Usein kysyttyjä kysymyksiä mainosten käytöstä sen jälkeen, kun kolmannen osapuolen evästeet ovat poistuneet käytöstä Chromessa

Haluamme auttaa mainontakumppaneitamme valmistautumaan kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä poistumiseen Chromessa. Muutos on suunnitteilla kuluvan vuoden toiselle puoliskolle, mutta aikataulu voi vielä muuttua, sillä Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailu- ja markkinaviranomainen (Competition & Markets Authority) on tuonut esille mahdollisia ongelmia siinä, miten muutos vaikuttaa kilpailuun. Tässä artikkelissa on tietoa siitä, miten aiomme jatkossa tukea tiettyjä tärkeitä mainosten käyttötapoja ostopuolen mainosalustoilla. Kattavaan toimintamalliimme kuuluu, että käytämme useita erilaisia yksityisyyttä suojaavia signaaleja ja ratkaisuja, kuten Privacy Sandboxiin sisältyviä ratkaisuja.

Sisällys:

Voivatko mainostajat jatkossakin käyttää yleisöjen poissulkemisia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Chrome on vahvistanut, että Privacy Sandboxiin lisätään tuki negatiiviselle kiinnostusryhmäkohdistukselle vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Näin ollen Google Ads ja Display & Video 360 voivat tukea yleisölistojen negatiivista kohdistamista eli poissulkemista. Mainostajat voivat poissulkea tiettyjä yleisölistoja uudelleenmarkkinointikampanjoista ja muista Display-mainoskampanjoista (esim. kampanjoista, joissa käytetään asiasta kiinnostuneita tai ostoaikeissa olevia yleisöjä).

Voivatko mainostajat jatkossakin hyödyntää bränditurvallisuusasetuksia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Mainostajat voivat jatkossakin käyttää alustoillamme monia eri bränditurvallisuusasetuksia.

Google Ads ‑mainostajat voivat käyttää bränditurvallisuuden varmistamiseen sisältötyyppejä, digitaalisia sisältötunnisteita, arkaluontoista sisältöä ja kolmitasoisia poissulkemisia.

Myös Display & Video 360:ssä voidaan tukea monia erilaisia bränditurvallisuusratkaisuja sen jälkeen, kun kolmannen osapuolen evästeet ovat poistuneet käytöstä. Niitä ovat muun muassa hintatarjouspyynnöistä saatuja signaaleja hyödyntävät ratkaisut, joita käytetään ennen hintatarjousten tekoa, sekä hintatarjousten teon jälkeen käytettävät bränditurvallisuuteen liittyvät mainoskääreet, joissa käytetään mainosteknologian toimittajien ratkaisuja.

Hintatarjousten teon jälkeen käytettäviin bränditurvallisuusratkaisuihin liittyen Chrome vahvisti äskettäin lisäävänsä Privacy Sandboxiin Protected Audience API ‑ominaisuuden, jonka avulla signaaleja voi välittää kyseisiin mainoskääreisiin. Sen avulla Display & Video 360 pystyy tukemaan näitä ratkaisuja myös sen jälkeen, kun kolmannen osapuolen evästeet ovat poistuneet käytöstä.

Voivatko mainostajat jatkossakin käyttää näyttötiheyden hallintaominaisuuksia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Kyllä. Google Ads ja Display & Video 360 tarkistavat, onko saatavilla julkaisijan tai mainospörssien toimittamia tunnuksia tai mainostunnuksia. Jos on, niitä käytetään näyttötiheyden rajoittamiseen ympäristöissä, joissa evästeet eivät ole käytettävissä. Jos tunnuksia ei ole saatavilla, Display & Video 360 tukee monikanavaista näyttötiheyden hallintaa käyttämällä tekoälyä hyödyntävää mallinnusta.

Miten Google Ads ja Display & Video 360 tunnistavat kelpaamattoman liikenteen?

Googlen mainosliikennelaadusta vastaava tiimi käyttää skaalautuvia ja tehokkaita puolustusmenetelmiä kelpaamatonta liikennettä vastaan. Kehitämme käyttämiämme menetelmiä ja tekniikoita jatkossakin ja varmistamme, että ne pysyvät tehokkaina riippumatta digitaaliseen ekosysteemiin tulevista muutoksista eli esimerkiksi sen jälkeen, kun Chrome on poistanut kolmannen osapuolen evästeet käytöstä.

Kelpaamatonta liikennettä koskevissa puolustusstrategioissa hyödynnetään Privacy Sandbox ‑rajapintoja (esim. CHIPS API ja Shared Storage API) ja muita signaaleja, joihin kolmannen osapuolen evästeiden käytöstäpoisto ei vaikuta. Aiemmin näissä strategioissa käytettiin kolmannen osapuolen evästeisiin perustuvia signaaleja. Näiden strategioiden avulla kelpaamatonta liikennettä koskevat puolustusmenetelmämme voivat jatkossakin tarjota suojaa potentiaalisia uhkia tai hyväksikäyttöä vastaan.

Tarvitsevatko mainostajat lisäsopimuksia voidakseen käyttää Google Ads- tai Display & Video 360 ‑mainosratkaisuja, joissa käytetään Privacy Sandbox ‑signaaleja?

Eivät. Google Ads ja Display & Video 360 eivät edellytä mitään lisäsopimuksia, jotta mainostajat voivat käyttää Privacy Sandbox ‑signaaleja hyödyntäviä mainosratkaisuja.

Miten Google Ads tukee laskutettavia mittareita (CPC ja CPA)?

Kolmannen osapuolen evästeiden käytöstäpoisto Chromessa ei vaikuta laskutettaviin Google Ads ‑mittareihin, jotka perustuvat mainosinteraktioihin (klikkaukset, jatkuneet katselut ja katselukerrat). Niitä tuetaan entiseen tapaan. Laskutettavia mittareita, jotka perustuvat kolmannen osapuolen evästeiden avulla seurattaviin konversiotapahtumiin, tuetaan käytöstäpoiston jälkeen Privacy Sandboxin Attribution Reporting APIn avulla.