Over richtlijnen voor branding

Met richtlijnen voor branding kunt u bepalen hoe uw merk wordt vertegenwoordigd in de geautomatiseerde componenten of indelingen van uw Performance Max-campagne. U kunt één keer per campagne makkelijk op één plek de volgende aanpassingen uploaden:

• Lettertype van merk
  • Kleur van merk
  • Bedrijfsnaam
  • Logocomponenten (1-5 afbeeldingen)

Uw Performance Max-campagnes gebruiken AI van Google om belangrijke merkelementen af te leiden op basis van uw uiteindelijke URL. U kunt de merkinformatie die Google afleidt controleren en daarna uw richtlijnen voor branding verfijnen op basis van uw merk- en campagnedoelen.

In dit artikel

Geschiktheid (bèta)

Richtlijnen voor branding worden wereldwijd uitgerold voor adverteerders die voldoen aan de onderstaande criteria. Als u geen richtlijnen voor branding kunt gebruiken in uw campagnes, zijn deze functies misschien nog niet beschikbaar voor u.

Vereisten voor adverteerders

Hoe het werkt

U kunt richtlijnen voor branding gebruiken om uw merkinformatie op te nemen in uw Performance Max-campagne. Uw richtlijnen voor branding gelden op campagneniveau en kunnen worden aangepast terwijl u een campagne maakt of erna. Hieronder staan de merkitems en -beheeropties in uw richtlijnen voor branding.

Merkitems

Merkitems Status
Bedrijfsnaam Vereist
Logo's (maximaal 5) Vereist

Merkbeheeropties

Merkbeheeropties Status In aanmerking komende indelingen
Primaire en secundaire kleuren Optioneel
  • Automatisch gegenereerde video's op YouTube
  • Indelingen voor responsieve display-advertenties in het Google Display Netwerk
Lettertype Optioneel
  • Automatisch gegenereerde video's op YouTube
  • Indelingen voor responsieve display-advertenties in het Google Display Netwerk

De richtlijnen voor branding bieden deze mogelijkheden:

• Uw merk consistent presenteren via geautomatiseerde componenten en indelingen
  • Componenten en beheeropties die relevant zijn voor uw merkidentiteit hergebruiken in campagnes

Google doet er alles aan om uw richtlijnen voor branding toe te passen waar dat mogelijk is. Het is alleen niet zo dat niet elk type advertentiemateriaal weergave met uw specifieke richtlijnen voor branding ondersteunt.

Toegang tot uw richtlijnen voor branding

U kunt uw richtlijnen voor branding controleren terwijl u een campagne maakt of erna. Volg de stappen hieronder voor meer informatie.

Vooraf ingevulde waarden voor richtlijnen voor branding

De eerste keer dat u een uiteindelijke URL gebruikt, leidt Google uw richtlijnen voor branding af uit de uiteindelijke URL. Als Google in uw uiteindelijke URL een bedrijfsnaam en logo herkent, worden deze componenten standaard vooraf ingevuld. Als u dezelfde uiteindelijke URL daarna opnieuw gebruikt, hergebruikt Google de meest recent gebruikte invoer voor uw merkprofiel.

Merkitem Standaardwaarde
Bedrijfsnaam

Vooraf ingevuld op basis van uw uiteindelijke URL

Als u de uiteindelijke URL heeft gebruikt voor bestaande richtlijnen voor branding, gebruikt Google standaard de meest recent gebruikte bedrijfsnaam.

Logo

Vooraf ingevuld op basis van uw uiteindelijke URL

Als u de uiteindelijke URL voor bestaande richtlijnen voor branding heeft gebruikt, gebruikt Google standaard de meest recent gebruikte reeks logo's.

Optionele waarden voor richtlijnen voor branding

Uw richtlijnen voor branding bevatten optionele invoer, lettertype en kleuren voor meer controle over uw merk. Met deze beheeropties kunt u uw merk nauwkeurig vertegenwoordigen in automatisch gegenereerde video's op YouTube en in indelingen voor responsieve display-advertenties in het Google Display Netwerk.

AI van Google leidt het lettertype en de kleuren af uit uw uiteindelijke URL en beveelt deze aan in de UI. Het is nog wel nodig om deze waarden handmatig te bevestigen of aan te passen. Als u deze aanbevelingen niet kunt vinden, heeft de AI van Google misschien geen aanbevelingen voor het lettertype of de kleur kunnen vaststellen op basis van uw uiteindelijke URL. Alle volgende keren dat u een bepaalde uiteindelijke URL gebruikt, worden de meest recent gebruikte beheeropties voor uw merk die aan uw uiteindelijke URL zijn gekoppeld, automatisch toegepast.

Merkbeheeroptie Standaardwaarde
Kleuren

Primaire en secundaire kleur op basis van uw uiteindelijke URL

Als u de uiteindelijke URL heeft gebruikt voor bestaande richtlijnen voor branding, gebruikt Google standaard de meest recent gebruikte primaire en secundaire kleur.

Lettertype

Lettertype op basis van uw uiteindelijke URL

Als u de uiteindelijke URL heeft gebruikt voor bestaande richtlijnen voor branding, gebruikt Google standaard het meest recent gebruikte lettertype.