Om mål for fastholdelse (beta)

Mål for fastholdelse i Google Ads skal styrke kundeloyaliteten og sikre en høj levetidsværdi (LTV, Lifetime Value) i din virksomhed. Med dette mål får du flere forskellige indstillinger i Performance Max-kampagner, som du kan bruge til at målrette mod bestemte segmenter af nuværende kunder.

Den første indstilling, vi lancerer, er "vind tilbage", der er udviklet til at hjælpe dig med at vinde inaktive kunder tilbage og igen vække deres interesse for din virksomhed.

Fordele

• Reduceret kundeafgang: Ved at vinde inaktive kunder tilbage kan du minimere kundeafgangen og forbedre levetidsværdien for kunder.
  • Øget kundeloyalitet: Vellykkede fastholdelseskampagner kan genvække kundeinteressen og føre til øget brandloyalitet.
  • Styrkelse af anskaffelsestiltag: Målet for fastholdelse fungerer effektivt sammen med målet for anskaffelse af nye kunder (NCA) for at skabe en velafrundet strategi for kundernes livscyklus.

Før du begynder

Hvis du vil bruge betaversionen af mål for fastholdelse (vind tilbage), skal du sikre dig, at følgende er på plads:

Det er kun kampagner, der opfylder ovenstående kriterier, som er kvalificerede til indstillingen vind tilbage i betafasen. Dette skyldes, at de kampagner, der opfylder disse kriterier, vil få størst fordel af at bruge vind tilbage-indstillingen. I fremtiden gør vi denne funktion tilgængelig for en bredere vifte af anvendelsesformål.

Sådan bruger du målet for fastholdelse

Bemærk! Der vil komme flere indstillinger for målet for fastholdelse på et senere tidspunkt. I øjeblikket er det kun vind tilbage-indstillingen (beta), der er tilgængelig.

Aktivér målet for fastholdelse (vind tilbage)

1. Opret eller vælg en eksisterende Performance Max-kampagne, der opfylder alle følgende kriterier:
  2. Upload mindst én kundematchliste, der indeholder data om inaktive kunder, ved at følge vejledningen i brug af Kundematch. Du kan uploade flere lister for at få mulighed for at justere målretningen.
  3. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  4. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  5. På siden "Kampagner" skal du vælge den Performance Max-kampagne, der opfylder kriterierne i trin 1.
  6. Klik på fanen Indstillinger.
  7. Vælg Kundefastholdelse.
  8. Aktivér målet for kundefastholdelse.
  9. Klik på Konfigurer.
  10. Angiv værdien af en inaktiv kunde. Denne værdi afspejler, hvor meget værdi en inaktiv kunde kan have for din virksomhed.
    • Bemærk! Denne værdi skal normalt ligge mellem din typiske værdi pr. ny kunde og værdien pr. nuværende kunde.
  11. Vælg de relevante kundematchlister for inaktive kunder og nuværende kunder, hvis det er relevant.
  12. Klik på Gem.

Hold øje med din effektivitet

Gennemgå vind tilbage-forholdet (dvs. inaktive kunder/samlet antal kunder, som er blevet genereret via fastholdelseskampagnen) på din analyseplatform for at vurdere effektiviteten af din fastholdelseskampagne.

Juster din strategi, dine budgetter og din værdi af inaktive kunder efter behov for at optimere resultaterne.

Bemærk! Vind tilbage-forholdet kan beregnes på din egen analyseplatform eller ved hjælp af kolonnen "Kunder, som har udvist fornyet engagement", som vil være tilgængelig, når målet er aktiveret.

Bedste praksis

• Definer din inaktive kunde: Bestem tidsrammen for din kundes livscyklus (f.eks. ingen køb i 6 måneder), så din kundematchliste afspejler disse kriterier.
  • Angiv nøjagtige værdier: Angiv realistiske værdier til nye, nuværende og inaktive kunder for at hjælpe Google Ads med at optimere budstrategier.
  • Tildel et tilstrækkeligt budget: Øg dit budget med mindst 20 % i begyndelsen for at tage højde for det mål for fastholdelse, der har fokus på tidligere inaktive kunder.
  • Juster løbende: Hold øje med effektiviteten løbende, og juster din strategi efter behov for at opnå optimale resultater.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg bruge målet for fastholdelse sammen med målet for anskaffelse af nye kunder (NCA)?

Ja, det kan stærkt anbefales. Målet for fastholdelse supplerer målet for anskaffelse af nye kunder ved at give dig mulighed for at målrette mod alle faser af kundens livscyklus i en enkelt Performance Max-kampagne. Både målet for anskaffelse af nye kunder og målet for fastholdelse giver dig mulighed for at styre AI mod dine mest værdifulde kundesegmenter.

Hvordan ved jeg, om min fastholdelseskampagne er effektiv?

Mål forholdet mellem vind tilbage (inaktive kunder med fornyet engagement/samlet antal kunder fra kampagnen) på din analyseplatform sammen med andre relevante metrics til sporing af, hvor effektiv din indsats er.

Min virksomhed sporer ikke køb med Google Ads-konverteringssporing. Kan jeg stadig bruge målet for fastholdelse?

Ja, men du skal uploade og angive en kundematchliste som din liste over inaktive kunder manuelt.