Tehokkaiden videomainosten luomiseen liittyvät ABCD-ohjeet

Tehokkaiden YouTube-videomainosten luomiseen liittyviä periaatteita ovat huomio, brändäys, yhteys ja ohjaus. Tässä artikkelissa käydään läpi yleiset ABCD-ohjeet ja markkinointitavoitekohtaiset periaatteet, joiden avulla voit luoda parempia tuloksia tuottavia videomainoksia YouTubea varten.

Jos haluat tutustua videoita koskeviin vaatimuksiin ja varmasti näkyviin kuva-alueisiin, lue artikkeli Videomainoksia koskevat vaatimukset.

Sisällys:

Hyödyt

• Kaikenkokoisiin kampanjoihin soveltuvat ohjeet
  • Mainosaineistojen hiominen dataan perustuvien ohjeiden avulla
  • Jopa 30 % suurempi myynnin todennäköisyys lyhyellä aikavälillä ja 17 % enemmän brändiin liittyviä aktivoitumisia pitkällä aikavälillä*

* Lähde: Google/Kantar, The Short & the Long of ABCDs Effectiveness, maailmanlaajuinen, huhtikuu 2021

Yleiset ABCD-ohjeet

Periaate Ohjeet

Huomio

Kiinnitä ja säilytä katsojien huomio mukaansatempaavalla tarinalla.

• Ole nopea: Mene heti asiaan ja kiinnitä katsojien huomio etenemällä sopivaan tahtiin ja käyttämällä tarkkaa rajausta.
  • Lisää audioelementtejä ja muita tehosteita tarinan tueksi: Tehosta viestiäsi audiolla ja tekstillä. Vältä keskenään kilpailevia elementtejä.
  • Käytä kirkkaita ja suurikontrastisia kuvia: Varmista, että kuvamateriaali on optimoitu kaikille laitteille.

Brändäys

Käytä brändäystä heti alussa, usein ja monipuolisesti.

• Pidä brändi esillä alusta loppuun: Esittele brändi tai tuote heti alussa ja pidä se esillä koko ajan.
  • Tehosta brändäystä audiolla: Brändin nimen sanominen ääneen tehostaa brändikuvamateriaalin vaikutusta.
  • Hyödynnä kaikkia brändimateriaalejasi: Käytä erilaisia brändielementtejä, jotka sopivat viestiisi ja tavoitteeseesi.

Yhteys

Herätä katsojissa tunteita ja ajatuksia.

• Tee tarinasta inhimillinen: Sisällyttämällä videoihin ihmisiä voit kertoa paremman tuotetarinan, johon kuluttajan on helpompi samaistua.
  • Keskity tärkeimpään viestiin: Vältä liian rönsyileviä mainoksia. Pidä viesti ja kieli selkeänä ja yksinkertaisena.
  • Aktivoi: Hyödynnä tunteisiin vetoavia tarinankerronnan tekniikoita, kuten huumoria, yllätyksellisiä elementtejä ja kiinnostavia käänteitä.

Ohjaus

Kehota katsojia toimimaan.

• Lisää toimintakehotus: Käytä tarkoituksenmukaista toimintakehotusta, joka tähtää tiettyyn tavoitteeseen. Kerro, mitä haluat katsojien tekevän.
  • Tehosta toimintakehotuksia audiolla: Mainitse toimintakehotus myös taustaselostuksessa, jotta katsoja tietää varmasti, mitä haluat hänen tekevän.

Lue lisää tehokkaiden videomainosten luomiseen liittyvistä yleisistä ABCD-ohjeista.

ABCD-ohjeet markkinointitavoitteen mukaan

Yleiset ABCD-ohjeet ovat hyvä lähtökohta tehokkaiden videomainosten luomiselle, mutta voit myös optimoida mainokset tiettyjen markkinointitavoitteiden mukaan. Muokkaa mainoksia räätälöityjen ABCD-ohjeiden avulla niin, että voit saavuttaa sinulle tärkeitä tavoitteita. Tavoitteenasi voi olla lisätä tietoisuutta, harkintaa, aktivoitumisia tai kaikkia näitä.

Huomio Brändäys Yhteys Ohjaus
Tietoisuus: Kiinnitä huomio Herätä katsojien huomio käyttämällä audiota Tuo brändisi selkeästi esille

Keskity tarinassa ihmisiin

Erotu muista mutta panosta yksinkertaisuuteen

Sovella yleisiä periaatteita
Harkinta: Osoita käyttäjille, miten tuotteesi sopisi osaksi heidän elämäänsä Sovella yleisiä periaatteita Tee tuotteesta pääasia

Näytä, miten tuote toimii

Tee mainoksesta samaistuttava

Kannusta katsojia toimimaan nopeasti
Aktivointi: Lisää kontekstiin sopiva toimintakehotus, joka saa ihmiset toimimaan Sovella yleisiä periaatteita Keskity mainoksessa tuotteeseen Ole tarkka ja konkreettinen Esittele konteksti ja kerro sitten, mitä haluat katsojien tekevän
Koko suppilo: Maksimoi tehokkuus huomioimalla kaikki tavoitteet Kiinnitä huomio käyttämällä audiota ja keskity elementteihin, jotka välittävät viestisi Aloita brändielementeillä ja esittele lopuksi tuote Luo yleisöön yhteys, jotta ihmiset ostavat tuotteesi todennäköisemmin Lisää toimintakehotuksia pitkin mainosta ja tee niistä vähitellen suorempia