Om ABCD-retningslinjene for effektive videoannonser

De fire prinsippene for oppretting av effektive YouTube-videoannonser er Attention, Branding, Connection, Direction (fang oppmerksomhet, bygg merkevare, knytt bånd, vis vei). I denne artikkelen forklarer vi de viktige ABCD-retningslinjene og -prinsippene etter markedsføringsmål, slik at det blir enklere for deg å lage videoannonser du oppnår gode resultater med på YouTube.

Du finner mer informasjon om videospesifikasjoner og trygge soner i artikkelen Om spesifikasjoner for videoannonser.

På denne siden

Fordeler

• Bruk retningslinjene for kampanjer av alle størrelser.
  • Finstem kjøringen av reklamer ved hjelp av databaserte retningslinjer.
  • Oppnå en økning på 30 % i sannsynligheten for salg på kort sikt og en økning på 17 % i merkevarebidrag på lang sikt.*

*Kilde: Google/Kantar, «The Short & the Long of ABCDs Effectiveness», globalt, april 2021.

Viktige ABCD-retningslinjer

Prinsipp Retningslinjer

Attention (fang oppmerksomhet)

Fang og oppretthold oppmerksomheten med en appellerende historie.

• Gå rett på sak: Kom raskere til historiens kjerne, og bruk et engasjerende tempo og presise bildeutsnitt for å trekke seerne inn i historien.
  • Understøtt historien med lyd og Supers: Forsterk budskapet ditt med lyd og tekst. Unngå konkurrerende elementer.
  • Bruk bilder med lyse høykontrastfarger: Sørg for at de visuelle elementene er optimalisert for alle enheter.

Branding (bygg merkevare)

Fremhev merkevaren din tidlig, ofte og på en visuelt tiltalende måte.

• Vær synlig tidlig og gjennomgående: Introduser merkevaren din eller produktet ditt fra starten av, og oppretthold denne tilstedeværelsen.
  • Forsterk med lyd: Merkevareomtaler i lyd forsterker det visuelle uttrykket på skjermen.
  • Benytt deg av alle merkevareressurser: Bruk ulike varemerkeelementer i tråd med budskapet ditt og målene dine.

Connection (knytt bånd)

Bidra til at folk tenker eller føler noe.

• Gjør historien mer menneskelig: Bruk personer som kan hjelpe deg med å fortelle en bedre produkthistorie og skape relasjoner til forbrukerne.
  • Bring budskapet i fokus: Unngå å gjøre for mye i annonsen din. Hold budskapet og språket fokusert og enkelt.
  • Skap engasjement: Benytt deg av emosjonelle virkemidler og fortellerteknikker som humor, overraskelse og intriger.

Direction (vis vei)

Be seerne om å utføre en bestemt handling.

• Ta med en handlingsfremmende oppfordring: Vær tydelig og legg til en handlingsfremmende oppfordring for å oppnå et spesifikt mål. Si hva du vil at seerne skal gjøre.
  • Gjør den handlingsfremmende oppfordringen mer effektiv med lyd: Forsterk den handlingsfremmende oppfordringen på skjermen med et kommentarspor, slik at det neste trinnet er tydelig.

Finn ut mer om viktige ABCD-retningslinjer for effektive videoannonser.

ABCD-retningslinjer etter markedsføringsmål

Utgangspunktet for å lage gode videoannonser er bruk av de viktige ABCD-retningslinjene, men du kan også optimalisere annonsene dine for spesifikke markedsføringsmål. Med skreddersydde ABCD-retningslinjer kan du tilpasse annonsene dine slik at du oppnår det som betyr mest for deg, enten du ønsker å skape økt bevissthet, oppnå høyere vurdering, oppfordre til handling eller en kombinasjon av disse tre.

Attention (fang oppmerksomhet) Branding (bygg merkevare) Connection (knytt bånd) Direction (vis vei)
Bevissthet: Bli lagt merke til. Forsterk budskapet ved å bruke lyd til å få seerne til å følge med. Gi merkevaren din en fremtredende plassering.

Gjør menneskene til kjernen i historien.

Vær annerledes, men likevel enkel.

Bruk hovedprinsippene.
Vurdering: Vis brukerne hvordan produktet ditt kan være nyttig for dem. Bruk hovedprinsippene. Sett produktet i sentrum.

Vis hvordan det fungerer.

Snakk slik at folk kjenner seg igjen.

Skap en følelse av at det haster.
Handling: Presenter en fristende handlingsfremmende oppfordring i riktig kontekst. Bruk hovedprinsippene. La produktet være annonsen. Vær nøyaktig og konkret. Presenter oppfordringen etter å ha etablert konteksten.
Hele trakten: Maksimer effektiviteten ved å ta med alle målene. Fang oppmerksomheten med lyd, og fokuser på elementene som leverer budskapet. Start med en blanding av varemerkeelementer, og avslutt med produktet. Knytt bånd til målgruppen din for å støtte produktet ditt. Bruk handlingsfremmende oppfordringer i hele annonsen, og bli mer direkte underveis.

Linker til relatert innhold