Vanliga frågor om viktiga användningsområden för annonser efter utfasningen av tredjepartscookies i Chrome

Tredjepartscookies i Chrome planeras att fasas ut under andra halvåret i år (med förbehåll för att åtgärda eventuella kvarvarande konkurrensproblem från den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten). För att hjälpa våra annonsörspartners att förbereda sig inför utfasningen kommer här några exempel på hur vi ger stöd åt vissa viktiga användningsfall för annonser på våra annonsplattformar på köpsidan. Vi använder en kombination av integritetsskyddande signaler och lösningar, bland annat de från Privacy Sandbox.

Innehåll

Kommer annonsörer fortfarande att kunna utesluta målgrupper i Google Ads och Display & Video 360?

Chrome har bekräftat att stöd blir tillgängligt i Privacy Sandbox för inriktning på negativa intressegrupper under tredje kvartalet 2023. Det innebär att Google Ads och Display & Video 360 har stöd för negativ inriktning eller uteslutning av målgruppslistor. Annonsörerna kan utesluta specifika målgruppslistor från remarketingkampanjer och även utesluta dem från andra displayannonskampanjer (till exempel kampanjer som använder målgrupper inom intressegrupp eller målgrupper med köpavsikt).

Kommer annonsörer fortfarande att kunna använda kontroller för varumärkessäkerhet i Google Ads och Display & Video 360?

Annonsörerna har fortfarande tillgång till flera olika verktyg för varumärkesintegritet på våra plattformar.

Google Ads-annonsörer kan fortsätta använda innehållstyp, digitala innehållsetiketter, känsligt innehåll och uteslutning i tre nivåer som varumärkesskydd.

En mängd olika lösningar för varumärkesintegritet kan också stödjas efter utfasningen i Display & Video 360. Det kan vara allt från lösningar före bud som utgår från signaler från budförfrågningar till annonsinkapslingar för varumärkesintegritet efter bud med hjälp av lösningar från annonsteknikleverantörer.

För lösningar för varumärkesintegritet efter bud har Chrome nyligen bekräftat att de tillhandahåller en funktion för Protected Audience API (en del av Privacy Sandbox) som gör att signaler kan skickas till dessa annonsinkapslingar. På så sätt kan Display & Video 360 ge stöd för dessa lösningar efter utfasningen av tredjepartscookies.

Har annonsörer fortfarande åtkomst till funktioner för frekvenshantering i Google Ads och Display & Video 360?

Ja. Google Ads och Display & Video 360 kontrollerar om det finns tillgängliga id:n från utgivare, id:n från Exchange eller identifierare för annonsering. Dessa används för att tillämpa frekvenstak i miljöer där cookies inte är tillgängliga. Display & Video 360 använder även AI-baserad modellering för att stödja frekvenshantering över flera kanaler när identifierare saknas.

Hur hanterar Google Ads och Display & Video 360 ogiltig trafik?

Vårt team för annonstrafikkvalitet använder en omfattande metod för att implementera skalbara och robusta skydd mot ogiltig trafik. Vi fortsätter att anpassa och förnya våra tillvägagångssätt och tekniker för att se till att de är effektiva, oberoende av förändringar i det digitala ekosystemet, till exempel den planerade, kommande utfasningen av tredjepartscookies från Chrome.

Vi använder Privacy Sandbox-API:er, till exempel CHIPS och Shared Storage API, tillsammans med andra signaler som inte påverkas av utfasningen, i strategier för skydd mot ogiltig trafik där signaler baserade på cookies från tredje part tidigare användes.  Med de här strategierna fortsätter vårt skydd mot ogiltig trafik att skydda mot potentiella hot eller exploatering.

Behöver annonsörer ytterligare avtal för att kunna använda annonslösningar från Google Ads eller Display & Video 360 som använder signaler från Privacy Sandbox?

Nej. Google Ads och Display & Video 360 kräver inga ytterligare avtal för att annonsörer ska kunna använda annonslösningar som använder signaler från Privacy Sandbox.

Hur ger Google Ads stöd åt fakturerbara mätvärden (CPC och CPA)?

I Google Ads påverkas inte fakturerbara mätvärden som baseras på annonsinteraktioner (klick, visningar med användarengagemang och visningar) av Chromes planerade utfasning av tredjepartscookies. De fortsätter att stödjas på samma sätt efter utfasningen. Fakturerbara mätvärden som i dag baseras på konverteringsåtgärder som spåras av tredjepartscookies stöds av Privacy Sandbox Attribution Reporting API efter utfasningen.