Om varumärkesriktlinjer

Med varumärkesriktlinjer kan du styra hur ditt varumärke representeras i automatiserade tillgångar eller format i din Performance Max-kampanj. Du kan enkelt ladda upp följande anpassningar på ett och samma ställe en gång per kampanj:

• varumärkets teckensnitt
  • varumärkets färg
  • företagsnamn
  • logotyptillgångar (1–5 bilder).

Dina Performance Max-kampanjer använder Googles AI för att härleda viktiga varumärkeselement med hjälp av din slutliga webbadress. Du kan kontrollera den varumärkesinformation som Google härleder och sedan finjustera dina varumärkesriktlinjer utifrån dina varumärkes- och kampanjmål.

Innehåll

Kvalificering (beta)

Varumärkesriktlinjer lanseras globalt för annonsörer som uppfyller kriterierna nedan. Om du inte kan använda varumärkesriktlinjer i dina kampanjer kanske du inte har tillgång till dessa funktioner ännu.

Krav på annonsörer

Så fungerar det

Du kan använda varumärkesriktlinjer för att ange varumärkesinformation i din Performance Max-kampanj. Varumärkesriktlinjerna gäller på kampanjnivå och du kan ändra dem i samband med att du skapar kampanjen eller senare. Nedan hittar du de varumärkestillgångar och kontroller som ingår i varumärkesriktlinjerna.

Varumärkestillgångar

Varumärkestillgångar Status
Företagsnamn Krävs
Logotyper (högst fem stycken) Krävs

Varumärkeskontroller

Varumärkeskontroller Status Kvalificerade format
Primära och sekundära färger Valfritt
  • Automatiskt genererade videor på YouTube
  • Format för responsiva displayannonser i Googles Display-nätverk
Teckensnitt Valfritt
  • Automatiskt genererade videor på YouTube
  • Format för responsiva displayannonser i Googles Display-nätverk

Varumärkesriktlinjer kan hjälpa dig att

• se till att ditt varumärke presenteras på ett enhetligt sätt i alla automatiserade tillgångar och format
  • återanvända tillgångar och kontroller som är relevanta för din varumärkesidentitet i olika kampanjer.

Google försöker tillämpa dina varumärkesriktlinjer där det är relevant. Beroende på dina specifika varumärkesriktlinjer kanske det inte är möjligt att rendera alla typer av annonsmaterial.

Komma åt dina varumärkesriktlinjer

Du kan komma åt dina varumärkesriktlinjer i samband med att du skapar din kampanj eller senare. Läs mer i stegen nedan.

Förifyllda värden i varumärkesriktlinjer

Första gången du använder en slutlig webbadress härleder Google dina varumärkesriktlinjer utifrån den. Om Google hittar ett företagsnamn och en logotyp via den slutliga webbadressen fylls dessa tillgångar i automatiskt som standard. Alla efterföljande gånger som du använder samma slutliga webbadress återanvänder Google den senaste informationen i din varumärkesprofil.

Varumärkestillgång Standardvärde
Företagsnamn

Förifyllt utifrån din slutliga webbadress

Om du har använt den slutliga webbadressen i befintliga varumärkesriktlinjer använder Google ditt senast använda företagsnamn som standard.

Logotyp

Förifyllt utifrån din slutliga webbadress

Om du har använt den slutliga webbadressen i befintliga varumärkesriktlinjer använder Google dina senast använda logotyper som standard.

Valfria värden i varumärkesriktlinjer

Du kan ange ett valfritt teckensnitt och valfria färger i dina varumärkesriktlinjer för att få större kontroll över ditt varumärke. Med dessa kontroller kan du se till att ditt varumärke presenteras på rätt sätt i automatiskt genererade videor på YouTube och responsiva displayannonsformat i Googles Display-nätverk.

Googles AI härleder teckensnitt och färger utifrån din slutliga webbadress och visar dem som rekommendationer via användargränssnittet. Du måste bekräfta eller redigera värdena manuellt. Om du inte ser dessa rekommendationer kanske Googles AI inte kunde hitta några teckensnitt eller färger via den slutliga webbadressen. Alla efterföljande gånger som du använder en viss slutlig webbadress tillämpas automatiskt de senast använda varumärkeskontrollerna som är kopplade till den slutliga webbadressen.

Varumärkeskontroll Standardvärde
Färger

Primär och sekundär färg baserat på din slutliga webbadress

Om du har använt den slutliga webbadressen i befintliga varumärkesriktlinjer använder Google dina senast använda primära och sekundära färg som standard.

Teckensnitt

Teckensnitt baserat på dina slutliga webbadress

Om du har använt den slutliga webbadressen i befintliga varumärkesriktlinjer använder Google ditt senast använda teckensnitt som standard.