Problemen met prestatieschommelingen en wijzigingen oplossen in campagnes voor het genereren van vraag

In dit artikel staan verschillende redenen voor fluctuaties en veranderingen in campagnes voor het genereren van vraag, waarom deze in de loop van de tijd de campagneprestaties kunnen veranderen en hoe u met de tools in uw Google Ads-account de oorzaak van deze veranderingen kunt begrijpen.

Voordat u begint

Alle campagnes vertonen een bepaalde mate van fluctuatie:

Uiteindelijk is het een veiling, en aangezien concurrenten hun biedingen aanpassen en targeting kunnen aanpassen, kan dat invloed hebben op uw campagnestatistieken. In dit artikel leggen we uit welke factoren u kunt beheren om te zorgen dat uw campagne aan uw verwachtingen voldoet.

We raden een iets hogere tolerantie voor schommelingen aan bij Slim bieden:

De campagne kan alleen leren en werken om piekoptimalisatieniveaus te bereiken als die verschillende biedingsniveaus en voorraadbronnen kan testen. Uw campagne kan meer fluctueren als u Slim bieden gebruikt, maar u ziet waarschijnlijk ook prestatievoordelen op de lange termijn.

Met Google Ads kunt u zich voorbereiden op hogere niveaus van variantie:

Als Google Ads varianties in de prestatiegegevens van uw campagne vaststelt die bepaalde drempelwaarden overschrijden, tonen we Uitleg in uw campagnerapportage om u inzicht te geven in die verschuivingen. Uitleg geeft u snel inzicht in oorzaken van variantie. Standaard ziet u uitleg waarin de periode die u heeft geselecteerd, wordt vergeleken met de vorige periode van dezelfde duur:

1. Ga naar de pagina Campagnes of Advertentiegroepen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op waarden in de gegevenstabel die in het blauw worden getoond met een stippellijn eronder.
  3. U kunt dan ontdekken hoe deze waarde sinds de vorige periode is veranderd.
  4. Klik op Uitleg bekijken om na te gaan waardoor de verandering is veroorzaakt.

Uw Google Ads-account

Prestaties beoordelen op basis van uw biedstrategie en optimalisatiedoel

Voordat u conclusies kunt trekken over de campagneprestaties, is het belangrijk om te bepalen of de statistieken waarop u zich richt, overeenkomen met de statistieken waarvoor uw campagne optimaliseert.

Met Doel-CPA kunt u bijvoorbeeld zo veel mogelijk conversies behalen tegen of onder de door u ingestelde doelkosten per actie (CPA). Als u de prestaties voor doel-CPA-campagnes controleert, moet u zich primair richten op doel-CPA en moet het systeem niet optimaliseren voor andere statistieken die van minder belang zijn, zoals kosten per klik of vertoningsvolume.

Uw Google Ads-account

9 veelvoorkomende redenen waarom prestaties fluctueren

1. Recente wijzigingen in account- of campagne-instellingen

Als u account- of campagne-instellingen bewerkt, zoals biedstrategie, budget, conversiedoelen, doelgroepen, locatie, taal, componenten en advertentieplanning, kan dat de prestaties beïnvloeden.

Meer informatie

2. Conversies bijhouden en conversievertraging

Als het aantal wereldwijde pings of tagactiveringen plotseling afneemt of toeneemt voor een conversieactie die uw campagne gebruikt voor Slim bieden, kan dit leiden tot een daling in de weergave en uitgaven omdat Google Ads optimaliseert voor de ingestelde conversieactie.

Meer informatie

3. Biedingen en biedingsdoelen

De prestaties kunnen schommelen als uw biedingen geen rekening houden met de historische gegevens die Google Ads gebruikt om uw advertenties te tonen.

Meer informatie

4. Budgetinstellingen

De kans is groter dat uw campagneprestaties fluctueren als het budget beperkt is.

Meer informatie

5. Dekking en variatie van bestanden voor advertentiemateriaal

Voor uw campagne voor het genereren van vraag is het belangrijk dat u gevarieerde bestanden voor advertentiemateriaal heeft die automatisch te combineren zijn in verschillende advertentie-indelingen voor weergave op alle platforms.

Meer informatie

6. Targetinginstellingen en -overlappingen (locatie, taal)

Als uw campagne een kleinere groep gebruikers target met zeer specifieke locatie- of taalinstellingen, is de kans op prestatieschommelingen ook groter. U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die door targeting aan overlappende veilingen kunnen deelnemen.

Meer informatie

7. Beleid en beoordelingsstatus van advertenties

Elke keer dat u componenten of componentengroepen toevoegt of wijzigt, worden ze opnieuw ingediend voor beleidsreview. Campagnes voor het genereren van vraag moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.

Meer informatie

8. Andere problemen met accounts

Problemen met betalingen, factureringsoverdrachten of andere problemen op accountniveau kunnen de prestaties van uw account en daarmee die van uw campagnes beïnvloeden.

Meer informatie

9. Veilingdynamiek

De keuzes van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen uw campagneprestaties beïnvloeden.

Meer informatie