Google I/O 2024: AI voor iedereen behulpzaam maken

14 mei 2024

Vandaag hebben we op Google I/O de ontwikkelingen op het gebied van AI gedeeld om kennis, leren, creativiteit en productiviteit te verbeteren, naast onze voortdurende inzet om AI op verantwoorde wijze te ontwikkelen en te implementeren. AI biedt bedrijven nu al zakelijke mogelijkheden en nuttigere manieren om reclame te maken.

De mogelijkheden van Google Zoeken uitbreiden

Mensen hebben al miljarden keren AI-overzichten gebruikt via ons experiment in Search Labs. Vanaf vandaag wordt AI-overzichten uitgerold voor iedereen in de VS. Binnenkort volgen er meer landen.

En met een nieuw Gemini-model, aangepast voor Google Zoeken, kunt u nog veel meer doen:

• Beantwoord de meest complexe vragen. Dat zijn eigenlijk 10 vragen in 1. Met één zoekopdracht kunt u vragen: 'Vind de beste yoga- of pilatesstudio's in Rotterdam… en toon me informatie over hun introductieaanbiedingen… en de wandeltijd vanaf het centraal station'. Zoeken zoekt het voor u uit.

Example search "Find the best yoga or pilates studio in Boston and show me details on their intro offers, and walking time from Beacon Hill"

• Brainstormen over ideeën als u niet precies weet wat u moet vragen, te beginnen met uit eten gaan en recepten. Als u naar Zoeken gaat om inspiratie te vinden over bijvoorbeeld 'geschikte restaurants in Amsterdam voor jubileumdiners', ontdekt Zoeken de interessantste invalshoeken en krijgt u een door AI geordende pagina met handige categorieën die u kunt doornemen.

Example search "anniversary celebration dinner places dallas"

• Stel vragen over wat u in de echte wereld ziet met video. Zoeken kan bewegingen begrijpen die moeilijk te beschrijven zijn (zoals een toonarm die onverklaarbaar van een platenspeler af zweeft) en verschaft u relevante inzichten uit onder andere artikelen, forums en video's.

Example video of a record player

We streven er altijd naar waardevol verkeer te sturen naar uitgevers en creators. Zoals altijd verschijnen advertenties nog steeds op speciale plekken op de pagina, met duidelijke labels om onderscheid te maken tussen organische en gesponsorde resultaten. Dat biedt mensen meer mogelijkheden om in contact te komen met bedrijven uit de hele wereld, groot en klein.

Andere belangrijke I/O-aankondigingen:

• U kunt nu ontwerpen met Gemini 1.5 Pro en Gemini 1.5 Flash, ons nieuwste Gemini-model, in Google AI Studio en Vertex AI in meer dan 200 landen overal ter wereld. Deze nieuwste Gemini-modellen ondersteunen een compleet ecosysteem van producten, API's en platforms en helpen mensen, ontwikkelaars en bedrijven.
  • Vanaf vandaag kunt u samenwerken met Gemini 1.5 Pro in het zijvenster van uw favoriete Workspace-apps, zoals Gmail, Documenten en Drive. Met Gemini in Workspace krijgt u nu de inzichten die u nodig heeft, gebaseerd op Google Zoeken en de informatie in uw Gmail-inbox en Drive, zonder de app te verlaten waarin u werkt.
  • Met onze nieuwe generatieve mediamodellen maakt u met een paar tekstprompts afbeeldingen en video's. Imagen 3 is ons nieuwste model voor tekst-naar-afbeelding dat binnenkort beschikbaar is in Vertex AI. Veo is ons nieuwe model voor tekst-naar-video, met een aantal mogelijkheden die in de toekomst beschikbaar zijn op YouTube Shorts. Met Imagen 3 en Veo kunt u bijvoorbeeld makkelijk brainstormen over nieuwe contentideeën en items maken voor marketingcampagnes.

Verantwoord AI ontwikkelen en implementeren

Op verantwoorde wijze AI ontwikkelen betekent dat u de risico's aanpakt en de voordelen voor mens en maatschappij maximaliseert. Vandaag hebben we onze innovaties voor technische watermerken zoals SynthID uitgebreid, zodat door AI-gegenereerde content makkelijker te herkennen is. Ook hebben we LearnLM onthuld, een nieuwe reeks modellen op basis van Gemini om leren aantrekkelijker, persoonlijker en nuttiger te maken.

Wilt u meer informatie over I/O-aankondigingen? Neem deze samenvatting of de herhaling van de keynote door.

Vergeet niet om op 21 mei Google Marketing Live (GML) te volgen om te zien hoe we onze nieuwste AI-gestuurde innovaties inzetten voor uw bedrijf.

Gepost door Omkar Muralidharan, Sr. Director, Product Management