Over advertentiekwaliteit

De advertentiekwaliteit is een schatting hoe gebruikers op uw zoekadvertenties reageren als ze deze zien.

De score is gebaseerd op een aantal factoren, onder andere hoe relevant uw advertentietekst is voor zoekopdrachten, hoe waarschijnlijk het is dat mensen op uw advertentie klikken en de kwaliteit van hun beleving nadat ze uw landingspagina bereiken.

Een hogere advertentiekwaliteit leidt doorgaans tot betere prestaties, waaronder betere advertentieposities en lagere kosten.

Houd er rekening mee dat de advertentiekwaliteit varieert op basis van de context van elke zoekopdracht.

Wat de advertentiekwaliteit kan beïnvloeden

• Of uw advertentie kan worden weergegeven: Google vindt het belangrijk dat advertenties aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoen om te kunnen worden weergegeven. Als u wilt weten waarom uw advertentie niet wordt weergegeven, kunt u de tool voor zoekwoorddiagnose gebruiken.
  • Waar op de pagina met zoekresultaten uw advertentie wordt weergegeven: Google gebruikt de advertentiekwaliteit om uw advertentierangschikking te bepalen om ervoor te zorgen dat mensen advertenties van hogere kwaliteit hoger op de pagina met zoekresultaten te zien krijgen.
  • Of extensies worden weergegeven: Sommige extensies worden bijvoorbeeld alleen boven zoekresultaten weergegeven en moeten een advertentiekwaliteit hebben die hoog genoeg is om te worden weergegeven op een dergelijk hoge advertentiepositie.
  • Hoeveel u betaalt per klik: Advertenties van hogere kwaliteit kosten doorgaans minder per klik dan advertenties van lagere kwaliteit. Als uw advertenties van lage kwaliteit zijn, kan het zijn dat uw werkelijke CPC dicht bij uw max. CPC ligt, zelfs als er weinig concurrentie is voor de zoektermen die uw advertentie hebben geactiveerd. Als uw advertenties wel worden weergegeven, betaalt u nooit meer dan uw maximum CPC voor een klik (tenzij u automatisch bieden gebruikt), ongeacht hoe laag uw advertentiekwaliteit is.
  • Hoe uw advertenties presteren: Advertenties en landingspagina's van hoge kwaliteit leiden tot meer klikken en conversies.

Wat geen invloed heeft op de advertentiekwaliteit

Hier volgen enkele algemene misvattingen over wat de advertentiekwaliteit beïnvloedt tijdens de advertentieveiling:

• Bieden: Het bedrag dat u biedt, kan van invloed zijn op uw advertentierangschikking, maar is niet van invloed op de beoordeling van uw advertentiekwaliteit
  • Accountstructuur: Als u een advertentiegroep met dezelfde advertenties en zoekwoorden verplaatst naar een andere campagne of een ander account, heeft dat geen invloed op de advertentiekwaliteit.
  • Frequentie van advertenties: Hoe vaak uw advertenties worden weergegeven, wordt bepaald door uw biedingen, budget en de concurrentie qua zoekwoorden, maar heeft geen invloed op de advertentiekwaliteit.
  • Gemelde conversies: Uw gerapporteerde conversies hebben geen invloed op de advertentiekwaliteit.

Uw advertentiekwaliteit meten en verbeteren

De kwaliteitsscore is een diagnostische tool waarmee u advertenties kunt vinden die een lagere gebruikerservaring hebben dan gemiddeld. Deze tool biedt meer inzicht in of u zich moet richten op de verbetering van de advertentierelevantie, klikfrequentie of ervaring op de landingspagina.

Uw kwaliteitsscore wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 10 op basis van schattingen van uw prestaties in vergelijking met andere adverteerders.

Deze diagnostische score wordt weergeven zodat u kunt bepalen welke van uw advertentie voor kwaliteitsverbetering vatbaar zijn, maar is geen factor bij de advertentieveiling. Gebruik de kwaliteitsscore voor de diagnose van advertenties van lage kwaliteit in plaats van de ontvangen score van 1 tot 10 te optimaliseren.

Meer informatie over het gebruik van de kwaliteitsscore om de prestaties te verbeteren.