesteld. Google geeft niet tweemaal dezelfde advertentie op een pagina weer. Uw advertentie kan op de tweede, derde of volgende pagina worden weergegeven. Meer informatie over hoe de advertentiepositie wordt bepaald.