Typo3: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Google-tagin integrointi Typo3:een edellyttää, että

Lisää kullekin sivullesi vain yksi Google-tagi.

Ohjeet

1. Kirjaudu Typo 3 ‐tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Extensions (Laajennukset).
  3. Valitse sivun yläreunan avattavasta valikosta Get extensions (Hae laajennuksia). Kirjoita hakukenttään "Google Analytics and AdWords" ja klikkaa Go (Hae).
  4. Klikkaa "Google Analytics and AdWords" ‐tuloksen vierestä latauskuvaketta. GIF-animaatio siitä, miten Google Analytics- ja AdWords-laajennukset löytyvät Typo3:sta.
  5. Katso oikeassa yläkulmassa olevasta ponnahdusikkunasta, onnistuiko asennus.
    Ilmoitus siitä, että Typo3:een on asennettu "Google Analytics and AdWords" ‑laajennus.
  6. Tarkista, että laajennus on aktivoitu, klikkaamalla "A/D"-kohdan alla olevalla rivillä näkyvää kuvaketta.
    Kuvakaappaus, josta näkyy, että "Google Analytics and AdWords" on yksi Typo3:een asennetuista laajennuksista.
  7. Klikkaa vasemmalta List (Lista). Luo sitten uusi kansio mihin tahansa dataa sisältävään kansioon ja lisää sille yksilöllinen nimi (tässä esimerkissä "Services" (Palvelut)).
  8. Klikkaa kansiota hiiren kakkospainikkeella ja klikkaa "Enable" (Ota käyttöön) ‐valitsinta. GIF-animaatio luodun Services-kansion käyttöönotosta Typo3:ssa.
  9. Klikkaa "Services" (Palvelut) ‑kansiota ja sitten +, jotta voit luoda uuden tietueen. GIF-animaatio uuden tietueen luomisesta Services-kansioon Typo3:ssa.
  10. Klikkaa "Global Site Tag" (Yleinen sivustotagi) ‑kohdasta Service (Palvelu).
    Kuvakaappaus Service-kansion sijainnista Typo3:n "Global Site Tag (gtag.js)" ‑kansiossa.
  11. Lisää Google-tagitunnus hakukenttään.
  12. Klikkaa Save (Tallenna) ja sitten Close (Sulje). GIF-animaatio siitä, miten lisätä Typo3:een Google Ads-, AdWords- tai Analytics-mittaustunnus.
  13. Tyhjennä välimuisti klikkaamalla työkalupalkista salamakuvaketta. GIF-animaatio välimuistin tyhjentämisestä Typo3:ssa.
  14. Liitännäinen voidaan nyt lisätä kaikille sivuillesi.