Entendre els crèdits i els ajustos en un compte

Ocasionalment, Google pot fer petits canvis al vostre saldo de Google Ads. Aquests canvis s'anomenen ajustos. Els ajustos solen ser en forma de crèdits. Els crèdits redueixen el saldo del compte, mentre que els dèbits l'augmenten.

Podeu trobar tots els ajustos aplicats al compte fent clic a la icona de facturació Icona de facturació al menú de navegació de l'esquerra. A continuació, seleccioneu Resum. Feu clic al mes pertinent per veure l'activitat de facturació. A continuació us expliquem els tipus d'ajustos de crèdit que és més probable que trobeu:

• Cortesia: es mostrarà si s'ha aplicat un codi promocional o un crèdit de cortesia al vostre compte. Aquest crèdit només és vàlid per a accions publicitàries futures i no es pot reembossar.
  • Activitat no vàlida (o clics no vàlids): fa referència a les impressions i als clics no vàlids (els que generen robots, eines de clics automàtics o un altre programari fraudulent). Google prohibeix aquest tipus de comportament inadequat i, per tant, no heu de pagar per aquests clics i impressions no vàlids.

Proporcionem els detalls del servei associat al trànsit no vàlid per al qual s'emet un crèdit. Aquests detalls inclouen el número de la factura original, el mes de servei original, el número de full de comanda, el nom del pressupost del compte i el nom de la campanya associats al trànsit no vàlid. Podeu trobar aquesta informació a la pàgina Resum, a la pàgina Activitat de facturació o a la pàgina Transaccions del compte de Google Ads, així com a la factura de final de mes.

Nota: si s'ha tornat a emetre una factura, és possible que el número de full de comanda i el número de factura associats a l'activitat no vàlida hagin canviat. En aquests casos, el número de full de comanda i el de factura que heu proporcionat són els anteriors a la reemissió.
  • Sobreimpressió: de vegades Google mostra un anunci massa vegades. Com a resultat, el compte acumula més costos dels que permet el vostre pressupost diari mitjà. Si això passa, el compte rebrà un crèdit per cobrir l'excés de costos.
  • Excedit: es mostrarà si els costos publicitaris superen el saldo de prepagament. Google us tornarà l'import addicional per tal que no acabeu pagant per aquesta activitat. Només es mostrarà per als comptes que utilitzin els pagaments manuals.
  • S'ha emmagatzemat crèdit sobrant per utilitzar-lo més endavant: si rebeu més crèdit del que heu invertit en un mes concret, és possible que vegeu un saldo negatiu al compte. Aquest saldo negatiu s'anomena "crèdit sobrant". Als països on Google no pugui generar factures negatives per complir els requisits normatius locals (per exemple, a Taiwan, a Turquia o a la Xina), traurem aquest crèdit de la vostra factura perquè no hi surti com a saldo negatiu i l'emmagatzemarem perquè el pugueu consumir més endavant. En el moment en què això passi, rebreu una factura de saldo zero i el crèdit sobrant que s'hagi emmagatzemat s'utilitzarà automàticament quan invertiu en publicitat en qualsevol mes futur.
  • S'ha aplicat crèdit sobrant de mesos anteriors: si durant els mesos anteriors s'ha emmagatzemat crèdit sobrant i invertiu en publicitat durant el mes actual, Google aplicarà aquest crèdit a la vostra inversió fins a arribar al límit del saldo del crèdit. Aquesta línia mostra l'import de crèdit sobrant que s'ha aplicat a la vostra inversió en publicitat en un mes concret. En cas que es cancel·li el compte, aquí s'indicaran els crèdits addicionals que se us poden reembossar.
  • La resta de l'import està disponible per utilitzar-lo més endavant: una vegada s'ha aplicat el crèdit sobrant a la inversió en publicitat, però encara queda crèdit, aquesta línia us indicarà quant us queda per invertir en publicitat en qualsevol mes futur. Aquest és l'import del crèdit disponible després d'aplicar-hi els impostos. Per exemple, si l'import que es mostra és de 110 € i la taxa impositiva és del 10% al vostre país, teniu 100 € disponibles per a la inversió en publicitat.

Pas següent

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Drive Revenue with Optiscore

Want to improve account health and drive business goals? Learn from industry & Google experts on how to drive revenue with the help of Optimization Score & Auto Apply Recommendations.

Register Now