Over het doel voor klantbehoud (bèta)

Het doel voor klantbehoud in Google Ads is ontworpen om de loyaliteit van klanten en een hoge lifetime value (LTV) in uw bedrijf te stimuleren. Dit doel biedt meerdere modi binnen Performance Max-campagnes, zodat u specifieke segmenten bestaande klanten kunt targeten.

De eerste modus die we lanceren, is de terugwinmodus, die is ontworpen om u te helpen inactieve of uitgevallen klanten terug te winnen en hun interesse in uw bedrijf opnieuw te activeren.

Voordelen

• Verlaag het gebruikersverloop: door inactieve klanten terug te winnen, kunt u het klantverloop tot een minimum beperken en de LTV van klanten verbeteren.
  • Hogere klantloyaliteit: met succesvolle loyaliteitscampagnes wekt de interesse van klanten opnieuw, wat weer leidt tot meer merkentrouw.
  • Een aanvulling op acquisitie-inspanningen: het doel voor klantbehoud werkt effectief in combinatie met het doel Acquisitie van nieuwe klanten om een complete strategie voor de levenscyclus van klanten te ontwikkelen.

Voordat u begint

Als u de bètaversie van het doel Klantbehoud (terugwinmodus) wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u het volgende heeft ingesteld:

Alleen campagnes die aan de bovenstaande criteria voldoen, komen in aanmerking voor de terugwinmodus tijdens de bètafase. Campagnes die aan deze criteria voldoen, hebben namelijk het meeste baat bij de terugwinmodus. In de toekomst maken we deze functie voor meer use cases beschikbaar.

Het doel voor klantbehoud gebruiken

Opmerking: Het doel voor klantbehoud biedt in de toekomst meerdere modi. Op dit moment is alleen de terugwinmodus (bèta) beschikbaar.

Het doel voor klantbehoud (terugwinmodus) activeren

1. Maak of selecteer een bestaande Performance Max-campagne die aan alle van de volgende criteria voldoet:
  2. Upload minimaal één Klantenmatch-lijst met inactieve klantgegevens aan de hand van de volgende instructies voor het gebruik van Klantenmatch. U kunt meerdere lijsten uploaden voor verfijnde targeting.
  3. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  4. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  5. Selecteer op de pagina Campagnes de Performance Max-campagne die voldoet aan de criteria in stap 1.
  6. Klik op het tabblad Instellingen.
  7. Selecteer Klantbehoud.
  8. Zet het doel voor klantbehoud aan.
  9. Klik op Instellen.
  10. Stel de waarde van een inactieve klant in. Deze waarde weerspiegelt de waarde van een inactieve klant voor uw bedrijf.
    • Opmerking: Deze waarde moet meestal tussen de gebruikelijke nieuwe-klantwaarde en de bestaande-klantwaarde liggen.
  11. Selecteer de relevante Klantenmatch-lijsten voor inactieve klanten en bestaande klanten, indien van toepassing.
  12. Klik op Opslaan.

Uw prestaties bijhouden

Controleer het terugwinpercentage (inactieve klanten die opnieuw contact hebben / totaal aantal klanten dat door de loyaliteitscampagne werd gegenereerd) in uw analyseplatform om de effectiviteit van uw loyaliteitscampagne te beoordelen.

Pas zo nodig uw strategie, budgetten en inactieve klantwaarde aan om de resultaten te optimaliseren.

Opmerking: Het winstpercentage kan worden berekend in uw eigen analyseplatform of met de kolom 'Opnieuw betrokken klant'. Deze kolom is beschikbaar nadat het doel is aangezet.

Best practices

• Definieer uw inactieve klant: Bepaal de periode die past bij de levenscyclus van uw klant (bijvoorbeeld geen aankopen binnen 6 maanden) en zorg ervoor dat uw Klantenmatch-lijst aan deze criteria voldoet.
  • Geef nauwkeurige waarden op: Wijs realistische waarden toe aan nieuwe, bestaande en inactieve klanten zodat Google Ads biedstrategieën kan optimaliseren.
  • Wijs voldoende budget toe: Verhoog uw budget in eerste instantie met ten minste 20% om de focus van het doel voor klantbehoud op eerder inactieve klanten te houden.
  • Verfijn regelmatig: Houd de prestaties voortdurend in de gaten en pas uw strategie waar nodig aan voor optimale resultaten.

Veelgestelde vragen

Moet ik het doel voor klantbehoud gebruiken voor mijn doel voor acquisitie van nieuwe klanten?

Ja, het wordt sterk aanbevolen. Het doel voor klantbehoud vormt een aanvulling op het NCA-doel, omdat u alle fasen van de levenscyclus van de klant kunt targeten met één Performance Max-campagne. Met zowel NCA als doel voor klantbehoud kunt u AI sturen naar uw meest waardevolle klantsegmenten.

Hoe weet ik of mijn retentiecampagne succesvol is?

Meet het terugwinpercentage (opnieuw betrokken klanten / het totale aantal klanten van de campagne) op uw analyseplatform samen met andere relevante statistieken om de effectiviteit van uw inspanningen bij te houden.

Mijn bedrijf houdt geen aankopen bij met conversies bijhouden van Google Ads. Kan ik het doel voor klantbehoud nog steeds gebruiken?

Ja, maar u moet handmatig een Klantenmatch-lijst uploaden en toewijzen als uw inactieve klantenlijst.