Vanlige spørsmål om viktige bruksmønstre for annonser etter avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome

Vi ønsker å hjelpe annonseringspartnerne våre med å forberede seg på utfasingen av informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome, som er planlagt gjennomført i den andre halvdelen av dette året (med forbehold om eventuelle konkurranserelaterte avveielser som må gjøres av konkurransetilsynet i Storbritannia (CMA)). Og nedenfor forklarer vi hvordan vi skal støtte visse viktige bruksmønstre for annonser på annonseplattformene våre på kjøpersiden. Vi takler denne utfordringen gjennom flere tiltak, blant annet ved å bruke en kombinasjon av signaler og løsninger som ivaretar personvernet, inkludert de fra Privacy Sandbox.

I denne artikkelen

Kan annonsører fortsatt ekskludere målgrupper i Google Ads og Display & Video 360?

Chrome har bekreftet at støtte for målretting mot negative interessegrupper i Privacy Sandbox skal komme i tredje kvartal 2023. Derfor kan Google Ads og Display & Video 360 støtte negativ målretting mot, altså ekskludering av, målgruppelister. Annonsører kan ekskludere bestemte målgruppelister fra remarketingkampanjer og også ekskludere dem fra andre bannerannonsekampanjer (f.eks. kampanjer med interesse- eller intensjonsmålgrupper).

Kan annonsører fortsatt bruke kontroller for merkevaresikkerhet i Google Ads og Display & Video 360?

Også fremover kan annonsører bruke en rekke ulike funksjoner for merkevaresikkerhet på plattformene våre.

Mer spesifikt kan Google Ads-annonsører fortsette å ekskludere innhold basert på innholdstype, sensitivt innhold og etiketter for digitalt innhold – samt på tre nivåer samtidig – som et ledd i arbeidet med å ivareta merkevaresikkerheten.

Etter avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter kan Display & Video 360 støtte en rekke løsninger for merkevaresikkerhet. Som eksempler kan vi nevne førbudsløsninger som bruker signaler fra budforespørsler, samt reklamekodebiter for merkevaresikkerhet fra leverandører av annonseringsteknologi som implementeres etter bud.

Når det gjelder løsninger for merkevaresikkerhet som kjøres etter bud, har Chrome nylig bekreftet levering av en Protected Audience API-funksjon (en del av Privacy Sandbox) som gjør det mulig å sende signaler til disse reklamekodebitene. Dermed kan Display & Video 360 støtte disse løsningene når informasjonskapsler fra tredjeparter er avviklet.

Kan annonsører fortsatt kontrollere visningsfrekvenser i Google Ads og Display & Video 360?

Ja. Google Ads og Display & Video 360 sjekker om det finnes tilgjengelige ID-er fra publisister, ID-er levert av børser eller identifikatorer for annonsering, og ut fra disse blir det angitt frekvenstak i miljøer uten informasjonskapsler. Display & Video 360 bruker også AI-basert modellering for å støtte frekvenskontroller i flere kanaler når det ikke finnes identifikatorer.

Hvordan får Google Ads og Display & Video 360 identifisert ugyldig trafikk?

Teamet for annonsetrafikkvalitet har iverksatt en rekke ulike tiltak for å bygge et robust og skalerbart vern mot ugyldig trafikk. Også fremover skal vi tilpasse og videreutvikle tiltakene og teknikkene våre for å påse at de forblir effektive, uansett hvilke endringer som måtte skje i det digitale økosystemet – deriblant den kommende avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome.

Vi bruker API-er som inngår i Privacy Sandbox, blant annet CHIPS API og API-et for delt lagring, og andre signaler som ikke er berørt av avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter, i forsvarsstrategier mot ugyldig trafikk som tidligere brukte signaler basert på informasjonskapsler fra tredjeparter. Med disse strategiene kommer tiltakene mot ugyldig trafikk fortsatt til å gi beskyttelse mot potensielle trusler eller sårbarhetsutnyttelse (exploit).

Må annonsører inngå flere avtaler for å bruke Google Ads- eller Display & Video 360-annonseløsninger som er basert på Privacy Sandbox-signaler?

Nei. Google Ads og Display & Video 360 krever ikke inngåelse av flere kontrakter for at annonsører skal få bruke annonseløsninger som drar nytte av Privacy Sandbox-signaler.

Hvordan skal Google Ads støtte fakturerbare beregninger (CPC og CPA)?

I Google Ads blir fakturerbare beregninger som er basert på annonseinteraksjoner (klikk, avspillinger og avspillinger med deltakelse), ikke påvirket av den planlagte utfasing av informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome, og selv etter utfasingen blir de støttet som før. Vi skal støtte fakturerbare beregninger som er basert på konverteringshandlinger som i dag spores via informasjonskapsler fra tredjeparter, via Attribution Reporting API fra Privacy Sandbox når informasjonskapsler fra tredjeparter er avviklet.