Mainoksen laatu

Mainoksen laatu on arvio hakumainoksesi nähneiden käyttäjien kokemuksesta.

Se perustuu useisiin eri tekijöihin, esimerkiksi siihen, kuinka osuva mainostekstisi on hakujen kannalta, kuinka todennäköisesti mainostasi klikataan ja kuinka laadukas laskeutumissivukokemuksesi on.

Korkeampi mainoksen laatu johtaa yleensä parempiin tuloksiin eli esimerkiksi parempiin mainoksen sijainteihin ja alhaisempiin hintoihin.

Huomaa, että mainoksen laatu vaihtelee jokaisen haun kontekstin perusteella.

Mihin mainoksesi laatu voi vaikuttaa

• Näkyykö mainoksesi: Google edellyttää kaikilta mainoksilta tiettyä laatutasoa, jotta ne voivat näkyä. Jos haluat selvittää, miksi mainoksesi ei välttämättä näy, voit käyttää avainsanadiagnoosiin tarkoitettua työkalua.
  • Missä kohdassa hakutulossivua mainos näkyy: Jotta käyttäjät näkevät laadukkaampia mainoksia hakutulossivun yläosassa, Google ottaa mainoksen laadun huomioon määritellessään mainoksen sijoitusta.
  • Näkyvätkö laajennukset: Jotkin laajennukset voivat esimerkiksi näkyä vain hakutulosten yläpuolella. Jotta laajennus voi näkyä näin korkeassa mainoksen sijainnissa, mainoksen laadun on oltava riittävän hyvä.
  • Kuinka paljon maksat klikkauksesta: Laadukkaampien mainosten klikkauskohtaiset hinnat ovat yleensä alhaisempia kuin heikompilaatuisten mainosten hinnat. Jos mainoksesi on heikkolaatuinen, todellinen klikkauskohtainen hintasi voi olla lähellä korkeinta klikkauskohtaista hintaasi, vaikka mainoksen käynnistäneillä hakutermeillä ei olisi paljon kilpailua. Kun mainoksesi näkyvät, et koskaan maksa klikkauksesta enempää kuin korkeimman klikkauskohtaisen hintasi (ellet käytä automaattisia hintatarjouksia), vaikka mainoksesi olisi kuinka heikkolaatuinen.
  • Millaisia tuloksia mainoksesi tuottavat: Laadukkaat mainokset ja laskeutumissivut johtavat todennäköisemmin hyviä tuloksia tuottaviin klikkauksiin ja konversioihin.

Mikä ei vaikuta mainoksen laatuun

Tässä on joitakin yleisiä harhakäsityksiä siitä, mikä vaikuttaa mainoksen laatuun mainoshuutokaupassa:

• Hintatarjoukset: Hintatarjoussumma saattaa vaikuttaa mainoksesi sijoitukseen, mutta se ei vaikuta mainoksen laadun arviointiin.
  • Tilin rakenne: Samat mainokset ja avainsanat sisältävän mainosryhmän siirtäminen toiseen kampanjaan ja toiselle tilille ei vaikuta mainoksen laatuun.
  • Mainosten näyttötiheys: Mainoksesi näyttötiheyteen vaikuttavat hintatarjouksesi, budjettisi ja avainsanasta käytävä kilpailu, mutta näyttötiheys ei vaikuta mainoksesi laatuun.
  • Raportoidut konversiot: Raportoidut konversiosi eivät vaikuta mainoksesi laatuun.

Näin voit mitata ja parantaa mainostesi laatua

Laatupisteet on diagnostiikkatyökalu, jonka avulla voit tunnistaa keskivertoa heikomman kokemuksen tarjoavat mainokset. Tästä työkalusta saat myös vinkkejä siihen, kannattaako sinun panostaa mainoksen relevanssin, klikkausprosentin vai laskeutumissivukokemuksen parantamiseen.

Laatupisteet esitetään asteikolla 1–10, ja ne perustuvat arvioihin tuloksistasi verrattuna muihin mainostajiin.

Huomaa, että vaikka näiden diagnostiikkapisteiden tarkoituksena on auttaa sinua tunnistamaan mainoksesi, joiden laadussa olisi parantamisen varaa, näitä pisteitä ei kuitenkaan huomioida mainoshuutokaupassa. Käytä laatupisteitä heikkolaatuisten mainosten diagnosointiin sen sijaan, että yrität optimoida saamiasi pisteitä (1–10).

Lue lisää tulosten parantamisesta laatupisteiden avulla.