Om annonskvalitet

Annonskvalitet är en uppskattning av användarupplevelsen hos personer som ser dina sökannonser.

Den baseras på flera faktorer, som hur relevant annonstexten är för sökningar, hur troligt det är att människor klickar på din annons samt kvaliteten på deras upplevelse när de kommer till din målsida.

Högre annonskvalitet ger i allmänhet bättre resultat, inräknat bättre annonspositioner och lägre kostnad.

Tänk på att annonskvaliteten varierar beroende på sammanhanget för varje sökning.

Vad som kan påverkas av annonskvaliteten

• Huruvida din annons kan visas: Google kräver att annonser har en viss kvalitetsnivå för att visas. Du kan ta reda på varför din annons inte visas med hjälp av verktyget för sökordsdiagnos.
  • Var på sökresultatsidan din annons visas: För att säkerställa att annonser med högre kvalitet visas högre upp på sökresultatsidan tar Google hänsyn till annonskvaliteten för att fastställa din annonsrankning.
  • Huruvida tillägg visas: Vissa tillägg visas bara ovanför sökresultaten och måste ha tillräckligt hög annonskvalitet för att visas på en så hög annonsposition.
  • Hur mycket du betalar per klick: Annonser med högre kvalitet kostar vanligtvis mindre per klick än annonser med lägre kvalitet. Om dina annonser har låg kvalitet kan din faktiska CPC hamna nära din högsta CPC även om det är låg konkurrens om söktermerna som ledde till att annonsen visades. När dina annonser visas debiteras du aldrig mer än din högsta CPC för ett klick (om du inte använder automatisk budgivning), oavsett annonskvaliteten.
  • Hur det går för dina annonser: Annonser och målsidor med hög kvalitet leder oftare till lönsamma klick och konverteringar.

Vad som inte påverkar annonskvaliteten

Detta är några vanliga missuppfattningar om vad som påverkar annonskvaliteten under annonsauktionen:

• Budgivning: Budbeloppet kan påverka annonsrankningen, men det påverkar inte bedömningen av annonskvaliteten.
  • Kontostruktur: Att du flyttar en annonsgrupp med samma annonser och sökord till en annan kampanj eller ett annat konto påverkar inte annonskvaliteten.
  • Annonsvisningsfrekvens: Hur ofta dina annonser visas beror på dina bud, din budget och sökordskonkurrens, men det påverkar inte annonskvaliteten.
  • Konverteringar som rapporteras: Dina rapporterade konverteringar påverkar inte annonskvaliteten.

Mäta och förbättra annonskvaliteten

Kvalitetsresultatet är ett diagnostiskt verktyg som kan hjälpa dig att identifiera annonser som ger en sämre användarupplevelse än genomsnittet. Verktyget visar om du bör fokusera på att förbättra annonsrelevans, klickfrekvens eller upplevelse av målsidan.

Kvalitetsresultatet visas på en skala från 1 till 10 baserat på en uppskattning av dina resultat jämfört med andra annonsörer.

Vi visar denna diagnostikpoäng för att hjälpa dig att ta reda på vilka av dina annonser som kan behöva förbättras. Poängen används dock inte som underlag i annonsauktionen. Använd kvalitetsresultatet för att diagnostisera annonser med låg kvalitet, snarare än att försöka optimera själva kvalitetsresultatet.

Läs mer om hur du använder kvalitetsresultatet för att förbättra ditt annonsresultat.