Ohjeita ongelmatilanteisiin: Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden tulosvaihtelut ja ‑muutokset

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä syistä Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa voi esiintyä vaihteluita ja muutoksia, miksi ne voivat vaikuttaa kampanjatuloksiin ajan mittaan ja miten voit selvittää muutosten syyn Google Ads ‐tilin työkalujen avulla.

Ennen kuin aloitat

Kaikissa kampanjoissa esiintyy jonkin verran vaihtelua

Kyse on huutokaupasta, ja kun kilpailijat muokkaavat hintatarjouksiaan ja kohdistustaan, se voi vaikuttaa kampanjasi mittareihin. Tämän artikkelin avulla voit tunnistaa tekijöitä, joita voit säädellä saadaksesi odotusten mukaisia tuloksia.

Smart Biddingiä käytettäessä suosittelemme hieman suurempaa vaihtelutoleranssia

Kampanjassa täytyy testata erilaisia hintatarjoustasoja ja inventaarilähteitä, jotta järjestelmä voi oppia ja saavuttaa vähitellen parhaat optimointitasot. Smart Biddingiä hyödyntävässä kampanjassa saattaa esiintyä enemmän vaihtelua, mutta pitkällä aikavälillä näet myös todennäköisesti tuloshyötyjä.

Google Ads voi auttaa valmistautumaan suurempaan vaihteluun

Jos Google Ads havaitsee kampanjan tulosdatassa vaihtelua, joka ylittää tietyt kynnykset, saat muutoksista tietoa kampanjaraportoinnin Selitykset-kohdasta. Selitysten avulla voit selvittää nopeasti, mistä vaihtelu johtuu. Näet oletuksena selitykset, joissa valitsemaasi aikaväliä verrataan edelliseen samanpituiseen aikaväliin:

1. Siirry kampanjan tai mainosryhmien sivulle.
  2. Vie hiiri datataulukossa sellaisen arvon päälle, joka näkyy sinisenä ja jonka alla on katkoviiva.
  3. Näet, miten arvo on muuttunut edelliseen aikaväliin verrattuna.
  4. Klikkaa Näytä selitys nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Siirry Google Ads ‑tilillesi

Tulosten arvioiminen hintatarjousstrategian ja optimointitavoitteen perusteella

Ennen kuin teet johtopäätöksiä kampanjatuloksista, sinun kannattaa tarkistaa, että tutkimasi mittarit vastaavat niitä mittareita, joille kampanja on optimoitu.

Esimerkiksi CPA-tavoitetta käyttämällä voit saada mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella) tai sitä alhaisemmalla hinnalla. Kun tutkit CPA-tavoitetta käyttävän kampanjan tuloksia, kohdista huomio CPA-tavoitteeseen, koska järjestelmä ei optimoi kampanjaa toissijaisille tavoitteille, kuten klikkauskohtaiselle hinnalle tai impressiomäärälle.

Siirry Google Ads ‑tilillesi

9 yleistä syytä tulosten vaihteluun

1. Tilin tai kampanjan asetuksiin äskettäin tehdyt muutokset

Tilin tai kampanjan asetusten (esim. hintatarjousstrategian, budjetin, konversiotavoitteiden, yleisöjen, sijainnin, kielen, elementtien ja mainosajoituksen) muokkaaminen voi vaikuttaa tuloksiin.

Lue lisää

2. Konversioseurannan asetukset ja konversioviive

Jos kampanjasi Smart Biddingissä käyttämän konversiotapahtuman yleisten pingien tai tagien käynnistymismäärä laskee tai nousee äkillisesti, mainokset saattavat näkyä harvemmin ja kulut vähentyä, koska Google Ads optimoi mainonnan valitsemasi konversiotapahtuman mukaan.

Lue lisää

3. Hintatarjoukset ja hintatarjoustavoitteet

Tulokset saattavat vaihdella, jos hintatarjousten valinnassa ei ole otettu huomioon aiempaa dataa, jota Google Ads hyödyntää mainonnassa.

Lue lisää

4. Budjettiasetukset

Kampanjatulokset saattavat vaihdella todennäköisemmin silloin, kun budjetti on rajallinen.

Lue lisää

5. Mainoselementtien kattavuus ja monipuolisuus

Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa on tärkeää käyttää monipuolisia elementtejä, joita voidaan yhdistellä automaattisesti eri alustoilla näkyviksi mainosmuodoiksi.

Lue lisää

6. Kohdistusasetukset ja päällekkäisyydet (sijainti ja kieli)

Jos kampanja on kohdistettu pienelle käyttäjäryhmälle ja sille on valittu hyvin tarkat sijainti- tai kieliasetukset, tulokset saattavat vaihdella todennäköisemmin. Tilillä saattaa olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua päällekkäisiin huutokauppoihin samantyyppisen kohdistuksen vuoksi.

Lue lisää

7. Käytäntöjenmukaisuuden ja mainoksen tarkastuksen tila

Aina kun lisäät elementtejä tai elementtiryhmiä tai teet niihin muutoksia, ne lähetetään uudelleen käytäntötarkastukseen. Kysynnän kasvatus -kampanjoiden on oltava kaikkien Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia.

Lue lisää

8. Muut tiliongelmat

Maksuihin ja laskutuksen siirtoihin liittyvät ongelmat sekä muut tilitason ongelmat voivat vaikuttaa tilisi ja samalla kampanjoidesi tuloksiin.

Lue lisää

9. Huutokauppadynamiikka

Muiden samoihin huutokauppoihin osallistuvien mainostajien tekemät valinnat voivat vaikuttaa kampanjasi tuloksiin.

Lue lisää