Om meddelandetillgångar

Med meddelandetillgångar kan du konfigurera en annonstillgång eller en annonsknapp med dina responsiva sökannonser i Google Ads. När konfigurationen är klar skickas användarklick till WhatsApp så att kunder kan starta en konversation med ditt företag. Meddelandetillgångar kan användas med sökkampanjer och Performance Max-kampanjer i Brasilien och Indien.

Obs! Meddelandetillgångar är för närvarande i betastadiet. Om du inte kan använda funktionen kanske den inte är tillgänglig för dig ännu.

På den här sidan

Innan du börjar

Gör följande för att använda meddelandetillgångar. Du kan läsa om hur du ställer in meddelandetillgångar i avsnittet Anvisningar nedan.

• Konfigurera WhatsApp for Business-appen eller WhatsApp for Business-plattformen för att ange ett telefonnummer för meddelandetillgången.
  • Välj land för ditt WhatsApp-nummer i konfigurationen av meddelandetillgångar i Google Ads och ange ett aktivt WhatsApp Business-telefonnummer i rutan WhatsApp-telefonnummer.
  • Skriv ett meddelande som följer Google Ads-policyerna under Startmeddelande.
  • Kontrollera att WhatsApp inte nämns i rubrikerna. Om du nämner WhatsApp som rubrik kan det leda till att klick omdirigeras till din webbsida.

Viktigt att tänka på

Välj Konverteringar som budmål när du skapar meddelandetillgången. Om du har konverteringsbaserad budgivning som primärt mål ska du ange Maximera konverteringar eller Mål-CPA. Om du väljer Värdebaserad budgivning ska du ange Mål-ROAS och Maximera konverteringsvärde. Läs mer om hur du väljer en budstrategi utifrån dina mål.

Så här fungerar det

Meddelandeannonser visas på både Android och iOS som ett tillägg till dina textannonser. När din meddelandetillgångar visas på Googles sökresultatsida ser potentiella kunder

• rubriker
  • beskrivningar
  • webbadress
  • din meddelandetillgång.

När potentiella kunder klickar eller trycker på rubriken kommer de till din webbplats. Om potentiella kunder klickar eller trycker på uppmaningen eller knappen i ditt meddelande inleder de en WhatsApp-konversation med dig.

Obs! Inga andra tillgångstyper aktiveras när meddelandeknappen visas. Det innebär att dina meddelandetillgångar inte visar samtal, formulär för potentiella kunder eller andra tillgångstyper.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till meddelandetillgångar i en ny kampanj

1. Gå till ditt Google Ads-konto, klicka på Skapa Create Button och välj Kampanj.
  2. Välj Potentiella kunder som kampanjmål.
    • Obs! Du bör inledningsvis använda dina befintliga konverteringsmål på kontonivå. När kampanjen har genererat en konvertering kan du lägga till konverteringsmålet Potentiella kunder från meddelanden som ett mål på kontonivå. Från och med nu visas konverteringsmålet Potentiella kunder från meddelanden i ditt konto för efterföljande kampanjinställningar.
  3. När du har bekräftat dina konverteringsmål väljer du Sök eller Performance Max som kampanjtyp och klickar på Fortsätt.
  4. Välj Meddelanden från dina annonser som metod för att nå ditt mål.
  5. Slutför kampanjen genom att klicka på Fortsätt.

Lägga till meddelandetillgångar i en befintlig kampanj

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj den kampanj där du vill lägga till en meddelandetillgång och klicka på kugghjulsikonen för att öppna fönstret Inställningar.
  5. Klicka på Mål i fönstret Inställningar och välj målet Meddelanden från dina annonser.
  6. Klicka på Spara.
    • Obs! När kampanjen har genererat en konvertering kan du lägga till konverteringsmålet Potentiella kunder från meddelanden.

Anvisningar för att konfigurera meddelandetillgångar

När du har lagt till tillgångar i din kampanj kan du konfigurera meddelandetillgångarna på två sätt:

• Från Google Ads på kontonivå
  • Från menyn för att skapa Google Ads-kampanjer

Konfigurera meddelandetillgångar från kontonivå

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på den blå plusknappen och välj Meddelande.
  5. Ange ett WhatsApp-nummer och ett startmeddelande som ska visas med annonsen.

Konfigurera meddelandetillgångar när du skapar kampanjen

1. Följ anvisningarna för att skapa en sökkampanj eller Performance Max-kampanj i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Meddelanden i avsnittet Fler tillgångstyper när du skapar kampanjen.
  3. Ange ett WhatsApp-nummer och ett startmeddelande som ska visas med annonsen.

Rapporter

Vanlig Google Ads-rapportering stöds för meddelandetillgångar. Du hittar information om följande mätvärden i ditt Google Ads-konto och i rapportredigeraren.

Standardmätvärden

• Exponeringar
  • Klick
  • Kostnad
  • Klickfrekvens (CTR)
  • Kostnad per klick (CPC)
  • Konverteringar
  • Visningsbaserade konverteringar
  • Offlinespårning, inklusive antal besök i butik/butiksförsäljning
    • Stöds för återförsäljare som redan använder Besök i butik/Butiksförsäljning i Google Ads.

Felsöka visningsproblem

Om dina tillgångar inte visas kan det hända att de begränsas av annonseringspolicyerna i Google Ads. Vi rekommenderar att du läser igenom policyerna för att avgöra om du bryter mot dem. Följande typer av innehåll kan vara begränsade baserat på policyer för sökannonser:

• Sexuellt innehåll
  • Hasardspelsrelaterat innehåll
  • Felaktig användning av personliga uppgifter
  • Affiliate-nätverk/sammanställning av potentiella kunder
  • Sjukvård och läkemedel
  • Inte tillgängliga erbjudanden
  • Alkoholrelaterat innehåll
  • Politiskt innehåll
  • Varumärken

Läs mer om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Om dina annonser har flaggats eller märkts som en känslig vertikal föreslår Google att du tar bort innehållet och skickar in annonserna för ny granskning. Kontakta oss om problemet kvarstår.

Om inget har flaggats som en känslig vertikal men kampanjen fortfarande inte får exponeringar kan du kontrollera inställningarna för mål på kontonivå för att försäkra dig om att du inte använder ett äldre kampanjmål, till exempel Potentiella kunder från meddelanden (från Google). Vi rekommenderar att du använder kontomålet Potentiella kunder från meddelanden.