Over zoekwoorden met weinig activiteit automatisch onderbreken

Positieve zoekwoorden die na een lange periode weinig tot geen activiteit hebben gehad, kunnen automatisch worden onderbroken. Zo vereenvoudigt en verbetert u uw accountstructuur en kunt u zich richten op zoekwoorden die de gewenste resultaten opleveren voor uw campagnes.

Op deze pagina

Voordelen

• Platformstabiliteit: het kost minder tijd om zoekwoorden met weinig activiteit te vinden en te onderbreken.
  • Vereenvoudigd account: vermindert buitensporig veel en ineffectieve zoekwoorden.
  • Flexibiliteit zonder limieten: hervat zoekwoorden als wordt verwacht dat ze goed presteren.

Hoe het werkt

Positieve zoekwoorden die meer dan 13 maanden geleden zijn gemaakt en die in de afgelopen 13 maanden geen vertoningen hebben opgeleverd, kunnen automatisch worden onderbroken. U krijgt een melding van de onderbreking in uw Google Ads-account. Deze updates vindt u ook in de wijzigingsgeschiedenis. U kunt de zoekwoorden hervatten waarvan u denkt dat ze in de komende weken vertoningen opleveren. Hervatte zoekwoorden worden automatisch opnieuw onderbroken als ze in de 3 maanden daarna geen vertoningen opleveren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Vanuit uw meldingen

1. Klik op het meldingenicoon Notifications in de balk bovenaan uw Google Ads-account. Selecteer de melding over zoekwoorden met weinig activiteit en klik op Tonen.
  2. De pagina Zoekwoorden bevat een lijst met onderbroken zoekwoorden met weinig activiteit.
  3. Zoekwoorden met weinig activiteit hebben de status Onderbroken en de secundaire status Zoekwoord onderbroken wegens weinig activiteit.
  4. Als u onderbroken zoekwoorden weer wilt aanzetten, zijn de instructies vergelijkbaar met de instructies in Uw advertentiegroepen onderbreken of aanzetten.

Vanaf de pagina Zoekwoorden voor het zoeknetwerk

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden.
  4. Klik op het filtericoon Filter en voer de 'Reden voor status' in.
  5. Vink 'Zoekwoorden onderbroken wegens lage activiteit' aan en klik op Toepassen.
  6. Als u onderbroken zoekwoorden weer wilt aanzetten, volgt u de instructies in Zoekwoorden onderbreken of hervatten.