Uw inloggegevens voor Google Ads wijzigen

U kunt de gegevens die u gebruikt om in te loggen op uw Google Ads-account, op verschillende manieren wijzigen. De methode die u kiest, is van invloed op hoe u inlogt bij uw andere Google-producten.

Als u problemen heeft met inloggen op uw account, kunt u ook onze probleemoplosser voor inlogproblemen proberen.

Uw wachtwoord wijzigen

Wanneer u het wachtwoord voor Google Ads wijzigt, moet u dit wachtwoord ook gebruiken om in te loggen bij alle andere Google-producten.

Ga als volgt te werk om uw wachtwoord te wijzigen:

1. Ga naar https://accounts.google.com/EditPasswd terwijl u bent ingelogd met uw e-mailadres voor Google Ads.
  2. Geef uw huidige wachtwoord op, evenals het nieuwe wachtwoord dat u wilt gebruiken. We raden u aan een sterk wachtwoord te kiezen.

Manieren om uw e-mailadres of gebruikersnaam te wijzigen

Wanneer u het e-mailadres voor Google Ads wijzigt, moet u dit e-mailadres ook gebruiken om in te loggen bij alle andere Google-producten. Daarom kunt u er ook voor kiezen e-mailadressen toe te voegen aan uw account of andere Google-accounts te koppelen aan uw Google Ads-account. Dit geeft u meer flexibiliteit.

U kunt uw inloggegevens op de volgende manieren wijzigen:

1. Wijzig het e-mailadres voor uw account.
    Hiermee wijzigt u het e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen bij alle andere Google-producten. Deze optie is niet beschikbaar voor gebruikers van Gmail.
  2. Voeg alternatieve e-mailadressen aan uw account toe.
    Zo kunt u meerdere e-mailadressen gebruiken om in te loggen bij alle Google-producten.
  3. Geef een ander e-mailadres toegang tot uw Google Ads-account.
    Op deze manier kunt u via twee verschillende accounts inloggen op uw Google Ads-account om dit te bekijken en te bewerken.
Het e-mailadres voor uw account wijzigen

Als u Gmail niet gebruikt, kunt u het e-mailadres voor uw account wijzigen. Deze wijziging is echter van toepassing op alle Google-producten die u gebruikt. De e-mailberichten voor andere Google-producten kunnen dus ook naar dit e-mailadres worden gestuurd en u moet bij alle producten met dit adres inloggen.

Ga als volgt te werk om het e-mailadres voor uw account te wijzigen:

1. Log in op Mijn account.
  2. In het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy" selecteert u Uw persoonlijke informatie.
  3. Selecteer het gedeelte E-mail.
  4. Selecteer het gedeelte E-mailadres voor Google-account
  5. Voer uw nieuwe e-mailadres in.
  6. Klik op E-mailadres opslaan.

Zodra u uw wijzigingen heeft opgeslagen, ontvangt u een verificatiebericht op het e-mailadres dat u zojuist heeft opgegeven. Om de wijzigingen door te voeren, moet u op de verificatielink in dit bericht klikken. U ontvangt ook een bericht op het oude e-mailadres met de bevestiging dat u dit adres niet kunt gebruiken om in te loggen.

Als u deze e-mails niet ontvangt en uw spammap al heeft gecontroleerd, vraagt u een nieuwe e-mail aan.

Een alternatief e-mailadres toevoegen

U kunt een e-mailadres toevoegen dat niet al het primaire e-mailadres van een ander Google- of Gmail-account is. Alternatieve e-mailadressen functioneren op ongeveer dezelfde manier als het primaire e-mailadres. U kunt de alternatieve e-mailadressen onder andere gebruiken om in te loggen en om meldingen te ontvangen.

Ga als volgt te werk om een alternatief e-mailadres aan uw Google-account toe te voegen:

1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy' de optie Uw persoonlijke informatie
  3. Kies E-mailadres
  4. Selecteer Alternatieve e-mailadressen om het tabblad 'Geavanceerd' te openen.
  5. Geef een alternatief e-mailadres op en klik op Toevoegen

We sturen een e-mail met een verificatielink naar uw alternatieve e-mailadres. U moet op de link in de e-mail klikken voordat u kunt inloggen op uw account met het alternatieve e-mailadres.

Kunt u het verificatiebericht niet vinden? Meer informatie over waarom dit mogelijk gebeurt

Toegang verlenen tot uw Google Ads-account

Als u het e-mailadres voor uw account niet wilt wijzigen, kunt u andere Google-accounts toegang tot uw Google Ads-account geven. Het account met toegang beschikt niet altijd over dezelfde mogelijkheden om uw Google Ads-account te bekijken en te bewerken. Wat er precies mogelijk is, hangt af van het toegangsniveau dat u aan het account toekent.

Lees hoe u gebruikers toegang verleent tot uw Google Ads-account.

Volgende stappen