Om krediteringer og justeringer i kontoer

Google kan fra tid til annen finjustere Google Ads-saldoen din. Dette kalles en justering. Justeringene kommer som regel i form av krediteringer. Krediteringer reduserer kontosaldoen, mens debiteringer øker den.

Du kan se eventuelle justeringer av kontosaldoen ved å klikke på faktureringsikonet Billing Icon på navigasjonsmenyen til venstre og så velge Sammendrag. Klikk på den aktuelle måneden for å se faktureringsaktivitet. Dette er de vanligste krediteringsjusteringene:

• Justering: Dette betyr at det er løst inn en promoteringskode i kontoen, eller at kontoen er gitt en justeringsbonus. Dette beløpet kan bare brukes til fremtidig annonsering og kan ikke utbetales.
  • Ugyldig aktivitet (eller ugyldige klikk): Denne krediteringen gjelder ugyldige klikk og visninger – altså klikk og visninger generert av roboter, automatiske klikkverktøy eller annen villedende programvare. Google tillater ikke denne typen negativ atferd, og du blir derfor ikke belastet for disse urettmessige klikkene og visningene.

Når vi utsteder en kreditering for ugyldig trafikk, opplyser vi også om tjenesten det gjelder. Vi oppgir det opprinnelige fakturanummeret, måneden da tjenesten ble benyttet, kjøpsordrenummeret, navnet på kontobudsjettet og navnet på kampanjen som kan knyttes til den ugyldige trafikken. Du finner denne informasjonen på Sammendrag-, Faktureringsaktivitet- eller Transaksjoner-siden i Google Ads-kontoen din samt på fakturaen som utstedes ved utgangen av måneden.

Merk: Kjøpsordre- og fakturanummeret som er knyttet til den ugyldige aktiviteten, kan ha blitt endret hvis det ble utstedt en ny faktura. I slike tilfeller oppgis kjøpsordre- og fakturanummeret fra den opprinnelige fakturaen.
  • Budsjettoverskridelse: Noen ganger blir annonsen din vist for ofte. Dermed er kostnadene som påløper i kontoen, høyere enn det du har angitt i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet Hvis dette skjer, utsteder vi et tilgodebeløp i kontoen som dekker de overskytende kostnadene.
  • Overskridelse: Du ser denne justeringen hvis annonseringskostnadene overskrider den forhåndsbetalte saldoen. Google krediterer deg det overskytende beløpet, slik at du ikke må betale for denne aktiviteten. Dette gjelder bare kontoer med manuelle innbetalinger.
  • Kredittoverskudd er lagret for fremtidig bruk: Hvis du krediteres mer enn det du har brukt i løpet av en bestemt måned, ser du kanskje en negativ saldo på kontoen. Vi kaller denne negative saldoen for «kredittoverskudd». I land der forskriftsmessige krav forbyr Google fra å utstede negative fakturaer (f.eks. Kina, Taiwan og Tyrkia), fjerner Google dette kredittoverskuddet fra fakturaene, så det ikke vises negative saldoer. I stedet lagres det for bruk til fremtidige annonsekostnader. Hvis dette skjer, mottar du en faktura med nullsaldo for den aktuelle perioden, og kredittoverskuddet som er lagret, brukes automatisk til å dekke annonsekostnader som påløper i kontoen senere.
  • Kredittoverskudd fra tidligere måneder som er brukt: Hvis du har kredittoverskudd fra tidligere måneder som ennå ikke er brukt, og det påløper annonsekostnader i kontoen i den inneværende måneden, bruker Google automatisk kredittoverskuddet til å dekke annonsekostnadene, helt til kontoens kredittsaldo er brukt opp. På denne linjen kan du se hvor mye av kredittoverskuddet som ble brukt til å dekke annonsekostnader i løpet av en gitt måned. Hvis du avslutter kontoen din, gjenspeiler denne summen kredittoverskuddet du kan få refundert.
  • Resterende beløp tilgjengelig for fremtidig bruk: Når kredittoverskuddet er brukt til å dekke annonsekostnader og du har penger igjen å bruke, viser denne linjen hvor mye du har igjen til å dekke fremtidige annonsekostnader. Dette beløpet er ikke fratrukket eventuelle avgifter. Hvis beløpet for eksempel er USD 1100, og avgiftssatsen i landet ditt er 10 %, betyr dette at du har USD 1000 tilgjengelig til å bruke på annonsering.

Fremgangsmåten videre