Felsöka variationer och förändringar i resultatet av Demand Gen-kampanjer

I den här artikeln beskriver vi anledningar till fluktuationer och förändringar i Demand Gen-kampanjer, varför de med tiden kan leda till förändringar i kampanjresultatet och hur du kan använda verktygen i ditt Google Ads-konto för att ta reda på orsaken till förändringarna.

Innan du börjar

Alla kampanjer varierar något:

I slutändan är det en auktion, och eftersom konkurrenter justerar sina bud och sin inriktning kan detta påverka kampanjmätvärdena. I den här artikeln vill vi hjälpa dig att identifiera faktorer som du kan styra för att din kampanj ska prestera utifrån dina förväntningar.

En något större tolerans för variation rekommenderas med Smart Bidding:

För att kampanjen ska kunna lära sig och nå sin högsta optimeringsnivå måste den testa olika budnivåer och annonsutrymmeskällor. När du använder Smart Bidding kan kampanjen öka variationerna, men det är också troligt att du får fördelar på lång sikt.

Google Ads kan nu hjälpa dig att förbereda dig för högre varians:

Observera att om Google Ads upptäcker variationer i din kampanjresultatdata som överskrider vissa gränsvärden visar vi Förklaringar i dina kampanjrapporter för att ge dig insikt i dessa förändringar. Förklaringar kan hjälpa dig att snabbt hitta källor till varians. Som standard visas förklaringar som jämför det valda datumintervallet med föregående period av samma längd.

1. Öppna sidan Kampanjer eller Annonsgrupper.
  2. Håll muspekaren över värdena i datatabellen som visas blå med en prickad linje.
  3. Då ser du hur värdet har förändrats sedan förra perioden.
  4. Klicka på Visa förklaring för att se vad som orsakade förändringen.

Ditt Google Ads-konto

Utvärdera resultatet utifrån din budstrategi och ditt optimeringsmål

Innan du drar några slutsatser om kampanjresultatet är det viktigt att fundera på om mätvärdena du fokuserar på stämmer överens med de mätvärden som kampanjen optimerar för.

Med exempelvis Mål-CPA kan du få så många konverteringar som möjligt till en viss målkostnad per åtgärd (CPA) eller mindre. När du granskar kampanjresultatet för kampanjer med mål-CPA bör du i första hand fokusera på Mål-CPA. Systemet optimerar inte för andra mätvärden av mindre betydelse, som kostnad per klick eller exponeringsvolym.

Ditt Google Ads-konto

Nio vanliga anledningar till att resultatet varierar

1. Nya ändringar i konto- eller kampanjinställningar

Om du ändrar konto- och kampanjinställningar, som budstrategi, budget, konverteringsmål, målgrupper, plats, språk, tillgångar och schemaläggning av annonser, kan det medföra variationer i resultatet.

Läs mer

2. Inställning av konverteringsspårning och konverteringsfördröjning

Om det sker en plötslig minskning eller ökning av antalet globala pingar eller taggaktiveringar för en konverteringsåtgärd som används som grund för Smart Bidding i din kampanj, kan detta leda till att annonsvisningen och dina utgifter minskar när Google Ads optimerar för den konverteringsåtgärden.

Läs mer

3. Bud och budmålbelopp

Resultatet kan fluktuera om dina bud har angivits utan hänsyn till den tidigare data som Google Ads använder för att visa dina annonser.

Läs mer

4. Budgetinställningar

Sannolikheten för resultatvariationer i kampanjen är större när budgeten är begränsad.

Läs mer

5. Annonstillgångarnas täckning och variation

Det är viktigt att ha en varierad uppsättning tillgångar till din Demand Gen-kampanj som automatiskt kan kombineras till olika annonsformat och visas på alla plattformar.

Läs mer

6. Inriktningsinställningar och överlappningar (plats, språk)

Om din kampanj är inriktad på en mindre grupp användare med mycket specifika plats- eller språkinställningar är det mer troligt att resultatet varierar. Du kan ha flera kampanjer eller annonsgrupper i ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av inriktningen.

Läs mer

7. Policy- och annonsgranskningsstatus

Varje gång du lägger till eller ändrar tillgångar eller tillgångsgrupper skickas de in för policygranskning. Demand Gen-kampanjer måste följa alla Google Ads-policyer.

Läs mer

8. Andra kontoproblem

Problem med betalningar, ändring av fakturamottagare eller andra problem på kontonivå kan påverka både konto- och kampanjresultatet.

Läs mer

9. Auktionsdynamik

Andra annonsörer som deltar i samma auktioner som du kan göra val som påverkar ditt kampanjresultat.

Läs mer