Om målet om kundelojalitet (beta)

Hensikten med målet om kundelojalitet i Google Ads er å generere kundelojalitet og høy levetidsverdi (LTV) i bedriften din. Med dette målet får du flere moduser i Performance Max-kampanjer, slik at du kan målrette annonser mot bestemte segmenter av den eksisterende kundegruppen.

Med den første modusen vi lanserer, Vinn-tilbake-modus, kan du vinne tilbake inaktive eller frafalte kunder og få dem til å bli interessert i bedriften din igjen.

Fordeler

• Redusert frafallsfrekvens: Ved å få tilbake frafalte kunder kan du minimere kundefrafall og øke LTV-en for kundene.
  • Økt kundelojalitet: Med gode lojalitetskampanjer kan du øke interessen blant kundene og oppnå høyere merkevarelojalitet.
  • Supplement til innsatsen for brukeranskaffelse: Kombinert med målet om kundelojalitet bidrar målet om anskaffelse av nye kunder effektivt til å oppnå en balansert strategi for kundenes livssyklus.

Før du begynner

For at du skal kunne bruke betaversjonen av målet om kundelojalitet (gjenvinningsmodus), må følgende være på plass:

• Performance Max-kampanje: Du må ha en Performance Max-kampanje som omfatter en Google Merchant Center (GMC)-feed og bruker konverteringsmål for kjøp.
  • Mål for anskaffelse av nye kunder i Verdien-av-en-ny-kunde-modus: Performance Max-kampanjen må optimaliseres for målet om anskaffelse av nye kunder i Verdien-av-en-ny-kunde-modus.
  • Kundematch-lister: Lag Kundematch-lister som inneholder de frafalte kundene du ønsker å nå ut til. Finn ut hvordan du lager kundelister.

Det er bare i kampanjer som oppfyller kriteriene ovenfor, du kan bruke betaversjonen av Vinn-tilbake-modus. Årsaken er at kampanjer som oppfyller disse kriteriene, i størst grad kan dra nytte av tilbakeføringsmodus. I fremtiden kommer vi til å gjøre denne funksjonen tilgjengelig for flere bruksmønstre.

Slik bruker du målet om kundelojalitet

Merk: Senere kommer flere moduser til å være tilgjengelige når du bruker målet om kundelojalitet. For øyeblikket er bare Vinn-tilbake-modus (beta) tilgjengelig.

Slå på målet om kundelojalitet (Vinn-tilbake-modus)

1. Opprett eller velg en eksisterende Performance Max-kampanje som oppfyller alle disse kriteriene:
  2. Last opp minst én Kundematch-liste som inneholder data om frafalte kunder, ved å følge veiledningen i bruk av Kundematch nedenfor. Du kan laste opp flere lister for å avgrense målrettingen.
  3. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  4. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  5. Velg Performance Max-kampanjen som oppfyller kriteriene i trinn 1, på Kampanjer-siden.
  6. Klikk på Innstillinger-fanen.
  7. Velg Kundelojalitet.
  8. Slå på målet om kundelojalitet.
  9. Klikk på Konfigurasjon.
  10. Angi verdien av en frafalt kunde. Denne verdien skal gjenspeile verdien en frafalt kunde har for bedriften din.
    • Merk: Denne verdien ligger vanligvis mellom den typiske verdien av en ny kunde og verdien av en eksisterende kunde.
  11. Velg de relevante Kundematch-listene for frafalte kunder og eksisterende kunder, hvis det er aktuelt.
  12. Klikk på Lagre.

Overvåk resultatene

Gjennomgå gjenvinningsandelen (frafalte kunder som har engasjert seg på nytt / totalt antall kunder i kampanjen for kundelojalitet) på analyseplattformen for å vurdere hvor effektivt kampanjen for kundelojalitet fungerer.

Juster strategien, budsjettene og verdien av frafalte kunder etter behov for å optimalisere resultatene.

Merk: Du kan beregne gjenvinningsandelen på analyseplattformen du bruker, eller ved hjelp av «Kunde med nytt engasjement»-kolonnen, som blir tilgjengelig når målet er aktivert.

Anbefalte fremgangsmåter

• Definer frafalte kunder: Fastsett tidsrammen i tråd med kundens livssyklus (f.eks. ingen kjøp de siste 6 månedene), og sørg for at disse kriteriene gjenspeiles i Kundematch-listen din.
  • Oppgi nøyaktige verdier: Tilordne realistiske verdier til nye, eksisterende og frafalte kunder for å bidra til å optimalisere budstrategiene i Google Ads.
  • Bruk tilstrekkelig budsjett: Øk budsjettet med minst 20 % innledningsvis siden fokuset for målet om kundelojalitet er inaktive kunder.
  • Finstem strategien din regelmessig: Overvåk resultatene kontinuerlig, og juster strategien etter behov for å oppnå optimale resultater.

Vanlige spørsmål

Kan jeg kombinere målet om kundelojalitet med målet om anskaffelse av nye kunder?

Ja, det anbefales på det sterkeste. Målet om kundelojalitet supplerer målet om anskaffelse av nye kunder ved at du kan målrette annonser mot alle stadier av kundens livssyklus i én Performance Max-kampanje. Med både mål om anskaffelse av nye kunder og mål om kundelojalitet kan du styre AI-løsningene fra Google mot de mest verdifulle kundesegmentene dine.

Hvordan vet jeg om kampanjen for kundelojalitet er vellykket?

Mål gjennvinningsandelen (frafalte kunder som har engasjert seg på nytt / det totale antallet kunder i kampanjen) på analyseplattformen du bruker, i tillegg til andre relevante beregninger, for å finne ut hvor godt kampanjen fungerer.

Bedriften min sporer ikke kjøp med konverteringssporing i Google Ads. Kan jeg fortsatt bruke målet om kundelojalitet?

Ja, men du må laste opp en Kundematch-liste manuelt og angi den som liste over frafalte kunder.