Drupal: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että olet kirjautunut Googleen ja sinulla on aktiivinen Drupal-tili.

Halutessasi voit ottaa integroinnin aikana käyttöön seuraavat lisäominaisuudet:

• Parannettu linkkien seuranta
  • Tapahtumaseuranta
  • Tiedostolatausten seuranta
  • IP-osoitteiden piilottaminen

Sinun on ladattava Drupalin laajennus laitteellesi suoraan, erillään sisällönhallintajärjestelmästä, jotta voit ladata laajennuksen järjestelmään. Lataa Drupalin Google Analytics ‐liitännäisen uusin versio laajennushakemistosta.

Ohjeet

1. Kirjaudu Drupal-tilillesi.
  2. Valitse työkalupalkista Manage (Hallinnoi).
  3. Valitse avattavasta valikosta Extend (Laajenna).
  4. Valitse "Extend"-sivulta + Add new module (Lisää uusi moduuli).

Tässä animaatiossa näkyy Google Analyticsin ja Acquian käyttöönoton 1. vaihe.

1. Klikkaa "Add new module" ‐sivulta Continue (Jatka), jotta voit ladata Drupaliin laajennustiedoston, jonka latasit laajennushakemistosta ennen vaihetta 1. Näet ilmoituksen, kun laajennus on ladattu.

Tässä animaatiossa näkyy Google Analyticsin ja Acquian käyttöönoton 2. vaihe.

1. Palaa "Extensions" (Laajennukset) ‑sivulle ja vieritä kohtaan "Statistics" (Tilastot).
  2. Merkitse Google Analyticsin valintaruutu ja klikkaa Install (Asenna).

Tässä animaatiossa näkyy Google Analyticsin ja Acquian käyttöönoton 3. vaihe.

1. Kun laajennus on asennettu, vieritä takaisin Google Analytics ‐laajennuksen kohdalle.
  2. Laajenna "Google Analytics" ‐kohta ja klikkaa Configure (Määritä).

Tässä animaatiossa näkyy Google Analyticsin ja Acquian käyttöönoton 4. vaihe.

1. Kirjoita Google-tagitunnus. Klikkaa Tallenna.

Tässä animaatiossa näkyy Google Analyticsin ja Acquian käyttöönoton 5. vaihe.