Så fungerar krediteringar och kontojusteringar i ditt konto

Då och då kan Google finjustera ditt Google Ads-saldo. Detta kallas kontojusteringar. Oftast görs kontojusteringar i form av krediteringar. Krediteringar minskar ditt saldo medan debiteringar ökar det.

Du hittar eventuella justeringar i ditt konto genom att klicka på kugghjulet och välja Fakturering och betalningar. Titta sedan i kolumnen Krediter i transaktionshistoriken. Det här är de vanligaste kreditjusteringarna:

• Servicejustering: Visas när en kampanjkod eller engångsbonus har tillämpats på kontot. Det här saldot kan enbart användas till framtida annonsering och kan inte återbetalas till dig.
  • Ogiltig aktivitet: Täcker ogiltiga klick och visningar som genereras av robotar, automatiska klickverktyg och annan bedräglig programvara. Vi tillåter inte denna typ av negativt beteende. Därför behöver du inte betala för sådana orättvisa klick och visningar. Det här saldot kan enbart användas till framtida annonsering och kan inte återbetalas till dig.
  • Kreditering för överleverans: Ibland blir vi lite för ivriga och visar din annons för ofta – så mycket att kontot samlar på sig mer kostnader än vad din dagliga budget medger. Hoppsan! Om det inträffar behöver du inte oroa dig – vi krediterar ditt konto så att det täcker de överskjutande kostnaderna.
  • Kontobudget överskriden: Det här ser du om dina annonseringskostnader överskrider ditt förbetalda saldo. Vi återkrediterar det överskjutande beloppet så att du inte behöver betala för aktiviteten. Denna justering visas endast för konton som använder manuell betalning.

Nästa steg