Verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser

Med dette verktøyet, som du har tilgang til i kontoen din, kan du enklere finne ut hvorfor annonsen eller annonseutvidelsen din kanskje ikke vises. I dette verktøyet får du også en forhåndsvisning av en Google-søkeresultatside for en bestemt term. Du kan dermed enklere se hvilke annonser og utvidelser som vises for søkeordet ditt. Når du har angitt en søketerm og andre kriterier som sted og språk, kan du bruke verktøyet for å se om annonsen din er kvalifisert for å kunne vises i den aktuelle situasjonen.

• Med verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser får du automatisk opp forslag til søketermer mens du skriver. Forslagene kommer fra søkeord med visninger i kontoen din og sorteres etter volum.
  • Bruk dette verktøyet for å finne ut om en annonseutvidelse vises sammen med en annonse for et gitt søkeord. Hvis noen av utvidelsene dine ikke vises, kan du bruke verktøyet til å finne ut hvorfor de ikke vises.
  • Ved hjelp av «Del dette søket»-funksjonen kan du sette inn bokmerker for spesifikke søk eller sende nettadresser til kolleger eller kunder, slik at de også kan se Google-søkeresultatene for et bestemt søk. Vær oppmerksom på at søkeresultatene du får i dette verktøyet, kan endres over tid. Hvis dagsbudsjettet for kampanjen din er brukt opp, kan det for eksempel hende at det ikke lenger kommer opp noen forhåndsvisning av annonsen din i verktøyet.

​Hvis du vil se hvordan annonsen din vises sammen med søkeresultater, er det bedre å bruke dette verktøyet enn å søke på Google. Du får se nøyaktig de samme resultatene som ved et Google-søk, men du påvirker ikke resultatstatistikken ved at det telles annonsevisninger hver gang du søker etter annonsen.

For å bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser klikker du på verktøyikonet øverst til høyre i Google Ads-kontoen din. Deretter klikker du på «Forhåndsvisning og diagnose av annonser» i «Planlegging»-delen. Du kan også gå rett til google.com/AdPreview.