Om ABCD för effektiva videoannonser

De fyra principerna för att skapa effektiva videoannonser på YouTube är uppmärksamhet, varumärkesutveckling, kontakt och riktning. I den här artikeln beskriver vi det grundläggande ABCD-ramverket och principerna bakom marknadsföringsmål som hjälper dig att skapa videoannonser som ger bättre resultat för YouTube.

Om du vill veta mer om videospecifikationer och säkra zoner kan du läsa mer om specifikationer för videoannonser.

På den här sidan

Fördelar

• Tillämpa riktlinjerna på kampanjer av alla storlekar.
  • Förbättra utförandet av annonsmaterial med hjälp av riktlinjer som bygger på data.
  • Leverera så mycket som 30 % ökning av försäljningen på kort sikt och 17 % ökning av varumärkets bidrag på lång sikt.*

*Källa: Google/Kantar, The Short & the Long of ABCDs Effectiveness, globalt, april 2021.

Grundläggande ABCD

Princip Riktlinjer

Uppmärksamhet

Fånga och behåll tittarnas uppmärksamhet med en intresseväckande berättelse

• Dyk ner direkt i ämnet: Kom till berättelsens kärna snabbare och ta hjälp av ett engagerande tempo och snävt beskurna bildrutor för att väcka tittarnas intresse.
  • Komplettera berättelsen med ljud och överlagringar – Förstärk budskapet med ljud och text. Undvik element som konkurrerar om uppmärksamheten.
  • Använd bilder med starka färger och hög kontrast: Se till att de visuella elementen är optimerade för alla enheter.

Varumärke

Visa upp varumärket tidigt, ofta och på många ställen.

• Se till att du syns tidigt och alltid: Presentera varumärket eller produkten redan från början och bibehåll den närvaron.
  • Förstärk budskapet med ljud: Omnämnanden av varumärket med ljud stärker effekten av varumärkesbilderna på skärmen.
  • Dra fördel av alla dina varumärkestillgångar: Använd en mängd olika varumärkeselement som passar ditt budskap och mål.

Kontakt

Hjälp människor att tänka eller känna något.

• Gör berättelsen mänsklig: Låt människor hjälpa dig att berätta en bättre produkthistoria och relatera till kunden.
  • Fokusera budskapet: Undvik att göra för mycket i annonsen. Håll budskap och formuleringar koncisa och enkla.
  • Engagera: Ta hjälp av känslomässiga mekanismer och berättartekniker som humor, överraskning och intrig.

Riktning

Be dem utföra en handling.

• Inkludera en uppmaning: Var avsiktlig och lägg till en uppmaning för att nå ett specifikt mål. Säg vad du vill att tittarna ska göra.
  • Förstärk uppmaningarna med ljud: Förstärk uppmaningen på skärmen med en voiceover så att tittarna förstår vad de förväntas göra härnäst.

Läs mer om grunderna i ABCD för effektiva videoannonser.

ABCD-ramverket efter marknadsföringsmål

Bra videoannonser börjar med att du använder det grundläggande ABCD-ramverket, men du kan optimera dina annonser för specifika marknadsföringsmål. Anpassa dina annonser så att du uppnår det som är viktigast för dig genom att anpassa ABCD-riktlinjerna, oavsett om de syftar till att öka medvetenheten, generera övervägande, snabba åtgärder eller en kombination av alla tre.

Uppmärksamhet Användning av varumärket Kontakt Riktning
Medvetenhet: Bli upptäckt Höj volymen genom att använda ljud för att fånga tittarnas uppmärksamhet Visa upp ditt varumärke

Gör människorna till kärnan i berättelsen

Var annorlunda men ändå enkel

Tillämpa grundprinciperna
Övervägande: Visa användarna hur din produkt passar in i deras liv Tillämpa grundprinciperna Fokusera på produkten

Visa hur den fungerar.

Skapa innehåll som är lätt att relatera till

Så ett frö av brådska
Åtgärd: Presentera en spännande uppmaning med rätt sammanhang Tillämpa grundprinciperna Gör produkten till annonsen Var exakt och konkret. Presentera frågan när sammanhanget har angetts
Hela tratten: Maximera effektiviteten genom att ta med alla mål Fånga uppmärksamheten med ljud och fokusera på element som förmedlar budskapet Börja med en blandning av varumärkeselement och avsluta med produkten. Skapa kontakt med dina tittare för att stötta produkten Använd uppmaningar i hela annonsen och bli allt mer direkt